Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Свалят табелите на неизправните автомобили

Четвъртък, 23 Ноември 2017 / Общество
221
  • kazanlak.com

Собствениците им ще получават правото да се движат по пътищата след ремонтират колите си

 

МВР временно ще сваля регистрационните табели на автомобилите, които не са преминали техническия преглед. Регистрацията ще се възстановява, когато автомоилът бъде приведен в техническа изправност. Това са част от промените, приети на второ четене в Закона за МВР.

Вътрешното министерство и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи. В случаите, когато при периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, агенцията ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство.

След като техническата неизправност бъде отстранена, автомобилът трябва да премине повторен преглед и след това ще получи свалените табели без да е необходима регистрационна процедура.

Парламентът разреши в населените места с до 5000 жители да работят пожарни екипи от 2 души. По този начин няма да се закриват пожарни в малките населени места и курортите като Боровец и Пампорово.

От следващата година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall - спешно повикване към тел. 112, направено от превозно средство при катастрофа. Системата подава спешен сигнал при задействане на въздушните възглавници на по-новите автомобили и подава автоматичен сигнал за точното време и място на катастрофата.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

закон за МВР, регистрационни табели, автомобили, технически преглед

Street of Art

Плодове и зеленчуци за добро настроение

Петък, 27 Април 2018 / Хранене и Здраве
Диета за хипертоници предпазва от депресия, показва проучване   Хората, които ядат повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, страдат по-малко от депресия, показва проучване на Американската академия по неврология. Изследването установява също, че хората, които спазват диета за хи [...]

Здравословният пост

Събота, 18 Ноември 2017 / Хранене и Здраве
Когато променяме обичайния хранителен режим, трябва да помислим как тялото ни да получава необходимите полезни вещества    Вярата ни дава възможност да пречистим едновременно тялото и духа си. Тялото изисква баланс, за да не трупа запаси. Много често приемаме храна повече отко [...]