Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Свалят табелите на неизправните автомобили

Четвъртък, 23 Ноември 2017 / Общество
208
  • kazanlak.com

Собствениците им ще получават правото да се движат по пътищата след ремонтират колите си

 

МВР временно ще сваля регистрационните табели на автомобилите, които не са преминали техническия преглед. Регистрацията ще се възстановява, когато автомоилът бъде приведен в техническа изправност. Това са част от промените, приети на второ четене в Закона за МВР.

Вътрешното министерство и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи. В случаите, когато при периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, агенцията ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство.

След като техническата неизправност бъде отстранена, автомобилът трябва да премине повторен преглед и след това ще получи свалените табели без да е необходима регистрационна процедура.

Парламентът разреши в населените места с до 5000 жители да работят пожарни екипи от 2 души. По този начин няма да се закриват пожарни в малките населени места и курортите като Боровец и Пампорово.

От следващата година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall - спешно повикване към тел. 112, направено от превозно средство при катастрофа. Системата подава спешен сигнал при задействане на въздушните възглавници на по-новите автомобили и подава автоматичен сигнал за точното време и място на катастрофата.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

закон за МВР, регистрационни табели, автомобили, технически преглед

StreetView

На кого е статуята, открита в Хераклея Синтика?

Събота, 01 Септември 2018 / Места
Столицата на Средна Струма е била резиденция на македонските царе, а по-късно и на римските военачалници   Тази година най-значимото откритие на археолозите на античния град Хераклея Синтика е двуметрова статуя на римски управник, която вероятно датирамежду 1-ви и средата на 2-ри век сл [...]

Стивън Хокинг ще пътува в космоса

Четвъртък, 23 Март 2017 / Приключения
Известният астрофизик отново доказва, че няма невъзможни неща   Признатият за един от най-големите умове за времето си астрофизик Стивън Хокинг е приел покана за пътуване в космоса. То ще се осъществи на борда на космически кораб на компанията „Върджин Галактик“ и ще бележи [...]