Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хората могат да обменят енергия като растенията

Понеделник, 03 Октомври 2016 / На предела
5093
  • pixabay.com

Няколко съвета как да се предпазите от изтичане на енергия

 

Много неща, които смятаме за фантастика, всъщност са реални. Например филмите за вампири показват същества на мрака, крадящи кръвта на своите жертви. Защо? Защото вампирите черпят енергия от жертвите си, която помага за да се лекуват по свръхестествен начин и да живеят по-дълго от останалите. Може да не сте почитател на този тип филми, но идеята за пренасянето на енергията със сигурност е интересна? Е, може би има някаква истина във всичко това, и тя започва от растенията. Това, което прави растението, е подобно и може да хвърли светлина върху бъдещето ни в енергийния трансфер.

 

Началото

 

В Университета Билефелд екип от изследователи – биолози открива, че растенията могат да черпят енергия от други растения. Всичко започнало със зелената Alga Chlamydomonas reinhardtii – едноклетъчно растение, което имало алтернативен източник на енергия, различен от фотосинтезата.

 

 

Чрез фотосинтезата растенията произвеждат енергия от светлина, вода и въглероден диоксид. Професор д-р Олаф Крузе отбелязва, че когато Alga Chlamydomonas reinhardtii имало недостиг на енергия, то можело да я произвежда от целулоза чрез секретиране на ензими, които превръщат целулозата в захар. Това е един лесен начин за вземане на жизнена сила от други растения. Това изследване е първото, което потвърждава подобно поведение от растителен организъм. Това, което виждаме, е как растенията ядат растения, казва проф. Крузе.

Разбира се, това води до идеята, че изсмукването на енергия може да се намери в други видове от Alga. Други растения могат да се хранят с енергия по същия начин.

Но това, което наистина искаме да знаем, е как това засяга нас хората. Е, би могло да е напълно възможно човешките същества да могат да черпят енергия от други човешки същества по същия начин.

Помните ли вампира? Да, сега той се намира малко по-близо до дома си. Въпреки че в този случай не трябва да говорим за вреден енергиен пренос. По-точната дума за това, което се случва в повечето случаи, е споделяне - просто приятелско предлагане на сила в момент на нужда. За съжаление, ако хората си прехвърлят и приемат енергия, те не винаги знаят, че го правят.

Но истина ли е това? Можем ли наистина да получаваме и да прехвърляме енергия от и към други човешки същества? Способни ли сме да черпим сила и мощ от други живи същества – хората?


Човешки енергиен обмен

 

Следвайки горната логика можем да видим връзката между растенията и хората. Ние също като тях се нуждаем от светлина и вода, за да оцелеем. И ако растенията могат да черпят енергия от други растения, защо ние да не можем? Взависимост от заобикалящата ни среда, хората могат да попиват/получават различни емоции, също като гъба.

 

Енергийно лечение

 

Оливия Бадер-Лий, психолог и енергиен лечител, казва, че точно затова има определени хора, които се чувстват неудобно сред определени групи от хора, където има микс от енергии и емоции.

Биоенергията се развива и скоро ще бъде очевидно, че хората са в състояние да прехвърлят енергията точно както растенията. Но внимавайте! Ако пренасянето на енергията е реално, а ние вярваме, че е, то тогава наистина може да има "вампири", които да крадат енергията ни. Не може да очакваме, че всеки има добри намерения. Важно е да сме наясно по всяко време със заобикалящата ни среда.

Ето няколко начина за изчистване на енергийното пространство и предотвратяване на енергийното изтичане:

- Това звучи малко странно, но ми се е случвало. Ако сте в група от хора или дори близо до някой, който ви кара да се чувствате неудобно, не се противопоставяйте, за да можете да се предпазите. Съпротивата всъщност улавя негативната енергия и работи в обратната посока. По-добре е да останете прозрачен, така че енергията на противопоставянето да може да премине направо през вас. По този начин ще запазите силата си.

- Защитете вашата аура чрез предпазване на собственото пространство. Научете нейния периметър и опознайте вашето лично пространство. По този начин никой не може да открадне вашата енергия.

- Останете заземен в себе си, истинската си идентичност. Това изисква отдаване под наем на егото и желанието да се контролира всяка ситуация - анализирайте всеки детайл. Когато от другите идва енергия, която вероятно е нежелана, тогава трябва да сте в състояние да пропуснете енергийния поток през себе си.

- Никога не позволявайте вашата собствена енергия да остане твърде далеч от вас. Имам предвид, че когато излъчвате енергия, за да помагате на другите, трябва да сте внимателни и да пазите собствената си стабилност. Представете си една ярка фокусна точка, около която вашата енергия може да се насочи, това ще я държи близо до вас.

-Последният начин да предотвратите източването е да изчиствате енергията си. Високата вибрация на златната светлина работи ефективно при изчистването на чужда енергия.

Вярвам, че ние наистина можем да прехвърляме енергия един към друг, а сега учените са на път да предложат доказателство за скептиците. Помнете, че няма как да има вампири, скитащи наоколо, поне не като във филмите, но, че трябва да сте наясно с чуждите енергии, които могат да „замърсят“ вашата.

Бадер-Лий казва, че хората могат да приемат енергия и да лекуват чрез други хора, животни и всяка част от природата. Затова да си сред природата често е зареждащо за много хора.

 

Източник: Learning-mind.com 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

енергия, енергиен обмен, растения

StreetView

В клетка от стъкло

Неделя, 30 Април 2023 / Приключения
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще прекара 2 седмици в изолация   Известният с нестандартните предизвикателства маратонец и треньор Красимир Георгиев влезе в стъклена клетка. Той ще прекара в изолация следващите 15 дни в съоръжение, монтирано пред Националния дворец на културата. Цел [...]

Ритлите до Лютиброд

Неделя, 13 Ноември 2016 / Места
По зъберите личат останки от стари крепостни зидове   Четири почти успоредни отвесни скали с дължина от 200 м, които преминават през реката и завършват Искърския пролом. Ритлите са природна забележителност на левия бряг на река Искър над село Лютиброд. Защитена територия от 1938 година, [...]