Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изживей мечтата: Равновесието като мярка за успех

Неделя, 24 Април 2016 / Към себе си
3401
  • Снимка: gratisography.com

 

Успешните хора умеят да намирт баланс между личните и служебните приоритети

 

На чаша вино наскоро приятелка ми разказа, че е най-щастливият човек във Вселената.

Тя каза „Имам го направено“. Преследването на кариера като винопроизводител я отвежда към Napa Valley. Тя прекарала дни извън винарната, работейки на полето заедно със свои приятели от винарската индустрия. Вечерите си почивала вечеряйки със съпруга и двете си деца. Тя кара очукан стар джип и взима кучето навсякъде със себе си. Изкарва около 60 хиляди годишно и е успешна.

Друг приятел е рисков инвеститор. Той казва „Аз изживявам мечтата си“. Прекарва дните си със своите партньори в Sand Hill Road в Калифорния, търсейки сделки и работейки с предприемачи по цял ден. Казва, „Аз виждам бъдещето всеки ден“. Работи дълги часове и пътува. От време на време той е далеч от семейството си. Когато може, той кара хеликоптер и притежава жилища на няколко места. Той е търсен за съвети от предприемачи от цял свят. Прави по няколко милиона всяка година и е успешен.

 

Сн. napavalley.com

 

И двамата ми приятели ми казаха истината – и двамата са успешни, защото имат мярка за успеха. Няма определение за успеха, което да се отнася до всички нас. Всички ние търсим и намираме различни елементи от живота и работата, които могат да ни направят успешни, най-малкото в собствените ни очи. Наблюденията ми за хората, които са успешни, показват, че тайната на успеха е в равновесието.

Променливите за това равновесие за мен и много други са комбинация от:

 

Страст – Правите ли нещата с любов, независимо дали става въпрос за работа, изкуство или грижата за децата?

Влияние – Можете ли да се събуждате всеки ден и да казвате „Аз упражнявам влияние“? Правите ли света дори малко по-добър всеки ден? Или поне опитвате ли се?

Сигурност – Да не се тревожите за пари, защото имате достатъчно да плащате сметките си.

Отношения – Прекарвате ли време с хората, които са важни за вас?

Очакване – Очаквате с оптимизъм и не живеете в миналото. Дали не съжалявате за отминала слава?

 

Сн. time.com

 

За повечето хора тези променливи са преплетени и действат на разстояние една от друга. Понякога може да ти се наложи да жертваш някоя за сметка на друга или да излезеш от равновесието, знам го и съм го правил. Твърде много хора жертват страстта с цел да направят големи пари.

В примерите с моите приятели – винопроизводителя и инвеститора, всеки е постигнал чувството за равновесие между работата и любовта, семейството и техните финансови нужди. Аз открих моето равновесие в деня, в който спрях да търся нещо по-добро. Знаех, че ако всеки от тези равновесни фактори можеше да дойде заедно по позитивен начин, чувството за успех щеше да е сигурно. Чувството може да дойде и да си тръгне в различни моменти от живота, с различни кариери и необходимост от промяна.

Настройте се, ако е необходимо, уловете го и му се радвайте, когато можете.

 

Автор: Richard A. Moran

President, Menlo College

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Щастие, успех, равновесие, баланс между приоритети

StreetBoard

Рев на мотори пред парламента

Сряда, 13 Април 2016 / Общество
  Хиляди мотористи се събраха на жълтите павета, за да  напомнят за обещанието да се въведе срочна застраховка „Гражданска отговорност“.   Членове на мотоклубове от цялата страна се събраха днес пред парламента, за да напомнят на депутатите за обещанието за връщан [...]

Мантинелите на пътя намаляват жертвите

Петък, 09 Септември 2016 / Истории от града
Според регионалния министър на пътя София - Калотина няма произшествия, които да налагат поставянето на разделителни мантинели, за които АПИ няма средства    Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова опроверга твърдения на регионалния министър Лиляна Павлова във връзка с о [...]