Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Глобяват танцьорите от Рилските езера

Неделя, 12 Август 2018 / Общество
726
  • Асен Великов, offnews.bg

 

МОСВ е издало разрешение за заснемане на филм, но не и за влизане във водите на езерата

 

Дирекцията на Национален парк Рила ще санкционира хората, които влязоха в защитеното езеро Бъбрека, за да играят хоро. "Решението е във връзка със събитие на 11 август, събота, в района на циркуса на Седемте Рилски езера. Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка", съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Според Нова телевизия участниците в събитието са се опитали да поставят рекорд на Гинес, който е трябвало да бъде заснет. Всяка група е изиграла своя танц на предварително посочено езеро, а традиционните хора са заснети от екип, който подготвя рекламен клип за страната ни. След това седемте ансамбъла се събрали на поляната край Бъбрека. Участниците в хората обаче са влезли и във водите на езерото.

Организатор на събитието е фондация "Нашият дом е България". Ако бъде установена самоличността на танцувалите в езерото „Бъбрека”, всеки от тях може да отнесе глоба до 5 000 лева, посочват от екоминистерството. Наказанието за организаторите на събитието може да достигне до 10 000 лева. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Рила, Рилски езера, хоро, танц, МОСВ

Street of Hope

Шамарче или шамарена фабрика

Вторник, 21 Юни 2016 / Гласът на детето
70% от българите одобряват „минималното насилие“ във възпитанието     Издърпването на ухо, шамарът, обидата и унижението на децата все още се приемат за нормални във възпитателните методи на българите и са смятани за „минимално насилие“. Според проучване н [...]

Осиновихме те, защото...

Понеделник, 29 Август 2016 / Гласът на детето
Родителите вече ще са длъжни да съобщават на децата си, че са осиновени. И няма да могат да се отказват от тях    Осиновителите вече ще са длъжни да информират децата за това, че са осиновени във възможно най-ранна възраст. Това е една от промените в новия Семеен кодекс, който беше [...]