Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Велико Търново е избран за най-красив град

Понеделник, 04 Юли 2016 / Места
3185
  • Снимки: pateshestvenik.com

Старопрестолният град е начело на класация сред емблематични места в света

 

Велико Търново е избран за най-красив град в класация на италианския вестник „Република“. Старопрестолнит град е предпочетен сред други градове, построени на „труден“ терен и известни в света с красотата си като Метеора и Санторини в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др., пише pateshestvenik.com.

 

Велико Търново 

 

Старопрестолният град Велико Търново в полите на Стара планина има много исторически забележителности и специфична атмосфера, която може да се усети само на място.

 

Риомаджоре, Италия 

 

Ежедневникът нарича избраните локации „архитектурни бижута“, а градовете, които са намерили място в класацията – „съкровища“.

 

Вернанца, Италия

 

Изтъква се, че не е било никак лесно да бъдат построени на такива труднодостъпни места, което се посочва като пример за желанието на човечеството да подчини дивата природа, дори когато не става дума за постройки с отбранителна цел.

 

Рокамадур, Франция

 

Италианците са категорични, че Велико Търново и другите участници в подреждането предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието.


Ронда, Испания

 

Метеора, Гърция 

 

Вади Даван, Йемен

 

Ал Хаджера, Йемен 

 

Горд, Франция 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Велико Търново, класация, градове,

Street of Hope

Смешки в кутията за обяд

Понеделник, 02 Септември 2019 / В клас
Как да помогнем на детето да се адаптира в училище?   Вероятно вече сте започнали с подготовката за новата учебна година. Покрай новите дрехи, раница и учебни пособия може да добавите в списъка и малко цветна хартия, за да оставяте забавни бележки в кутията за обяд на детето си. Особено [...]

Стартира програмата за детегледачи

Петък, 29 Септември 2017 / Родители
Пенсионирани или безработни роднини на децата ще могат да поемат грижата за тях, докато родителите им са на работа   Пенсионирани учители и медицински сестри, безработни роднини или семейни приятели ще могат да кандидатстват за детегледачи на деца, които не посещават детска градина. Те [...]