Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как работят техниките за визуализация

Понеделник, 02 Май 2016 / На предела
4235
  • Или как мозъкът ни възприема квантовата реалност

 

 

Или какво трябва да знаете преди да опитате да възстановите енергията си или да сбъднете желанията си 

 

Вие вероятно вече са чували, че трябва да внимавате какво си пожелавате, защото може да го получите. С други думи, можете да създадете своя собствена реалност чрез визуализация. Признаването на този принцип е от жизненоважно значение, ако искате да постигнете целите си и да живеете интересен и радостен живот. Знанието какво да визуализирате също може да ви помогне бързо да се възстановите от груба намеса или дори да си върнете енергията, която сте загубили. Има достатъчно научни доказателства, за да се твърди, че медитацията, както и някои техники за визуализация може да повлияят на начина, по който работи човешкия мозък и по който той възприема квантовата реалност, от която всички сме част.

Знанието как да калибрираме работата на мозъка, както и емоциите, е от ключово значение, за да живеем в хармония през информационната парадигма на 21 век.

Можете да го направите с готовност чрез вътрешно израстване и учене. В противен случай природата ще трябва да ви принуди чрез житейски уроци, като здравословни проблеми или такива в личния или в професионалния живот. Е, как да обучим мозъка си, за да подобрим качеството на живот?

 

Как работи мозъкът 

 

Вашето дясно полукълбо на мозъка може да обработва много повече (около 1 млрд. информационни единици в секунда) отклокото вашето ляво полукълбо (около 16 информационни единици в секунда). Дясното полукълбо на мозъка е отговорно за насочването на вашата творческа същност, включително вашата способност да визуализирате, или да изпълнявате техники за визуализация. Вашият дух или висше аз, което също може да бъде обяснено като вашето подсъзнание, комуникира с вас през дясното мозъчно полукълбо. От една страна, то работи като логически филтър, който позволява на съзнанието да възприема това, което се случва около вас без общото информационно претовраване.

 

 

За ефективността на всяка техника за визуализация, вие трябва да използвате силата на дясното полукълбо. Най-лесният начин да го направите е като извадите вашето „вътрешно дете“. Детето се доверява на света и е отворено да играе със заобикалящата го среда. Съзнанието на детето все още не е ограничено от филтъра на рационалността, строгите правила и стереотипи, които управляват живота на възрастния. Когато позволите на себе си да играете и се доверите на природата (просто мислете за това, ако природата има истинска причина да ви убие, вие сега щяхте да сте мъртви, но вие все още четете това), вие започвате да изпитвате магията и визуализационната техника става истински силна.

 

Мислене в картини 

 

Вашата способност да си представяте е основата зад ефективната молитва, медитацията или други духовни техники. Едно нещо е сигурно, вие никога няма да знаете ползата от инфосоматичните визуализационни техники докато не се отпуснете и доверите на детето в себе си (също можем да го наречем интуиция).

Техниките за визуализация, които представяме, са базирани на изследванията на науката инфосоматика. Те са разработени в Международния институт по социална екология в Петербург, Русия. Тестават се и се развиват в практиката от 1991 година досега. Една от най-лесните техники, с която да започнете, е да си представите телевизионен екран точно срещу себе си. Просто си представете как вашето подсъзнание е публиката, а вашето съзнание е някъде зад прожектора, показайки изображения на екрана – затварянето на очите може да ви помогне.

След като започнете да се справяте по-добре с визуализацията на екрана и предложените изображения, можете да сложите 3D очила във въображението си. С течение на времето може дори да визуализирате холограми и виртуална реалност в ума си.

 

Трябва да се върнете

 

Има нещо много важно, което да имате наум, когато медитирате или използвате техники за визуализация. Много е важно да се върнете в реалния свят в момента „тук и сега“. С други думи, трябва да изключите техниката. Подсигурете се, че сте върнали от виртуалната разходка и сте готови да се наслаждавате на живота и тялото си. Целта на техниките е бърза фина настройка на мозъчната активност, колкото да можете да получите енергията, от която имате нужда. Те могат също да изчистят подсъзнателно контролирания стрес, да помогнат да избегнете загубата на енергия, бързо да се възстановите от заболяване или да ви доведат до правилно решение в бизнеса и личния живот. Точната работа на съзнанието заедно със сърцето осигурява проявлението на мечтите, добро здраве и успех във всичко, което правите.

В резултат се синхронизира работата на мозъка и фините тела на по-високите нива на съзнание.

Ние възприемаме нашия свят чрез резонанс. На материално ниво ние използваме сетивата си и с цел да достигнем до по-високи нива на съзнание, ни трябват визуални модели. Инфосоматичните техники използват определен набор от изображения на базата на енергийно-информационен модел, открит в процеса на научните изследвания. Те са визуалните „показатели на истината“ за всяко ниво на висшето съзнание.

 

Източник: LifeScriptDoctor

 

Вижте още:

Излекувайте стреса от миналото

Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света

Психическа защита от агресия 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

визуализация, енергия, квантова реалност, инфосоматика

Street of Hope

Парк в училището или училище в парка

Сряда, 04 Септември 2019 / В клас
Ново училище с модерна зелена сграда отвори врати в София    Фотоволтаична система, пречиствателна станция за питейна вода, килим в класната стая и антибактериални настилки – новооткритото BRITANICA Park School е в сграда от ново поколение и обещава образование от нов тип. То [...]

Милиони сирийски деца живеят в токсичен стрес

Вторник, 07 Март 2017 / Гласът на детето
Уврежданията върху цяло поколение деца скоро ще станат необратими, ако незабавно не им се помогне   Милиони сирийски деца живеят в състояние на "токсичен стрес" заради продължителното излагане на ужасите на войната. Това се казва в доклад на организацията "Спасете децата", цитиран от Би [...]