Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бягате ли от проблемите?

Сряда, 18 Януари 2017 / Кариера
1780
  • unsplash.com

Седем прости стъпки за решаване на всеки проблем

 

Борбите и трудностите са част от живота. Не можете да избегнете тези проблеми, те винаги ще изникват, без значение колко много се опитвате да контролирате или организирате нещата в живота си.

 

„Повечето хора изразходват повече време и енергия да бягат от проблемите, отколкото да се опитват да ги решат”.

Хенри Форд

 

Не проблемите са причината да живеете труден и нещастен живот, през повечето време това зависи от перспективата. Защото често, мнозинството от хората оставят проблемите да ги победят през чувството на гняв, страх и тревожност. Тези негативни чувства буквално парализират човек.  

От друга страна, перспективата е също причина за това хората да могат успешно да преминат през битките и трудностите в живота. Онези, които успяват, знаят как да решават или управляват проблемите, с които се сблъскват. Те не се оставят на негативните емоции като гняв, недоверие, страх или тревожност да разрушат способността им да мислят за решенията и да направят, каквото е необходимо.

Ако лесно се парализирате и депресирате от трудностите в живота, отделете време да прочетете и следвайте тези седем стъпки за решаване на проблемите. Това може да ви помогне да се справите с неприятностите, да вървите напред с усмивка и вероятно да постигнете успех в живота.

 

1. Идентифицирайте проблема

 

Първото нещо е да разберете какъв е точно проблемът. Защото когато знаете срещу какво точно стоите, тогава ще можете да се изправите срещу него.

Спрете да се ядосвате, страхувате или тревожите, дори само за няколко минути. Отделете време да обмислите и запишете какво е това, което прави живота ви труден. Идентифицирайте едно по едно нещата, които ви притесняват и ви пречат да се радвате на живота.

 

2. Срещнете се с проблема

 

След като сте определили какво ви държи далеч от щастието, следващата стъпка е да бъдете силни и да подходите към проблема.

Ние често сме склонни да избягваме проблемите, заради дискомфорта и неловкостта, която ви причиняват. Само че избягването не решава проблемите, то само ги удължава във времето, или увеличава щетите и трудностите за нас. Бъдете силни в срещането и решаването на проблемите си.

 

3. Решете проблема

 

Един път намерили куража да се срещнете с тях, вие вече сте готови да решите какво трябва да направите. Помнете, че страха, тревожността или страданието не променят нищо, те само могат да ви разболеят. Обстоятелствата ще се променят само, когато потърсите решението.

 

4. Продължете нататък

 

Веднъж след като проблемът е решен, продължете напред и го оставете в миналото. Спрете да мислите и да се връщате към него отново и отново. Това нe променя с нищо нещата, но продължава да ви изневря.

 

5. Помнете уроците 

 

Може да се изненадате, но истината е, че проблемите всъщност са нещо добро, защото са начин да научите урок. Ако обаче не научите този урок, има огромна вероятност в бъдеще проблемът да се повтори. Във всеки проблем, който се появява в живота ви, се стремете да научите урока и се погрижете да ви помогне да се движите напред в живота. Помнете, че е по-добре да изпълните поуките, отколкото да се ядосвате.

 

6. Не губете стойността си

 

Вярата, че проблемите са лоша карма, която ни преследва от миналото, е лъжлива. Проблеми се случват, дори на най-непорочните хора в света. Никога не оставяйте проблемите да станат мярка за стойността ви като личност. Вие никога не губите стойността си заради проблемите.

 

7. Бъдете готови за проблемите

 

Най-добрият начин да се подготвим и да сме готови за проблемите е да приемем, че те са част от живота. Приемете трудностите като част от несъвършенствата, които осмислят живота ви. Както се казва, ако няма болка, няма слава. Вярно е също, че ако няма проблеми и трудности, няма щастие и блаженство.  

 

 Източник: Lifehack.org 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

проблеми, решаване на проблеми, цели, трудности

StreetView

Християнство и Будизъм в Плана

Неделя, 29 Януари 2017 / Места
  Красива гледка към четири планини, чист въздух и зареждаща почивка – всичко това само на около 30 км от София   Сгушено в Плана планина на около 1200 надморска височина село Плана има само 62 постоянни жители и дори не разполага със собствен кмет, а само с наместник. През [...]

Туристите в Париж ще трябва да ходят пеша

Събота, 06 Юли 2019 / Места
Кметството на френската столица забаранява туристическите автобуси    Френската столица Париж забранява туристическите автобуси в центъра на града заради замърсяването на въздуха от дизеловите двигатели. Жан-Франсоа Мартен от кметството в Париж казва за Ройтерс, че туристическите [...]