Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Тайната на успеха е в поведението пред камера

Понеделник, 12 Декември 2016 / Кариера
1315
  • pixabay.com

Ако сте естествени пред обектива, ще сте в състояние да привлечете в живота си всичко, което искате 

 

Нагласата, която трябва да имате, за да привлечете нещо в живота си, е същата като тази, която трябва да имате, за да бъдете неустоимо привлекателен пред камера. Колкото по-добре изглеждате пред камера, толкова повече ще сте в състояние да привлечете всичко, което искате от живота.

 

Без значение какво точно искате, в днешно време шансът да го получите опира до появата ви пред камера. Онлайн запознанство? Имате нужда от атрактивна снимка. Търсене на работа? Снимката е почти задължителна, а често и интервюто по скайп.

Имате онлайн бизнес? Вероятно ще трябва да се появите във видео, защото това вече е най-популярният начин да съберете повече публика.

Да намерите добър партньор, нова работа или клиент – всичко започва с това да сте атрактивни пред камера. Ако има нещо, което да „вземете“ от тази статия обаче, то е изводът, че да си привлекателен пред камера няма нищо общо с външния вид.

Виждали ли сте някога двойка, която се кара на обществено място? Ако сте били свидетели на такава ситуация, вероятно сте обърнали внимание, че тези хора привличат голямо внимание. Защо? Дали защото това е социално неприемливо? Не. Това е, защото участниците в конфликта в този момент не се стесняват. Те са силно емоционални и изцяло погълнати от това да въздействат на човека срещу себе си. Те не се интересуват, че са на публично място и изобщо не се притесняват. И точно това привлича вниманието на хората. Двойката държи вниманието на околните без изобщо да иска или да опитва да прави това.

Идеята е да се научите да правите същото без да участвате в някакъв публичен спор. Ето как изглежда това през идеята за поведението пред камера:

1. Трябва да сте наясно на кого говорите. Конкретно. Камерата е просто устройство и път към този, когото искате да достигнете.

Това е предмет, който е там просто, за да улови това, което има пред него. Когато сме наясно на кого точно говорим, това моментално ни свързва с нещо извън нас самите. Съвет – изберете човек, с който сте силно свързан – любовник, съпруг, съпруга, най-добър приятел. Някой, за когото ви е грижа и се фокусирайте върху него.

2. Помислете за това как искате да се почувства този конкретен човек. Щастлив? Вдъхновен? Секси? Обичан? Веднъж решили какво е, направете го. Вие вече знаете как, защото познавате човека, за когото става дума. Начинът, по който ще поздравите някой, когото обожавате, е различен от този, по който ще поздравите някой, когото ще закарате с колата си донякъде. Става въпрос за актьорско майсторство. Най-добрите актьори се фокусират върху този, на когото говорят и върху това, което искат да го накарат да почувства. Ако ще ви снимат, това е всичко, от което имате нужда. Ако ще говорите пред камера, трябва да се добави още нещо – да можете да кажете нещата самоуверено и убедително.

3. Защо говорите на тези хора? Да ги вдъхновите? Да споделите страстта си за даден продукт, който продавате, или да ги научите на нещо? Мислете за това на кого говорите и защо. Какво е това, за което ви е грижа? Точно това е което прави хората, които се включват на живо във Facebook например, брилянтни изпълнението им. Това е магията, която стои зад състоянието от 3,2 млрд. долара на Опра Уинфри.

Колкото по-добре се чувствате пред камера, толкова повече ще сте в състояние да привлечете каквото и да е, което искате в живота си. Всичко това отнема малко практика и както вече стана ясно, не говорим за това да сте непрекъснато пред камера. Говорим за отношението ви към нещата, които искате да постигнете.

 

Източник: Lifehack.org

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, привличане, цели, постигане на цели

StreetBoard

Прокуратурата посочи 14 тунела за ремонт

Вторник, 25 Април 2017 / Общество
Специализирано звено изготвя мерки за ремонтите   14 тунела се нуждаят от основен ремонт, е установила проверка на Върховната административна прокуратура. Инспекцията е извършена във връзка с тежкия инцидент е тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус". От държавното обвинение ут [...]

Във ВМА извършиха поредна чернодробна трансплантация

Неделя, 02 Декември 2018 / Истории от града
От началото на годината у нас са извършени общо 10 такива операции   Специалисти от Военномедицинска академия извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е 52-годишна жена, с последен стадий на чернодробно заболяване, а донорът – жена на 28 години. Сложната петчасов [...]