Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

И нека силата да е с нас

Понеделник, 14 Март 2016 / Към себе си
12648
  • Снимка: picjumbo.com

 

12 правила на съвременните ученици на джедаите, които ще ви помогнат да откриете вътрешната си сила

 

По време на скорошно посещение в моята родна страна Украйна, присъствах на курс по СПАС. Това е стара украинска казашка традиция която надхвърля просто лечебната енергия и покрива много различни практически техники, свързани с използването на енергията, насочени към живот в хармония с природата без да изоставяме живота в обществото. Енергийно-информационната карта на СПАС (Система на знанията на казашките характерники – спас е особено състояние на духа, в което влиза човек, за да разкрие своите свръхестествени способности – бел. ред) надхвърля човешката аура и учи на умения, които много хора смятат за екстрасензорни способности.

Беше много интересно да открия, че тази украинска духовна енергийна система има доста прилики с духовната наука Infosomatics, за която провеждам научни изследвания и практикувам от 2008.

 

Украинските казаци, които практикуваха СПАС, бяха като рицари джедаи или воини шамани от времето, когато те са били наричани „характерники“ (хора с много силен характер) Има много легенди за тяхната сила. Много проучвания твърдят, че казакците – характерники имат сили да спрат куршумите, изстреляни от вражеските лагери незабелязано, да контролират времето и дори да предсказват изхода от битката. Макар повечето от техните умения да са използвани на бойното поле, в мирни времена те можели да пазят селищата и да лекуват хората от различни заболявания. Накратко, използвайки езика на днешното време, те наистина познавали техния път към по-високо ниво на съзнанието и използвали своето познание на практика.

Тяхната мъдрост обаче била загубена с времето и сега тя е преподавана само от онези, които са я запазили в семействата си. Важно е да отбележа, че това обучение е достъпно единствено в Украйна и Русия. Въпреки всичко, има 12 правила за ученици, които искат да научат пътищата на СПАС, които аз научих по време на курса, и бих искал да споделя с вас. Впрочем знаейки и следвайки тези правила на учениците на украинските джедаи, те могат да ви помогнат във вашия собствен път напред към откриването на вашата вътрешна сила:

 

 

1. Чиракът избира своя учител и учителят приема чирака, който го е избрал

 

Източна мъдрост казва „Когато ученикът е готов, учителят ще се появи“. Ако вие сте наистина готови да учите, тогава изберете своя учител и той ще ви приеме за свой ученик.

 

2. Невъзможно е да научиш всичко, което учителите знаят, учениците единствено взимат това, с което те могат да се справят.

 

Учителят е имал своите учители някога и той е получил цялото познание, с което е бил способен да се справи. Сега е задължение на ученика да научи това, което може, от своя учител и да приеме с какво може да се справи.

 

3. Уважавай своя учител. Уважавайки своя учител, ти уважаваш себе си.

 

Обиждайки своя учител, ти обиждаш себе си. Запомни, че ученикът стои до рамото на своя учител. Ученикът идва, приема знание, изработва своя собствен шедьовър и тогава напуска.

4. Този, който безмилостно задава въпроси няма да може да се справи със своята собствена работа с цел да открие отговора.

 

Онези хора, които непрекъснато задават въпроси, без дори да опитат да направят нещо сами, са твърде мързеливи да учат. Без опит да откриете вашия собствен отговор на въпросите, вие ще се въртите в кръг от проблеми вместо да се движите в спиралата на вашата духовна еволюция.

 

5. Въпросът, който е зададен правилно, съдържа отговора.

 

Ако зададете въпроса правилно, вие може би сте открили вече над 98% от отговора. Задължение на учителя е да попълни празнините и да даде своето виждане за липсващите 2% от въпроса с цел да ви помогне да достигнете до отговора.

 

6. Истинският учител не е такъв, който учи с думи, а такъв, който учи чрез неговия собствен пример, действия и страст.

 

С цел да придобиете истинско знание, вие имате нужда да учите от някой, който има опит от това, което вие се опитвате да научите. Практиката е единственият критерий за тестване на истината.

7. Обучението само с думи е загуба на време. Информацията, която е обяснена във всички детайли, не е използваема в практиката.

 

Ако се концентрирате върху всеки детайл и върху точната логическа част на нещо, което се опитвате да учите, вие блокирате работата на дясното полукълбо на мозъка си и то ще бъде неспособно да види цялата картина.

 

8. Учете от природата.

 

Учете, но не изисквайте. Вие сте ученик на живота, който е бил създаден преди вие да се родите (и преди вашето сегашно или минали прераждания). Всичко, което ние знаем, от компютрите до дрехите, които обличаме, ние научаваме от природата. Ние трябва да я уважаваме и да учим как да живеем в хармония без да изискваме неща, които произхождат от нашия егоцентричен светоглед.

 

9. Никога не опитвайте да доказвате истината на слепите.

 

Обърнете се към слепите, когато те са готови да видят истината. Няма нужда да хабите своята енергия за някой, който не е готов да я види или чуе.

 

10. Всеки човек е гений на своето собствено уникално ниво. Всички хора са равни във вечността.

 

Всеки има своя собствен път и мисия в живота. Вие трябва да уважавате истината на другите и да се стремите да се развивате.

 

11. Бийте се. Животът го изисква. Вие избирате своя собствен живот, така че не се оплаквайте.

Животът е пълен с избори. Вие избирате какво сте и какво ще бъдете в бъдеще. Оплакването ви оставя в миналото и ограничава вашите умения да се борите за по-добро бъдеще.

 

12. Мощността на Силата, която можете да достигнете чрез СПАС не може да бъде върната.

 

Когато знаете как да използвате истинската сила отвъд енергията от пространството, вие не можете да я върнете назад. Вие трябва да имате пълната отговорност за силите, които придобивате и пътищата за използването им.

Има още много прозрения на СПАС учението, отколкото този кратък списък от 12 правила предлага. Нашите предци са имали много мъдрост и познание. Ние просто трябва да научим как да ги използваме в практиката, взимайки предвид света, в който живеем сега.

Нашата вътрешна сила винаги е с нас, ние просто имаме нужда да направим първата стъпка и да продължим да се движим напред по пътя на себеоткриването. Пожелавам ви всичко най-добро във вашето лично духовно израстване и ако намирате тези 12 правила за полезни, не забравяйте да ги споделите с приятел.

 

Автор: Life Script Doctor

Източник: Learning-mind.com

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

СПАС, енергия, учение, мъдрост, казаци, характерники, Украйна, екстрасензорни способности

Street of Hope

Вендетата срещу приемната грижа

Петък, 30 Март 2018 / Гласът на детето
Попитайте едно дете в приемно семейство как приема живота си и после си спомнете за Могилино   Принципно съм сред феновете на "Господари на ефира", защото трябва да има критичен поглед към действителността около нас, но понякога бая пресоляват гозбата и правят откровени манипулации. По [...]

Развален телефон за заплатите на учителите

Понеделник, 20 Юни 2016 / В клас
  Властта не е обещавала увеличение на възнагражденията, а само – че ще се бори за такова за ръка със синдикатите   След като вчера една от големите новини от грандиозния учителски събор беше, че от началото на 2017 година преподавателите ще получат още 10% увеличение на за [...]