Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Никога не е късно за ново начало

Сряда, 21 Декември 2016 / Към себе си
1058
  • unsplash.com, Ben White

 Ако не сме доволни от вчера, можем да опитаме нещо по-различно днес. И да го направим по-добре

 

На пръв поглед 2016 година беше наистина тежка, като имаме предвид терористичните атаки, бежанската и мигрантската вълна и всички останали изпитания, които донесе на света и на всеки от нас поотделно. Но дали сме прави да смятаме, че е била неуспешна? Нека си припомним няколко неща, за които да сме благодарни и други, които можем да свършим по-добре.

 

1. Жив сте

 

Терористичните атаки промениха света и усещането за апокалипсис става все по-тягостно. Европа се вцепени от поредица ужасяващи атентати, в които загинаха стотици невинни хора, а страхът се настани трайно в душите на оцелелите. Ние обаче сме живи, благодарни сме за това, че имаме близките си хора и продължаваме да се надяваме, че ще живеем по-добре и щастливо. Нима това не повод за благодарност?

 

2. Имате покрив над главата си

 

Помислете за всички онези, които изгубиха всичко заради природни бедствия и инциденти. Или за онези, които взеха каквото могат да носят, и избягаха от войната, за да останат живи. Може да имате проблеми в работата или да нямате работа, но ако имате покрив над главата си, значи имате много повече от милиони хора по света.

 

3. Обичан сте

 

Имате семейството и приятелите си и имате с кого да споделите празничните вечери. Когато се обаждате на родителите си, знаете, че те ще са винаги насреща. И имате поне един близък приятел, с когото да споделите тайните и проблемите си. В такъв случай, каквото и да се е случило през трудната 2016-та година, вие сте сред щастливците.

 

4. Имате вода и храна

 

Не е нужно да откраднете, за да нахраните децата си, нали? Имате с какво да платите сметките си и какво да сложите в хладилника? Значи имате много повече от милиони хора по света и се справяте успешно.

 

5. Опитвате се да се развивате

 

Годината не е била успешна, не сте получили желаното увеличение на заплатата, не намирате своето работно място или сте се провалили в желанието си да започнете собствен бизнес? Това, че опитвате, че търсите варианти да вървите напред и да учите нови неща, е повод да се поздравите и да се чувствате успешни. Провалът всъщност е стъпка към успеха.

 

6. Прощавате на другите

 

Ако сте успели да пуснете хората, които са ви наранили, да си тръгнат от живота ви, значи имате още един повод да се поздравите.

 

7. Простили сте на себе си

 

Повечето от нас могат да прощават на другите, но за да простим на себе си, често ни трябва помощ и протегната ръка от приятел. Направили сте грешка и съжалявате, но сте готови да продължите напред и да не я повторите, нали? Това е добър знак.

 

9. Имате какво да облечете

 

Нямате скъпи и лъскави дрехи, но имате подходящи дрехи за лятото и топло палто за зимата. Значи имате повече от милиони хора по света...

 

10. Имате големи мечти

 

Не сте доволни, че не успяхте да обиколите Европа или че бизнесът, който стартирахте, не върви? Това обаче означава, че вие имате мечти и цели, които да ви отведат до успеха.

Така че поздравления! Годината е била чудесна за вас, научили сте много уроци и сте готови да продължите към целите си.

Нека мислим за доброто, което предстои. Светът все още е прекрасен и всеки от нас може да помогне за това той да стане по-добър. Радвайте се на това, което имате.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, мечти, цели, уроци

Street of Art

Безплатни изследвания за ХИВ

Четвъртък, 01 Декември 2016 / Хранене и Здраве
Безплатни и анонимни изследвания за наличие на ХИВ вирус в кръвта ще се проведат днес по повод Световния ден за борба със СПИН, съобщи "Дарик".  Мотото на тазгодишната кампания срещу коварния вирус е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ". Тя ще бъде фокусирана върху предпазването от ин [...]

БНТ ще излъчи "Сляпата Вайша"

Събота, 11 Февуари 2017 / Под прожектора
  БНТ е откупила правата за телевизионно и интернет разпространение на територията на България на късометражния анимационен филм "Сляпата Вайша". Екранизираният разказ, в който са въвлечени трима талантливи български творци - визуалният артист Тео Ушев, писателят Георги Господинов и музи [...]