Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Никога не е късно за ново начало

Сряда, 21 Декември 2016 / Към себе си
1365
  • unsplash.com, Ben White

 Ако не сме доволни от вчера, можем да опитаме нещо по-различно днес. И да го направим по-добре

 

На пръв поглед 2016 година беше наистина тежка, като имаме предвид терористичните атаки, бежанската и мигрантската вълна и всички останали изпитания, които донесе на света и на всеки от нас поотделно. Но дали сме прави да смятаме, че е била неуспешна? Нека си припомним няколко неща, за които да сме благодарни и други, които можем да свършим по-добре.

 

1. Жив сте

 

Терористичните атаки промениха света и усещането за апокалипсис става все по-тягостно. Европа се вцепени от поредица ужасяващи атентати, в които загинаха стотици невинни хора, а страхът се настани трайно в душите на оцелелите. Ние обаче сме живи, благодарни сме за това, че имаме близките си хора и продължаваме да се надяваме, че ще живеем по-добре и щастливо. Нима това не повод за благодарност?

 

2. Имате покрив над главата си

 

Помислете за всички онези, които изгубиха всичко заради природни бедствия и инциденти. Или за онези, които взеха каквото могат да носят, и избягаха от войната, за да останат живи. Може да имате проблеми в работата или да нямате работа, но ако имате покрив над главата си, значи имате много повече от милиони хора по света.

 

3. Обичан сте

 

Имате семейството и приятелите си и имате с кого да споделите празничните вечери. Когато се обаждате на родителите си, знаете, че те ще са винаги насреща. И имате поне един близък приятел, с когото да споделите тайните и проблемите си. В такъв случай, каквото и да се е случило през трудната 2016-та година, вие сте сред щастливците.

 

4. Имате вода и храна

 

Не е нужно да откраднете, за да нахраните децата си, нали? Имате с какво да платите сметките си и какво да сложите в хладилника? Значи имате много повече от милиони хора по света и се справяте успешно.

 

5. Опитвате се да се развивате

 

Годината не е била успешна, не сте получили желаното увеличение на заплатата, не намирате своето работно място или сте се провалили в желанието си да започнете собствен бизнес? Това, че опитвате, че търсите варианти да вървите напред и да учите нови неща, е повод да се поздравите и да се чувствате успешни. Провалът всъщност е стъпка към успеха.

 

6. Прощавате на другите

 

Ако сте успели да пуснете хората, които са ви наранили, да си тръгнат от живота ви, значи имате още един повод да се поздравите.

 

7. Простили сте на себе си

 

Повечето от нас могат да прощават на другите, но за да простим на себе си, често ни трябва помощ и протегната ръка от приятел. Направили сте грешка и съжалявате, но сте готови да продължите напред и да не я повторите, нали? Това е добър знак.

 

9. Имате какво да облечете

 

Нямате скъпи и лъскави дрехи, но имате подходящи дрехи за лятото и топло палто за зимата. Значи имате повече от милиони хора по света...

 

10. Имате големи мечти

 

Не сте доволни, че не успяхте да обиколите Европа или че бизнесът, който стартирахте, не върви? Това обаче означава, че вие имате мечти и цели, които да ви отведат до успеха.

Така че поздравления! Годината е била чудесна за вас, научили сте много уроци и сте готови да продължите към целите си.

Нека мислим за доброто, което предстои. Светът все още е прекрасен и всеки от нас може да помогне за това той да стане по-добър. Радвайте се на това, което имате.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, мечти, цели, уроци

StreetView

Християнство и Будизъм в Плана

Неделя, 29 Януари 2017 / Места
  Красива гледка към четири планини, чист въздух и зареждаща почивка – всичко това само на около 30 км от София   Сгушено в Плана планина на около 1200 надморска височина село Плана има само 62 постоянни жители и дори не разполага със собствен кмет, а само с наместник. През [...]

Скопие – „модерната“ история

Сряда, 28 Юни 2017 / Места
Една от най-спорните забележителности е паметникът на Александър Македонски в центъра на градския площад   Когато отидох в Скопие, бях възхитена от изграденото в последните години, без да влизам в политически и естетически спорове. Имах възможност да разгледам Математическия факултет на [...]