Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Празнувайте извън социалните мрежи

Петък, 23 Декември 2016 / Към себе си
542
  • pixabay.com

Изследвания доказват, че висенето във Facebook ни прави нещастни

 

Висенето във Facebook по празниците прави хората нещастни, предупреждават учени от Университета в Копенхаген, цитирани от BBC. Те посочват, че безцелното разглеждане на новинарския поток предизвиква завист и неудовлетворение от собствения живот заради снимките и преживяванията, които останалите разказват в социалната мрежа.
Изследователите посочват, че е много по-полезно мрежата да се ползва за разговори с близки, вместо просто за разглеждане на чуждия живот, който в интернет изглежда идеален.

Преди няколко години изследователи от Берлинския университет „Хумболт" и от Техническия университет в Дармщат стигнаха до абсолютно същия извод – Facebook кара хората да мразят живота си. Причината е същата – всеки трети потребител споделя, че разглеждането на снимки от пътешествия на „приятели" и четенето на техните щастливи статуси го кара да се чувства неудовлетворен от живота си.

Учените са установили, че хората, които прекарват по-малко време в социалните мрежи, са по-щастливи.

Психолозите казват, че за да изживее напълно щастието си, човек има нужда от това да го сподели с останалите. Затова препоръката им е първо да обърнем внимание на близките си хора и да изживеем истински празника с тях, а след това да споделяме спомените си с останалите.

 

Вижте още: 

Facebook ще ни предупреждава за фалшиви новини 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Facebook, празници, щастие, завист

StreetBoard

Пускат движението в тунел „Ечемишка“

Петък, 30 Юни 2017 / Общество
До седем години завършват строежа на цялата магистрала   Приключи ремонтът на тръбата на тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“ от София към Варна. От днес и двете тръби на тунела са отворени за движение, съобщиха от АПИ. Тунелът беше затворен за ремонт след не [...]

В Драгалевци си дават пенсиите за канализация

Четвъртък, 28 Юли 2016 / Истории от града
В сряда хората излизат на поход за спасяване на квартала от екологична катастрофа   Възрастните жители на „Драгалевци“ се отказват от увеличението на пенсиите си, за да събират пари за изграждане на канализация в квартала. Хората били готови да внасят увеличението на пенсиит [...]