Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Празнувайте извън социалните мрежи

Петък, 23 Декември 2016 / Към себе си
321
  • pixabay.com

Изследвания доказват, че висенето във Facebook ни прави нещастни

 

Висенето във Facebook по празниците прави хората нещастни, предупреждават учени от Университета в Копенхаген, цитирани от BBC. Те посочват, че безцелното разглеждане на новинарския поток предизвиква завист и неудовлетворение от собствения живот заради снимките и преживяванията, които останалите разказват в социалната мрежа.
Изследователите посочват, че е много по-полезно мрежата да се ползва за разговори с близки, вместо просто за разглеждане на чуждия живот, който в интернет изглежда идеален.

Преди няколко години изследователи от Берлинския университет „Хумболт" и от Техническия университет в Дармщат стигнаха до абсолютно същия извод – Facebook кара хората да мразят живота си. Причината е същата – всеки трети потребител споделя, че разглеждането на снимки от пътешествия на „приятели" и четенето на техните щастливи статуси го кара да се чувства неудовлетворен от живота си.

Учените са установили, че хората, които прекарват по-малко време в социалните мрежи, са по-щастливи.

Психолозите казват, че за да изживее напълно щастието си, човек има нужда от това да го сподели с останалите. Затова препоръката им е първо да обърнем внимание на близките си хора и да изживеем истински празника с тях, а след това да споделяме спомените си с останалите.

 

Вижте още: 

Facebook ще ни предупреждава за фалшиви новини 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Facebook, празници, щастие, завист

StreetView

На гости на непознати

Понеделник, 30 Април 2018 / Приключения
Couchsurfing – начинът да видите много места по света и да срещнете нови и различни хора   Ана и Богдан са двойка от Украйна и пътуват из Азия повече от година. Те пътуват през Русия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Монголия, Китай, Виетнам, Лаос, Камбод [...]

Скалният параклис "Света Петка" в град Трън

Понеделник, 19 Февуари 2018 / Места
Много хора посещават това място, защото вярват в лечебните му сили   Казват, че светите места са трудно достъпни и само вярващия стига до тях. Едно от тези места е скалният параклис в град Трън, а негова покровителка е Св. Петка – Параскева Българска. Параклисът се намира на мал [...]