Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Празнувайте извън социалните мрежи

Петък, 23 Декември 2016 / Към себе си
302
  • pixabay.com

Изследвания доказват, че висенето във Facebook ни прави нещастни

 

Висенето във Facebook по празниците прави хората нещастни, предупреждават учени от Университета в Копенхаген, цитирани от BBC. Те посочват, че безцелното разглеждане на новинарския поток предизвиква завист и неудовлетворение от собствения живот заради снимките и преживяванията, които останалите разказват в социалната мрежа.
Изследователите посочват, че е много по-полезно мрежата да се ползва за разговори с близки, вместо просто за разглеждане на чуждия живот, който в интернет изглежда идеален.

Преди няколко години изследователи от Берлинския университет „Хумболт" и от Техническия университет в Дармщат стигнаха до абсолютно същия извод – Facebook кара хората да мразят живота си. Причината е същата – всеки трети потребител споделя, че разглеждането на снимки от пътешествия на „приятели" и четенето на техните щастливи статуси го кара да се чувства неудовлетворен от живота си.

Учените са установили, че хората, които прекарват по-малко време в социалните мрежи, са по-щастливи.

Психолозите казват, че за да изживее напълно щастието си, човек има нужда от това да го сподели с останалите. Затова препоръката им е първо да обърнем внимание на близките си хора и да изживеем истински празника с тях, а след това да споделяме спомените си с останалите.

 

Вижте още: 

Facebook ще ни предупреждава за фалшиви новини 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Facebook, празници, щастие, завист

StreetBoard

Сълзи от лава

Вторник, 17 Май 2016 / Истории от града
Казанлъшко семейство остана без покрив над главата заради пожар      Дните преди един от най-щастливите мигове в живота на една абитуриентка, се превърнаха в неин кошмар. Къщата, в която тя живее с баба си и вуйчо си в Казанлък, изгоря снощи, съобщи БГНЕС. Освен този кошмар, [...]

Топката за интеграцията на бежанците е в общините

Четвъртък, 11 Август 2016 / Общество
  Местните власти ще получават европейски пари, за да осигурят жилища, работа и училище на чужденците   След години бездействие управляващите успяха най-накрая да изработят механизъм за интеграцията на чужденците, получили статут в България. Основна роля за това ще имат общините, [...]