Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Празнувайте извън социалните мрежи

Петък, 23 Декември 2016 / Към себе си
342
  • pixabay.com

Изследвания доказват, че висенето във Facebook ни прави нещастни

 

Висенето във Facebook по празниците прави хората нещастни, предупреждават учени от Университета в Копенхаген, цитирани от BBC. Те посочват, че безцелното разглеждане на новинарския поток предизвиква завист и неудовлетворение от собствения живот заради снимките и преживяванията, които останалите разказват в социалната мрежа.
Изследователите посочват, че е много по-полезно мрежата да се ползва за разговори с близки, вместо просто за разглеждане на чуждия живот, който в интернет изглежда идеален.

Преди няколко години изследователи от Берлинския университет „Хумболт" и от Техническия университет в Дармщат стигнаха до абсолютно същия извод – Facebook кара хората да мразят живота си. Причината е същата – всеки трети потребител споделя, че разглеждането на снимки от пътешествия на „приятели" и четенето на техните щастливи статуси го кара да се чувства неудовлетворен от живота си.

Учените са установили, че хората, които прекарват по-малко време в социалните мрежи, са по-щастливи.

Психолозите казват, че за да изживее напълно щастието си, човек има нужда от това да го сподели с останалите. Затова препоръката им е първо да обърнем внимание на близките си хора и да изживеем истински празника с тях, а след това да споделяме спомените си с останалите.

 

Вижте още: 

Facebook ще ни предупреждава за фалшиви новини 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Facebook, празници, щастие, завист

Street of Hope

Смяната на настроения – кога да се притесняваме?

Вторник, 27 Юни 2017 / Родители
Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, но те не трябва да се подценяват   Когато детето прекрачи в юношеството, много неща стават различни. Тийнейджърите често изпадат в депресивни състояния, защото е настъпило трудното време на търсене на себе си, в което много често младе [...]

Как да помогнем на детето да се справя само?

Петък, 29 Юли 2016 / Родители
Къде е границата между желанието да защитим и способността да научим децата да се пазят и да взимат решения     Една от често срещаните родителски грешки е, че в желанието си да предпазим децата си от всякакви опасности, много често им отнемаме правото на собствен опит и възможнос [...]