Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Време е за лято

Вторник, 21 Юни 2016 / Към себе си
910
  • сн. pixabay.com

 

Направихте ли вече списъка си със зареждащи мероприятия

 

Аз за какво живея, ако не отида на море. Така казваше преди време една моя колежка, с която отдавна загубихме връзка. Но съм запомнила желанието й да се радва на лятото с цялата страст, трупана в дългите зимни месеци. Да, лятото е времето, в което да се заредим с енергия, за да издържим много от неприятните и сиви дни в останалото време от годината.

Лятото дойде точно в 1,34 часа тази нощ. Донесе времето на леките и удобни дрехи, на късите поли и онова усещане на еуфория, което си има логично обяснение с хормоните. Но и с хубавото време, зеленината, ходенето боси в тревата, пясъка между пръстите на краката и усещането за морски вълни. Радвайте му се, обичайте го, и го живейте. И ако още не сте си направили списъка с онези неща, с които да изживеете незабравимо лято, ето няколко идеи от нас. 

 

1. Идете в поне едно българско село, което пази традициите и ще ви зареди с онази сила, която можете да получите само от усещането за връщане към корените. Особено ако имате деца, но нямате село и баби, при които да ги оставите да тичат, дишат и газят в калта, тогава това е задължителна точка в списъка с летни занимания. 

 

2. Идете поне на едно отдалечено от цивилизацията място – някъде дълбоко в планината, където единственото, което виждате около себе си е зелено и природа. Не обичате комарите, палатките и лагерния огън? Тогава изберете еднодневен преход, намерете някой по-подготвен от вас, за да ви води и прибере обратно в цивилизацията, но опитайте да „потънете“ в природата поне веднъж.

 

3. Направете едно важно нещо за здравето си – намалете сладкото, спрете цигарите, започнете да тренирате – вие си знаете какво, но не отгалагайте повече. Лятото е най-подходящият момент за здравословни решения – усещането за щастие във въздуха само може да ви помогне в борбата с никотиновия глад например.

 

4. Вижте се с поне един стар приятел от тези, с които имате много спомени, но вече поддържате връзка само по телефона или във Facebook. Да преоткриете емоцията на старото приятелство и да се потопите в спомените закратко само може да ви помогне да се справите по-добре с нещата, които ви тормозят сега. Така че, точно лятото е най-доброто време за бира или кафе в парка със стар приятел.

 

5. Подарете си поне един изгрев. Може и Джулай морнинг на Камен бряг, със сигурност да усещаш щастието на всички около себе си, действа зареждащо. Но може да е навсякъде другаде – да посрещнете слънцето докато слушате вълните и крясъка на някоя ранобудна чайка или да видите първия лъч, който се подава зад върха действа прераждащо. Буквално.

 

6. Подарете си поне един концерт на ваш любим изпълнител. Това можете да го направите през цялата година, но емоцията от любимата ви музика ще направи лятото ви още по-прекрасно.

 

Допълнете този, или направете своя собствен списък от преживявания, а ние ще ви предложим и още идеи с автентични български места, на които да заредите отново батериите.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

лято, спомени, зареждане

Street of Hope

Награждавайте независимостта, а не послушанието

Неделя, 17 Ноември 2019 / Родители
Всички ние искаме децата ни да могат да се справят сами и това е основната ни роля като родители – да ги научим да правят нещата по правилния начин, наред с това да бъдат добри и успешни хора. В голям процент от случаите обаче в желанието си да опазим децата или спопойствието вкъщи, не [...]

Близо 60% от паралелките ще са професионални

Сряда, 15 Май 2019 / В клас
  Това предвижда план-приемът за следващата учебна година   План-приемът за следващата учебна година предвижда близо 60 процента от паралелките да са професионални. По този начин ще се постигнат стойностите от преди 30 години, съобщи министърът на образованието и науката Красимир [...]