Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Знаците на успеха

Сряда, 10 Май 2017 / Към себе си
1391
  • unsplash.com

Никой не казва, че е лесно, но пък е важно да можете да чуете себе си

  

Ако не сте сигурни дали напредвате в живота, може би ви трябва малко кураж, за да се уверите, че се превръщате в човека, който искате да бъдете.  Израстването не винаги е лесно или удобно. Когато даваме всичко от себе си, за да създадем живота на мечтите си, нещата понякога могат да бъдат и плашещи. За да достигнем пълния си потенциал, трябва да преминем през страховете си и да излезем извън зоните на комфорт.

Ето какво ще ви крепи, че сте на правилния път:

 

1. Разбирате себе си

 

Знаете, че сте в процес на работа, но сте започнали да разбирате вътрешната си необходимост. Изпитали сте границите на вярата си, справяйки се с някои дълбоки проблеми и работейки за това да направите от себе си най-доброто, което можете. Все още правите грешки, но разбирате как да ги използвате, за да растете.

Не обвинявате другите хора за обстоятелствата в живота си, а поемате отговорност за себе си. Вие знаете, че не сте жертва и имате силата да определяте своя собствен живот.

Не може да се каже, че винаги знаете какво да направите или да кажете, или че нямате страхове и колебания. Но когато срещнете проблемите, вие можете да погледнете в себе и да видите както причината за блокажа, така и решението.

 

2. Осъзнавате, че вие сте своя най-добър водач

 

Много хора, които са поели пътя към своето най-добро Аз, четат много духовна и психологическа информация. Често търсят съвет от тези, които знаят повече от тях. Четат книги или статии, присъстват на уъркшопи и семинари, организират консултации и обучения.

Но идва време, когато получавате внезапно вдъхновение за това какво ви дърпа назад. Вие знаете какво се е объркало и какво трябва да направите, за да го поправите. Вие все още търсите информация от другите, но в края на краищата знаете, че сте най-добрия водач на себе си, когато става въпрос за това как да създадете своя живот, опит, работа или отношения.

Това не винаги е лесно, разбира се. Има много случаи, в които се чувствате изгубен и изплашен. Но независимо от това продължавате.

 

3. Цените себе си

 

Вие знаете, че не сте перфектни и сте се отказали да постигнете това невъзможно състояние. Но вие също знаете своята стойност. Вие отстоявате себе си и това, в което вярвате. Отделяте място в живота си за себе си и своите нужди. Разбира се, вие помагате на останалите. Но знаете кога да помогнете и кога да стоите настрани, също знаете, че вашите мисли и желания са важни и не трябва да ги оставяте на опашката през цялото време.

Вие сте на този свят със своята цел, а не просто да помагате на другите да постигат техните цели и мечти. И когато някой се опитва да ви манипулира да обслужвате неговите нужди, вие сте достатъчно силни да поставите своите граници и да го изпратите по пътя му.

 

Останалото ще откриете по пътя

 

В свят с противоречащи си идеи, сложни отношения и нестабилни икономики, може да бъде трудно да намерим време за откриване на себе си, за учене и израстване. Ние често се влияем от нуждите на другите и не можем да останем безразлични към онези, които имат нужда от нас. Но най-добрият начин да помогнем на другите е да сме сигурни, че живеем своя най-добър живот. Тогава ние имаме енергия, жизненост, вдъхновение и любов, за да можем да помогнем истински на другите без изтощение или възмущение.

Ако смятате, че написаното се отнася до вас, можете да бъдете сигурни, че сте се превърнали в личността, която искате да бъдете. Ако все още не сте изминали този път, вярвайте, че всичко, от което се нуждаете, е вътре във вас. Започнете днес. Останалото, което трябва да знаете, ще откриете по пътя...

 

learning-mind.com

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, духовно израстване, себеуважение, интуиция

Street of Hope

Връщат всички ученици в клас

Вторник, 18 Май 2021 / В клас
Учебната година ще бъде удължена за 300 училища, които не са учили онлайн    От  31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици. Това гласи заповед, издадена днес от министъра на здравеопазването. От същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда [...]

Заплахите и чувството на вина

Четвъртък, 30 Юни 2016 / Родители
Послушни невротици или спокойни личности искаме да възпитаме   Често по нашите географски ширини, когато децата „не слушат” е възприето да бъдат плашени. С „торбалан”, „баба меца”, с „обещания”, че ако още веднъж направи така ще го &bdquo [...]