Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Знаците на успеха

Сряда, 10 Май 2017 / Към себе си
1101
  • unsplash.com

Никой не казва, че е лесно, но пък е важно да можете да чуете себе си

  

Ако не сте сигурни дали напредвате в живота, може би ви трябва малко кураж, за да се уверите, че се превръщате в човека, който искате да бъдете.  Израстването не винаги е лесно или удобно. Когато даваме всичко от себе си, за да създадем живота на мечтите си, нещата понякога могат да бъдат и плашещи. За да достигнем пълния си потенциал, трябва да преминем през страховете си и да излезем извън зоните на комфорт.

Ето какво ще ви крепи, че сте на правилния път:

 

1. Разбирате себе си

 

Знаете, че сте в процес на работа, но сте започнали да разбирате вътрешната си необходимост. Изпитали сте границите на вярата си, справяйки се с някои дълбоки проблеми и работейки за това да направите от себе си най-доброто, което можете. Все още правите грешки, но разбирате как да ги използвате, за да растете.

Не обвинявате другите хора за обстоятелствата в живота си, а поемате отговорност за себе си. Вие знаете, че не сте жертва и имате силата да определяте своя собствен живот.

Не може да се каже, че винаги знаете какво да направите или да кажете, или че нямате страхове и колебания. Но когато срещнете проблемите, вие можете да погледнете в себе и да видите както причината за блокажа, така и решението.

 

2. Осъзнавате, че вие сте своя най-добър водач

 

Много хора, които са поели пътя към своето най-добро Аз, четат много духовна и психологическа информация. Често търсят съвет от тези, които знаят повече от тях. Четат книги или статии, присъстват на уъркшопи и семинари, организират консултации и обучения.

Но идва време, когато получавате внезапно вдъхновение за това какво ви дърпа назад. Вие знаете какво се е объркало и какво трябва да направите, за да го поправите. Вие все още търсите информация от другите, но в края на краищата знаете, че сте най-добрия водач на себе си, когато става въпрос за това как да създадете своя живот, опит, работа или отношения.

Това не винаги е лесно, разбира се. Има много случаи, в които се чувствате изгубен и изплашен. Но независимо от това продължавате.

 

3. Цените себе си

 

Вие знаете, че не сте перфектни и сте се отказали да постигнете това невъзможно състояние. Но вие също знаете своята стойност. Вие отстоявате себе си и това, в което вярвате. Отделяте място в живота си за себе си и своите нужди. Разбира се, вие помагате на останалите. Но знаете кога да помогнете и кога да стоите настрани, също знаете, че вашите мисли и желания са важни и не трябва да ги оставяте на опашката през цялото време.

Вие сте на този свят със своята цел, а не просто да помагате на другите да постигат техните цели и мечти. И когато някой се опитва да ви манипулира да обслужвате неговите нужди, вие сте достатъчно силни да поставите своите граници и да го изпратите по пътя му.

 

Останалото ще откриете по пътя

 

В свят с противоречащи си идеи, сложни отношения и нестабилни икономики, може да бъде трудно да намерим време за откриване на себе си, за учене и израстване. Ние често се влияем от нуждите на другите и не можем да останем безразлични към онези, които имат нужда от нас. Но най-добрият начин да помогнем на другите е да сме сигурни, че живеем своя най-добър живот. Тогава ние имаме енергия, жизненост, вдъхновение и любов, за да можем да помогнем истински на другите без изтощение или възмущение.

Ако смятате, че написаното се отнася до вас, можете да бъдете сигурни, че сте се превърнали в личността, която искате да бъдете. Ако все още не сте изминали този път, вярвайте, че всичко, от което се нуждаете, е вътре във вас. Започнете днес. Останалото, което трябва да знаете, ще откриете по пътя...

 

learning-mind.com

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, духовно израстване, себеуважение, интуиция

StreetView

Живот в миниван

Събота, 07 Януари 2017 / Приключения
Млада жена напусна скучната си работа, за да обикаля по света с кучето си   25-годишната Марина Пиро, италианка по произход от Великобритания, решава да напусне скучната си работа в офис, за да пътува по света с кучето си – голдън ретривърът Оди. Сега двамата живеят в миниван, пр [...]

Държавата на свазите

Вторник, 24 Април 2018 / Места
  Малката африканска държава Свазиленд върна старото си име и вече ще е Есватини   Повечето хора са чували за Свазиленд основно заради факта, че името й се бърка с това на Швейцария заради сходното изписване. Формално това е причината кралят на тази малка държава да реши да върне [...]