Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Артистите и парите – обучение за творци

Петък, 17 Март 2017 / Под прожектора
1497
  • сн. Карол

Психология на творческия успех в Арт семестър 2017


Как се изгражда личния бранд на твореца, какво трябва да знаят хората на изкуството за комуникацията с галериите и медиите, как да продават чрез интернет, да регистрират фирма или да се справят като самостоятелно наети, каква е ползата от участието в конкурси...Това са само част от темите на финансовото обучение на групата „Карол“, предназначено за хора на изкуството.

Арт семестър 2017 започва на 6 април, а кандидатстването вече започна. Курсът е безплатен, но местата са ограничени.

Участниците в поредното издание на Арт семестър ще научат защо е важно да управляват собствения си бюджет, как да го правят, какво трябва да знаят, за да инвестират, какви фондове и защо избират хората на изкуството, ще разберат колективните схеми на инвестиране и техните предимства.

Основните лектори по финансовите теми са изпълнителни директори във финансова група Карол, а гост-лектор е Стойне Василев, създател на сайта за лични финанси и собствен бизнес SmartMoney.bg и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти.

Темата за авторските права тази година е разширена с въпросите за патентоването, а лекторите са юрист-музикант и актьор, и експерт от Патентното ведомство-художник.

 

 

 

За първи път в програмата е включена темата за психологията на творчеството и успеха. Защо сме програмирани и как можем да се препрограмираме, за да сме успешни и в изкуството, и в личния живот, и в управлението на финансите? На тези въпроси ще отговори Георги Ангелов, който в „Карол“ води авторска програма за седемдневна трансформация. Трейдър, лекар, с докторат по имунология от един от най-престижните университети във Франция – Ecole Normale Superieure, в Арт семестър той ще провокира абстрактното мислене на творците с концепцията за квантовото мислене.

Както досега, Арт семестър включва две седмици с лекции и артшопи и една творческа седмица, в която ще всеки създава своя творба, вдъхновена от новите знания, които е получил. Обучението завършва с с обща изложба, по традиция след това в арт пространството на Карол се подреждат индивидуални изложби научастниците. 

Обучението е уникално по рода си и е насочено към всички модерно мислещи творци, без ограничения във възрастта и опита. И докато учат как да се справят с парите си, те танцуват, рисуват във вода, правят лампи...През тази година организаторите обещават и театър.

Как да се запишете и програмата на Арт семестър 2017. 

 

Вижте още: 

Финанси за артисти

 

 

Индивидуални изложби 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Арт семестър, финанси за артисти, Карол

StreetBoard

Не е готово, битката за демокрацията продължава

Събота, 04 Февуари 2017 / Общество
4 февруари 1997г.  – помнете тази дата и мислете     Протестите през 1997 година успяха, но 20 години по-късно битката за демокрацията продължава - по-ожесточено и понякога отчаяно. Протестите през 1997 година свалиха от власт партията, която доведе до фалита на банки [...]

Пускат движението по новата естакада до „Летище София“

Вторник, 09 Януари 2018 / Истории от града
  Днес ще бъде пусната за движение скоростната пътна връзка за „Летище София“. Тя включва директно трасе от булевард "Брюксел" до Терминал 2 на летището, както и две пътни връзки до Терминал 1. Общата стойност на проекта е 13,7 млн. лева. Финансирането е осигурено от министе [...]