Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как обработвате информацията

Понеделник, 02 Януари 2017 / На предела
711
  • pixabay.com

Обективно, емоционално или рационално? 

 

Вгледайте се в картинката и определете според вас, на къде се върти момичето- по посока на часовниковата стрелка или обратно на движението на часовниковата стрелка?

 

 

Значение на отговорите:

 

1. По часовниковата стрелка

 

Ако ви се струва, че момичето се върти по часовниковата стрелка, вие използвате повече вашата дясна част на мозъка, тоест при обработката на информацията се включват повече образи и символи, това означава още, че вие имате интуитивен начин на мислене, вие сте наблюдателни, но и чувствителни, не винаги ви е лесно да отделите чистите логични съждения от емоционалните преживявания. Тази част от мозъка съдейства за въображението, помага да се съчиняват истории, а също отговаря за музикалните ни дарби, способности за рисуване и т.н.

 

2. Обратно на часовниковата стрелка

 

Вие използвате повече вашата лява част на мозъка, която отговаря за речевите способности, а също да се помнят факти, данни-писмени и устни в значими детайли. В съжденията преобладава логиката и анализа на цялата информация, при това в детайли. Отлична памет, но понякога и липса на сетива за по-силни емоции.

 

3. По часовниковата стрелка и обратно

 

Ако ви се струва, че момичето се движи по часовниковата стрелка, но и обратно на движението на часовниковата стрелка, тогава и в двата случая сте прави, защото това е зрителна измама. В такъв случай, вие можете да извършвате „паралелна обработка на информацията”, това положение подсказва също, че сте способни да виждате обстоятелствата от различни гледни ъгли и да бъдете максимално обективни. Вероятно притежавате природна интелигентност над средното ниво.

 

Автор: Мариана Петрова 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мозък, обработване на информацията, обективно, емоционално, рационално

StreetBoard

АЕЖ: Не съсипвайте живота на хората заради рейтинг

Петък, 03 Февуари 2017 / Общество
  От неправителствената организация настояват предаването „Господари на ефира“ да не излъчва обещаното продължение на хомофобски репортаж   Репортаж, излъчен в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия на 2 февруари 2017 година, представлява недопу [...]

Винетките са ни скъпи...

Събота, 11 Март 2017 / Общество
  Премиерът Огнян Герджиков щял да търси решение за въвеждането на електронни пътни такси   Преди две години пътувах до Румъния и освен добрите пътища ми направи впечатление колко по-лесно и цивилизовано е решен проблема с плащането за тях – още на граничния пункт на Дунав [...]