Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как обработвате информацията

Понеделник, 02 Януари 2017 / На предела
825
  • pixabay.com

Обективно, емоционално или рационално? 

 

Вгледайте се в картинката и определете според вас, на къде се върти момичето- по посока на часовниковата стрелка или обратно на движението на часовниковата стрелка?

 

 

Значение на отговорите:

 

1. По часовниковата стрелка

 

Ако ви се струва, че момичето се върти по часовниковата стрелка, вие използвате повече вашата дясна част на мозъка, тоест при обработката на информацията се включват повече образи и символи, това означава още, че вие имате интуитивен начин на мислене, вие сте наблюдателни, но и чувствителни, не винаги ви е лесно да отделите чистите логични съждения от емоционалните преживявания. Тази част от мозъка съдейства за въображението, помага да се съчиняват истории, а също отговаря за музикалните ни дарби, способности за рисуване и т.н.

 

2. Обратно на часовниковата стрелка

 

Вие използвате повече вашата лява част на мозъка, която отговаря за речевите способности, а също да се помнят факти, данни-писмени и устни в значими детайли. В съжденията преобладава логиката и анализа на цялата информация, при това в детайли. Отлична памет, но понякога и липса на сетива за по-силни емоции.

 

3. По часовниковата стрелка и обратно

 

Ако ви се струва, че момичето се движи по часовниковата стрелка, но и обратно на движението на часовниковата стрелка, тогава и в двата случая сте прави, защото това е зрителна измама. В такъв случай, вие можете да извършвате „паралелна обработка на информацията”, това положение подсказва също, че сте способни да виждате обстоятелствата от различни гледни ъгли и да бъдете максимално обективни. Вероятно притежавате природна интелигентност над средното ниво.

 

Автор: Мариана Петрова 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мозък, обработване на информацията, обективно, емоционално, рационално

Street of Hope

10-годишните българчета четат по-добре от повечето си връстници в Европа

Вторник, 05 Декември 2017 / В клас
Повече от половината български четвъртокласници достигат високо ниво на четене с разбиране, показва изследването PIRLS   Българските четвъртокласници са сред отличниците в авторитетното международно изследване PIRLS 2016, измерващо уменията за четене. Нашите 10-годишни ученици са се кла [...]

Бонбончо – съвременни приказки за деца, предаващи мъдрост

Петък, 27 Май 2016 / Гласът на детето
    Поредицата е създадена за възпитаване на добродетели през позната за децата действителност     Поредицата Бонбончо имаше голямата задача да инсталира добродетели в моето собствено дете. Това са приказките, които разказвах на сина си за “Лека нощ”. Той г [...]