Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как обработвате информацията

Понеделник, 02 Януари 2017 / На предела
732
  • pixabay.com

Обективно, емоционално или рационално? 

 

Вгледайте се в картинката и определете според вас, на къде се върти момичето- по посока на часовниковата стрелка или обратно на движението на часовниковата стрелка?

 

 

Значение на отговорите:

 

1. По часовниковата стрелка

 

Ако ви се струва, че момичето се върти по часовниковата стрелка, вие използвате повече вашата дясна част на мозъка, тоест при обработката на информацията се включват повече образи и символи, това означава още, че вие имате интуитивен начин на мислене, вие сте наблюдателни, но и чувствителни, не винаги ви е лесно да отделите чистите логични съждения от емоционалните преживявания. Тази част от мозъка съдейства за въображението, помага да се съчиняват истории, а също отговаря за музикалните ни дарби, способности за рисуване и т.н.

 

2. Обратно на часовниковата стрелка

 

Вие използвате повече вашата лява част на мозъка, която отговаря за речевите способности, а също да се помнят факти, данни-писмени и устни в значими детайли. В съжденията преобладава логиката и анализа на цялата информация, при това в детайли. Отлична памет, но понякога и липса на сетива за по-силни емоции.

 

3. По часовниковата стрелка и обратно

 

Ако ви се струва, че момичето се движи по часовниковата стрелка, но и обратно на движението на часовниковата стрелка, тогава и в двата случая сте прави, защото това е зрителна измама. В такъв случай, вие можете да извършвате „паралелна обработка на информацията”, това положение подсказва също, че сте способни да виждате обстоятелствата от различни гледни ъгли и да бъдете максимално обективни. Вероятно притежавате природна интелигентност над средното ниво.

 

Автор: Мариана Петрова 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мозък, обработване на информацията, обективно, емоционално, рационално

Street of Hope

Защо е важно кърменето

Събота, 30 Юли 2016 / Гласът на детето
Забавянето на първия контакт между майката и бебето повишава рисковете за живота на новороденото с 80%     Едно от всеки две деца, или 77 млн. новородени в света, не се поставя на гърдите на майката в първия час след раждането. Това го лишава от жизненоважни хранителни вещества, а [...]

Да забраняваме ли на децата или да не им отказваме нищо

Четвъртък, 06 Октомври 2016 / Родители
Ако няма необходимото слово, ако границите не са ясни, възпитанието винаги ще бъде „на парче”   Много често за младите родители е труден отговорът на въпроса: „Какво е адекватното отношение спрямо децата ни – да не им отказваме нищо, или пък напротив – да и [...]