Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какво ще се случи през 2017-та година

Понеделник, 06 Март 2017 / На предела
1168
  • pixabay.com

Ще се сбъднат ли някои от лошите предсказания на пророците или ще успеем да ги избегнем?

 

Всички донякъде сме се затворили в черупката си след шока от събитията и бедствията през 2016 година, но не спираме да се питаме какво ли още ни чака, какво ще се случи през 2017 година.

Разбира се, има много иновации и открития, които ни дават надежда за бъдещето. Технологиите, сами по себе си се развиват толкова бързо, че почти не можем да се справим. Това може да е само нещо добро, но нека се върнем малко назад и да се замислим дали някои от лошите предстазания може да бъдат избегнати.

Изглежда, че 2017-та обещава да бъде година на промени и запомнящи се събития, някои от тях - травматични и разрушителни, поне според мрачните прогнози на Нострадамус и Ванга.

Роден през 1503 година Нострадамус предсказва много събития от нашето настояще. Векове по-късно ние вече знаем, че е бил прав за Хитлер и много от терористичните атаки. В действителност Нострадамус има над 10 тома с хиляди прогнози за следващите 2000 години.

 

Прогнозите на Нострадамус

 

Съединените щати ще преминат през повече нестабилност, отколкото са срещали през последните десетилетия. Според предсказанието по време на президентския мандат на Тръмп САЩ ще се превърне в "неуправляема“ държава.

Дали е възможно да става въпрос за известното предсказание на Нострадамус за начало на трета световна война? Нострадамус също прогнозира обединението на Украйна и Русия, дава сурови икономически прогнози за Италия и продължаващи промени в глобалното затопляне.

 

Мъдростта на Ванга

 

Дори и да не сте запознати с живота на Ванга, нейните прогнози са поразително близки до реалните събития. Тази загадъчна пророчица от България предсказва възхода на Ислямска държава например. Тя също така казва, че 44-ият президент на САЩ ще бъде афроамериканец. Мрачното допълнение към това предсказание е, че 44-тия президент ще е последният. Какво ли означава това за Тръмп и бъдещето на света?

 

Наука и технологии

 

2017 г. се счита за годината на изкуствения интелект. Очаква се голям напредък в областта на медицината, маркетинговите агенции и много други приоритетни области - с ръст до 300% в технологичния напредък. Компютърният интелект ще се развие до степен, в която компютърни програми ще правят изследвания и ще поставят диагнози без да е нужна намесата на човека.

Според очаканията 2017-та ще е годината на първата трансплантация на човешка глава. Италианският невролог проф. Серджо Канаверо се готви да направи това с главата на руснака Валери Спиридонов, който страда от рядко генетично заболяване, унищожаващо мускулите му. Намерението е главата на Спиридонов да бъде трансплантирана на здраво тяло, най-вероятно на затворник, осъден на смърт.

Университетът в Нюкасъл във Великобритания пък се готви да използва оплождането и ембриологията, за да позволи бебета да се раждат с три хромозоми, а не с две. ДНК ще бъде използвана за лекуване на заболявания още в утробата.

Разбира се, има много повече прогнози за близкото бъдеще. Но какво ще се случи зависи и от нас - от отношението ни към света и другите хора около нас.

 

Източник: learning-mind.com 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

прогнози, пророчества, Нострадамус, Ванга

StreetView

Африка пеша

Събота, 15 Октомври 2016 / Приключения
  Мароко: Танжер, Фес и Рабат    Стигнахме от Гранада до Мароко за два дни. До пристанището в Алхесирас ни закара растаман с бус, изрисуван целия в графити. На пристанището ни нападнаха за билети за ферибот, за хашиш и какво ли не. Всеки предлагаше различни цени за ферибота, [...]

26-ата българска експедиция потегля към Студения юг

Сряда, 13 Декември 2017 / Приключения
Антарктида е като друга планета, без надеждна екипировка може и да не оживееш, казва проф. Христо Пимпирев:   На 13 декември 2017 г. професор Христо Пимпирев потегля от София към остров Ливингстън за 26-ата българска антарктическа експедиция. Именитият български учен и полярен изследо [...]