Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Медитация за засилване на енергията

Понеделник, 29 Август 2016 / На предела
1373
  • pixabay.com

Използвайте тази техника, когато наистина имате нужда от повече енергия 

 

Има много различни техники за визуализация и медитация, които могат да ви помогнат да засилите енергията си. Някои са по-прости, други са по-сложни. Повечето от техниките за засилване на енергията включват активиране на вашата вътрешна енергия. Тук, ще ви предложим много проста, но много силна техника, която ще ви даде повече енергия, ако имате нужда от нея за физическа задача или такава, която изисква повече умствена работа. 

За да бъде ефективна техниката, трябва да използвате свещ от пчелен восък (простата восъчна или ароматизирана свещ няма да бъде толкова мощна). Вибрацията на свещта от пчелен восък резонира на същата честота както гръбначния стълб и мозъчната дейност. По този начин, като поставите свещта до себе си, давате силен тласък на работата на мозъка и енергийното ви тяло. Горенето на восъка помага да "вертикализирате" работата на мозъка си.

Това качество на пчелния восък обяснява защо тя се използва в много религии за молитва - просто дава вертикален тласък на това, за което се молите (визуализирате в молитва). 

Така, първото нещо, което трябва да направите, е да запалите восъчната свещ. Също може да използвате въображението си (ако ситуацията е спешна и нямате време да използвате истинска свещ) - представете си, че палите восъчна свещ. Докато тя гори си представете, че пламъкът от свещта я напуска, полита към вашите гениталии и влиза в тялото ви. Можете да почувствате вълна от топлина във вашата втора чакра, която се намира около гениталиите. Сега си представете, че този малък златист пламък се превръща в зърно. Семето покълва и започва да расте в тялото ви в спирала по часовниковата стрелка. Издънката/филизът расте и свързва вашите вътрешни органи. Преминава през десния и левия ви бъбрек. Прави седем спираловидни кръга и започва да расте в гръбнака. Златният филиз се издига в спирала по гръбнака от всички страни до гърлото. 

 

 

Сега можете да насочите златния филиз и енергията, която носи, до вашите ръце и крака (ако трябва да правите физически упражнения) или да го насочите към мозъка си, ако имате нужда от енергия за проект, който включва много умствена работа. 

Тази техника може да ви помогне, ако искате да се подготвите за изпит или имате голям проект за приключване. Тя също може да помогне на тялото ви с допълнителна енергия, ако трябва да помогнете на някой да премести мебелите или имате някаква друга тежка работа. Не прекалявайте с използването й, тя е доста мощна. 

 

LifeScriptDoctor

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

медитация, техника, енергия

Street of Art

Скалпел на две колела

Неделя, 08 Октомври 2017 / Стил
Renard GT: Лек, красив, бърз и напълно истински    Фибро карбоновият мотоциклет Renard ‘GT’ е съчетание от прокрадваща се естетика и инженерен интелект – ултра лек композитен корпус, на който е интегриран вертикален (90 градуса) V-образен двуцилиндров двигате [...]

„Човекът всичко“ в българското изкуство

Сряда, 21 Февуари 2018 / Под прожектора
Пет години след смъртта си Тодор Колев живее във всяка изиграна своя роля   Тихо отекват стъпките му... Пет години след като ни напусна, Тодор Колев остава в сърцата с незабравимите си роли. „Цар и генерал“, „Козият рог“, „Иван Кондарев“, „Двойн [...]