Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Град на бъдещето ще изникне в Дубай

Понеделник, 05 Септември 2016 / Места
1471
  • Мащабните проекти не са нещо ново за Дубай

Хората ще се придвижват с въздушни гондоли 

 

Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", с цена около 40 млрд. дирхама (10 млрд. долара). Информацията е публикувана в The National, съобщава БГНЕС.

Проектът е за около 4 квадратни километра и включва жилищни сгради за 35 хиляди души и 7,2 хиляди хотелски стаи. Според компанията Dubai Holding, която е автора на проекта, той "ще постави нови международни стандарти в областта на градското планиране". Проектът предвижда създаването на модерна инфраструктура, включително комбинирана екологична транспортна система, в която наред с другите средства се планира масово използване на въздушни гондоли.

 

 

Повече от половината от площта на "града на бъдещето" ще бъде заделена за паркове и други обществени места. Според създателите, проектът има за цел не само да се подобри качеството на живот, но и "формирането на бъдещите поколения." Работата по проекта на "града на бъдещето" се е водила през последните две години от 19 различни обществени и частни организации, включително световноизвестни архитектурни и консултантски фирми, посочва изданието.

 

 

 

В същото време в Дубай се проектира и най-големия "град под купол" в света, която има за цел да превърне града в целогодишен курорт.

Новият закрит ски курорт е част от проекта "Meydan One", който включва и строежа на най-високата жилищна кула в света с височина 711 метра, огромен търговски център, 350-стаен луксозен хотел и яхтено пристанище.

Първата фаза от проекта трябва да приключи през следващите пет години, в края на които Дубай ще е домакин на World Expo 2020.

Миналата година 13,2 милиона туристи са посетили емирството, което цели да привлича 20 милиона посетители до 2020 г.

С цел да се привлекат туристи през горещите летни месеци в Дубай ежегодно се провежда фестивал на отстъпките и специалните оферти в търговските центрове.Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дубай, град на бъдещето

Street of Hope

Децата ще учат само първа смяна

Вторник, 31 Октомври 2017 / В клас
Този режим трябва да се въведе то 3 години в над 400 училища   437 училища в България трябва да преминат на едносменен режим на обучение до 3 години. Това показват данни на просветното министерство във връзка с изискването в новия училищен закон за премахване на двусменното обучение, ко [...]

Децата имат право на собствената си история

Петък, 02 Септември 2016 / Гласът на детето
  Колкото по-късно им съобщим, че са осиновени, толкова по-трудно ще го приемат   Идеята родителите на осиновени деца да им съобщават взможно най-рано за факта, че са осиновени, заложена в проекта за Семеен кодекс, е много добра. Регламентирането на подобно задължение на родителит [...]