Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

На гости на Ванга – пътуване към себе си

Понеделник, 16 Октомври 2017 / Места
384
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
1 / 4

За енергията на Рупите много е писано, но докато не я усетиш сам, не можеш да разбереш

 

Обикновено сме твърде заети, забързани и съсредоточени в проблемите си. Много често повече искаме от живота без да даваме. И тогава попадаме на някое свято място, което да ни припомни, че можем за малко да спрем и да се вглъбим в себе си. Ако сте ходили в местността Рупите, близо до Петрич, добре можете да разберете това усещане за лекота и пречистване, което сякаш ви пренася в съвсем различен свят. И усещането за сега, за този момент, който е единствено важен и ценен. Добротата и благината на живота витаят около теб. Нищо не затормозява мислите и сетивата ти, лекота е в душата, тялото е леко, като перце.

Точно енергията на това място е причината пророчицата Ванга да го избере за свой дом.

 

 

Ванга загубва зрението си на 14-годишна възраст, когато е в гората за дърва с баща си и ги връхлита буря. Момичето било открито затрупано от камъни и пръст, ослепяло. Прекарала три години в дом за слепи хора, след смъртта на втората си майка се прибира в къщи да гледа по-малките си братя и сестри.

Ванга разбира за дарбата си, когато баща й губи една от овцете си и сънува сън, който показва къде да я търсят. Става известна през Втората световна война, когато хората отиват при нея с молба да им каже къде са близките им. При гаданията си тя изпада в транс и твърди, че около нея има неземни същества.

Ванга е феномен, признат в целия свят. И до последния си дъх живее в малката къщичка в Рупите. За нея материалното е излишен каприз, важни са спокойствието и добрата енергия в дома.

 

 

Въпреки че е можела да се възползва от благоволението на държавните фигури по времето на социализма, Ванга живее скромно и оставя на хората храма „Света Петка“. Уникална църква, построена от дарения и с помощта на архитектите Богдан Томалевски и Лозан Лозанов и художника Светлин Русев, който изографисва църквата. По стените можете да видите лика на пророчицата, а гробът й в църквата дава сила и енергия на всички, решили да се докоснат до историята й. Самата Ванга приживе казва, че Рупите и действат, като акумулатор.

До последния си дъх Петричката врачка мисли за хората и за тяхното добро. Може би затова, когато си на това място, осъзнаваш, че всичко за което се бориш е преходно и че има по-важни неща – като това дали днес си добър човек, за да бъде добро и твоето утре.

 

Вижте още:

Енергийни места: Рупите

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Рупите, Ванга, енергия, Петрич, Света Петка

Street of Hope

Софийският университет влезе в престижна класация

Петък, 25 Ноември 2016 / В клас
    За първи път през 2016 г. Софийският университет (СУ) влезе в класацията Times Higher Education и се изкачи с 50 места в класацията QS World University Rankings Новината бе съобщена от  ректора на СУ проф. Анастас Герджиков в словото му на академичното тържество за патрон [...]

Ранната диагностика на децата с аутизъм е решаваща

Четвъртък, 02 Март 2017 / Гласът на детето
В Александровска болница работят по проект за създаване на мрежа от специалисти по аутистични разстройства Ранната диагностика е предпоставка за навременна и адекватна терапия на децата с разстройство от аутистичния спектър. Александровска болница работи по проект за нови услуги на деца с [...]