Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изиграй си картите

Вторник, 01 Август 2017 / Приключения
460
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
1 / 3

Създателите на нова интерактивна игра предизвикват хората да правят добрини

 

Нова интерактивна игра с карти предизвиква хората да правят добрини и докато се забавляват да променят хората около себе си. Cards2Go е комплект от 55 карти, разделени в няколко категории - „Предай”, „Създай”, „Играй”, „Развий”, „Познай”, „Опознай” и провокират към интеракция с непознати хора и извършването на мил жест към тях, съобщават създателите Dextrophobia. Те са инициатори на стаи за игра, в които хората влизат без да знаят какво предизвикателство ги очаква и които изпълняват определени мисии и решават загадки заедно с останалите участници в играта. Първата escape room е отворена преди три години, като в момента любителите на неизвестното могат да играят в общо три стаи. Пред предизвикателството на стаите до момента са се изправили над 30 000 души. Този интерес поражда идеята за общността на дектронавтите - хората, които са преминали и през игрите в трите стаи. 

Новото предизвикателство с картите не е настолна игра, а по-мащабен проект, в който доброто се разпространява от човек на човек. Идеята е всички мисии да се изпълняват между хората в градски условия в реално време. След изпълнение на предизвикателството, картата се предава на друг, като нейната история може да бъде проследена онлайн на специално разработената за проекта платформа www.cards2go.bg.

Ефектът е много силен и започва от теб. Ще го усетиш с първата раздадена карта, а цялото тесте ще промени изцяло ежедневието ти, обещават създателите на играта. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

карти, интерактивна игра, Cards2Go

Street of Art

Почина китаристът на AC/DC Малкълм Йънг

Събота, 18 Ноември 2017 / Под прожектора
Той преустанови музикалните си изяви през 2014 година заради здравословни проблеми    Един от основателите на AC/DC и китарист на групата Малкълм Йънг е починал на 64-годишна възраст. Скръбната вест съобщиха от групата в социалните мрежи. „С дълбока скръб съобщавам [...]

Спасяват шоколада с генно инженерство

Понеделник, 08 Януари 2018 / Хранене и Здраве
Учени от калифорнийския университет редактират генома на какаото, за да го приспособят към промените в климата   Ако обичате шоколад, но не сте привърженици на генно модифицираните храни, значи скоро може да имате истински проблем. Заради промените в климата добивите на какао ще н [...]