Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изиграй си картите

Вторник, 01 Август 2017 / Приключения
546
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
  • Декстрофобия
1 / 3

Създателите на нова интерактивна игра предизвикват хората да правят добрини

 

Нова интерактивна игра с карти предизвиква хората да правят добрини и докато се забавляват да променят хората около себе си. Cards2Go е комплект от 55 карти, разделени в няколко категории - „Предай”, „Създай”, „Играй”, „Развий”, „Познай”, „Опознай” и провокират към интеракция с непознати хора и извършването на мил жест към тях, съобщават създателите Dextrophobia. Те са инициатори на стаи за игра, в които хората влизат без да знаят какво предизвикателство ги очаква и които изпълняват определени мисии и решават загадки заедно с останалите участници в играта. Първата escape room е отворена преди три години, като в момента любителите на неизвестното могат да играят в общо три стаи. Пред предизвикателството на стаите до момента са се изправили над 30 000 души. Този интерес поражда идеята за общността на дектронавтите - хората, които са преминали и през игрите в трите стаи. 

Новото предизвикателство с картите не е настолна игра, а по-мащабен проект, в който доброто се разпространява от човек на човек. Идеята е всички мисии да се изпълняват между хората в градски условия в реално време. След изпълнение на предизвикателството, картата се предава на друг, като нейната история може да бъде проследена онлайн на специално разработената за проекта платформа www.cards2go.bg.

Ефектът е много силен и започва от теб. Ще го усетиш с първата раздадена карта, а цялото тесте ще промени изцяло ежедневието ти, обещават създателите на играта. 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

карти, интерактивна игра, Cards2Go

Street of Hope

Половината от българите подкрепят приемната грижа

Четвъртък, 18 Юли 2019 / Гласът на детето
Всеки шести българин би се грижил за дете в риск, ако получава заплата, показва национално допитване Половината (53%) от българите подкрепят децата в риск да се отглеждат в приемни семейства, а 24% са на противоположното мнение, показват резултатите от национално представително допитване, р [...]

Гледаме ли какво стои зад лошото поведение на децата?

Петък, 01 Ноември 2019 / Родители
Понякога децата имат нужда от нашата помощ, за да могат да се разберат   Беше първият ден, в който смениха времето и синът ми излезе от училище и започна да се оглежда в тъмното, застанал на стълбите. А аз бях много изморена и за малко се изкуших да помоля баща му да го вземе от училище [...]