Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Светът от много близо

Неделя, 27 Октомври 2019 / Приключения
748
  • nikonsmallworld.com

Най-добрите снимки, направени под микроскоп, в конкурса Nikon Small World

 

За Тереза Згода и Тереза Куглър снимането под микроскоп е дисциплина, която смесва страстта към изкуството и страстта към науката. Изображението, което печели ежегодното състезание Nikon Small World през 2019 г., е зрелищен пример за това.  Представлява цветен ембрион на костенурка, заснет с помощта на комбинация от флуоресценция и стереомикроскопия.

Те заснемат изображението, докато помагат в курса по ембриология на Американската Морска биологична лаборатория. Създаването на образа е уникално предизвикателство заради големината на костенурката, което наложило да бъдат направени стотици изобажения под микроскоп, а после прецизно да бъдат насложени едно до друго, за да се получи цялостният образ.

Когато не правят снимки през микроскопа, двете жени се радват да бъдат креативни. За Куглър това означава косплей, а за Згода – снимане на пейзажи, растения и животни, които вижда по време на своите походи.

Кои са 20-те най-добри снимки от тазгодишния конкурс на Nikon, вижте в галерията. Подбрахме и още няколко, извън топ 20, които много ни харесаха. 

 

Вижте още:

Лаборатория за снежинки

Хванати в кадър

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

снимки, фотография, микроскоп, изобажения, Никон, природа, наука

StreetInside

Издишайте страха

Вторник, 28 Юни 2016 / Към себе си
  Напрежението пречи на потока на фините животворни енергии и блокира творческата и лечебна енергия   Ако искате да изпитате чувство на огромно облекчение / освобождаване, започнете да използвате дъха си, за да се освободите от страха си от критики. Всъщност, започнете п [...]

Практически уроци по щастие

Събота, 30 Април 2016 / Към себе си
      Няколко прости съвета, които понякога не са толкова лесни за изпълнение     За него са правени филми, писани са книги, правени са научни изследвания, а много страни са отделяли средства за него – това е единственото нещо, което всички ние искаме...Не, [...]