Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Светът от много близо

Неделя, 27 Октомври 2019 / Приключения
555
  • nikonsmallworld.com

Най-добрите снимки, направени под микроскоп, в конкурса Nikon Small World

 

За Тереза Згода и Тереза Куглър снимането под микроскоп е дисциплина, която смесва страстта към изкуството и страстта към науката. Изображението, което печели ежегодното състезание Nikon Small World през 2019 г., е зрелищен пример за това.  Представлява цветен ембрион на костенурка, заснет с помощта на комбинация от флуоресценция и стереомикроскопия.

Те заснемат изображението, докато помагат в курса по ембриология на Американската Морска биологична лаборатория. Създаването на образа е уникално предизвикателство заради големината на костенурката, което наложило да бъдат направени стотици изобажения под микроскоп, а после прецизно да бъдат насложени едно до друго, за да се получи цялостният образ.

Когато не правят снимки през микроскопа, двете жени се радват да бъдат креативни. За Куглър това означава косплей, а за Згода – снимане на пейзажи, растения и животни, които вижда по време на своите походи.

Кои са 20-те най-добри снимки от тазгодишния конкурс на Nikon, вижте в галерията. Подбрахме и още няколко, извън топ 20, които много ни харесаха. 

 

Вижте още:

Лаборатория за снежинки

Хванати в кадър

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

снимки, фотография, микроскоп, изобажения, Никон, природа, наука

Street of Hope

Децата ще учат само първа смяна

Вторник, 31 Октомври 2017 / В клас
Този режим трябва да се въведе то 3 години в над 400 училища   437 училища в България трябва да преминат на едносменен режим на обучение до 3 години. Това показват данни на просветното министерство във връзка с изискването в новия училищен закон за премахване на двусменното обучение, ко [...]

Училища закриват паралелки

Понеделник, 15 Август 2016 / В клас
  За поредна година много училища у нас закриват или сливат паралелки след приема за средно образование в някои от по-големите градове в страната   Основните причини за това са липсата на интерес към определени специалности и малкото деца, явили се на изпитите, съобщи DarikNews. [...]