Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Светът от много близо

Неделя, 27 Октомври 2019 / Приключения
217
  • nikonsmallworld.com

Най-добрите снимки, направени под микроскоп, в конкурса Nikon Small World

 

За Тереза Згода и Тереза Куглър снимането под микроскоп е дисциплина, която смесва страстта към изкуството и страстта към науката. Изображението, което печели ежегодното състезание Nikon Small World през 2019 г., е зрелищен пример за това.  Представлява цветен ембрион на костенурка, заснет с помощта на комбинация от флуоресценция и стереомикроскопия.

Те заснемат изображението, докато помагат в курса по ембриология на Американската Морска биологична лаборатория. Създаването на образа е уникално предизвикателство заради големината на костенурката, което наложило да бъдат направени стотици изобажения под микроскоп, а после прецизно да бъдат насложени едно до друго, за да се получи цялостният образ.

Когато не правят снимки през микроскопа, двете жени се радват да бъдат креативни. За Куглър това означава косплей, а за Згода – снимане на пейзажи, растения и животни, които вижда по време на своите походи.

Кои са 20-те най-добри снимки от тазгодишния конкурс на Nikon, вижте в галерията. Подбрахме и още няколко, извън топ 20, които много ни харесаха. 

 

Вижте още:

Лаборатория за снежинки

Хванати в кадър

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

снимки, фотография, микроскоп, изобажения, Никон, природа, наука

Street of Art

Време с децата: Шоколадова къщичка

Понеделник, 19 Ноември 2018 / Стил
  Рано е за коледна украса, но никога не е рано за шоколад   Когато наближат студените дни искам просто топлина и творчество да царува в дома ми. Рано е за коледна украса, но никога не е рано за шоколад. Сладкото изкушение ще го претворим в къщичка. Необходимите материали за нея с [...]

Защо е важно да ядем плодове и зеленчуци?

Сряда, 14 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Препоръчителната доза плодове и зеленчуци варира според възрастта, но е важно да ги има в ежедневното ни меню    Защо всички непрекъснато ни повтарят „Яжте повече плодове и зеленчуци“? Не е само защото те осигуряват необходимите хранителни вещества с малко калории. Кога [...]