Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Светът от много близо

Неделя, 27 Октомври 2019 / Приключения
292
  • nikonsmallworld.com

Най-добрите снимки, направени под микроскоп, в конкурса Nikon Small World

 

За Тереза Згода и Тереза Куглър снимането под микроскоп е дисциплина, която смесва страстта към изкуството и страстта към науката. Изображението, което печели ежегодното състезание Nikon Small World през 2019 г., е зрелищен пример за това.  Представлява цветен ембрион на костенурка, заснет с помощта на комбинация от флуоресценция и стереомикроскопия.

Те заснемат изображението, докато помагат в курса по ембриология на Американската Морска биологична лаборатория. Създаването на образа е уникално предизвикателство заради големината на костенурката, което наложило да бъдат направени стотици изобажения под микроскоп, а после прецизно да бъдат насложени едно до друго, за да се получи цялостният образ.

Когато не правят снимки през микроскопа, двете жени се радват да бъдат креативни. За Куглър това означава косплей, а за Згода – снимане на пейзажи, растения и животни, които вижда по време на своите походи.

Кои са 20-те най-добри снимки от тазгодишния конкурс на Nikon, вижте в галерията. Подбрахме и още няколко, извън топ 20, които много ни харесаха. 

 

Вижте още:

Лаборатория за снежинки

Хванати в кадър

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

снимки, фотография, микроскоп, изобажения, Никон, природа, наука

StreetInside

Автентичност в 10 принципа

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Кариера
Ако искате да бъдете лидер, отделете време да познавате себе си, търсете промените, не пестете енергия да направите света по-добър   Има повече от необходимото дефиниции и теории за лидерството като цяло. Това е тема, която е на фокус в бизнес публикациите от години. Какво прави лидери [...]

Животът е в простичките неща

Понеделник, 13 Януари 2020 / Към себе си
Винаги има начин дори в ситуацията, която се намираме да осъзнаем момента   Вървях по тротоара бавно и гледах, през оградата, децата в училищния двор. Изведнъж от вратата излезe една майка с раница, която беше толкова голяма и явно тежка, че тя я дърпаше на колелца. Зад нея вървеше дъще [...]