Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Светът от много близо

Неделя, 27 Октомври 2019 / Приключения
333
  • nikonsmallworld.com

Най-добрите снимки, направени под микроскоп, в конкурса Nikon Small World

 

За Тереза Згода и Тереза Куглър снимането под микроскоп е дисциплина, която смесва страстта към изкуството и страстта към науката. Изображението, което печели ежегодното състезание Nikon Small World през 2019 г., е зрелищен пример за това.  Представлява цветен ембрион на костенурка, заснет с помощта на комбинация от флуоресценция и стереомикроскопия.

Те заснемат изображението, докато помагат в курса по ембриология на Американската Морска биологична лаборатория. Създаването на образа е уникално предизвикателство заради големината на костенурката, което наложило да бъдат направени стотици изобажения под микроскоп, а после прецизно да бъдат насложени едно до друго, за да се получи цялостният образ.

Когато не правят снимки през микроскопа, двете жени се радват да бъдат креативни. За Куглър това означава косплей, а за Згода – снимане на пейзажи, растения и животни, които вижда по време на своите походи.

Кои са 20-те най-добри снимки от тазгодишния конкурс на Nikon, вижте в галерията. Подбрахме и още няколко, извън топ 20, които много ни харесаха. 

 

Вижте още:

Лаборатория за снежинки

Хванати в кадър

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

снимки, фотография, микроскоп, изобажения, Никон, природа, наука

StreetInside

Извън зоната на комфорта

Сряда, 17 Август 2016 / Кариера
Приемете предизвикателството и ще откриете, че разполагате с много повече сила, отколкото предполагате    Необходимо е да говорите пред публика, а коленете ви омекват дори още преди да сте излязъл на сцената?  Искате да разширите контактите си, но по-скоро бихте гълтали мечове [...]

Осъждането на другите е опасно

Петък, 07 Юни 2019 / Към себе си
Природата пази строго равновесието и не е наша работа да пречим на това   От гледна точка на природата няма добри или лоши хора. Има само такива, които се подчиняват на нейните закони, и такива, които нарушават правилата. Вторите в крайна сметка винаги са изложени на въздействието на си [...]