Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Храната на бъдещето: Салата от стелажа в Корея

Понеделник, 05 Юли 2021 / Хранене и Здраве
290

Промените в климата и увеличаващото се население на планетата бавно променят хранителната индустрия

 

Тази година в зеленчуковата ни градина е същински хаос. Причините са много и повечето не зависят от нас. Само с доматките сбъркахме, че ги засадихме малко по-късно, когато вече бяха твърде поотраснали. Дивите зайци опитаха от всичко и явно, че всичко им хареса. От резките жеги марулите не се хванаха. Буби налазиха картофите. Пресният лук се обърка от жега/студ/жега/студ и едва сега излиза.

Предстоят ни години с много объркано време заради промяната на климата и уви, растенията не могат да се нагодят толкова бързо. Отделно, населението на планетата много бързо се увеличава и няма много място из нивите, за да отглеждаме толкова много плодове, зеленчуци и животни. Затова и започваме да експериментираме и да си представяме какви ли ще са фермите на бъдещето - дали ще са нагоре като небостъргачи, за да заемат по-малко място; дали ще са вътре, защитени от зайците, таралежите, охлювите и всички буболечки, които ги обичат, също като нас; дали ще са с контролирана вода и лъчи, за да не разчитаме на променливото време? 

Ето така произвеждат салатите в Корея.

 

 

На външен вид разлика няма. А какво, ако и на вкус и полезност всичко е същото? Как ли ще обясним на баба и дядо, че техните марули, расли на воля на двора и тези, отгледани по стелажите в Корея, са едни и същи.

 

Вижте още:

Храната на бъдещето: Сладолед от пластмасови отпадъци

Храната на бъдещето: Рулца от мравки, пържени щурци и понички от тарантули

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

салата, маруля, екология, технологии, хранене

StreetInside

Скритият потенциал на ума

Понеделник, 12 Юни 2017 / На предела
    Eм честотите и природата на действителността   Реална ли действителността или е виртуална? Какво точно представлява тази действителност, която долавяме със сетивата си? Материална ли е, в крайна сметка, материята? Къде са границите между молекулните структури и "това", к [...]

Вдъхновяващото лидерство започва със "Защо"

Понеделник, 12 Септември 2016 / Кариера
Защо някои мениджъри могат да вдъхновяват, а други - не     През 2009г. Саймън Сайнек (+Simon Sinek) разви модел за вдъхновяващо лидерство, наричан "златният кръг на лидерството". Той твърди, че в тази схема се крие отговорът на въпроса защо някои организации и някои лидери са спо [...]