Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Христиана Парова: Тренировките вкъщи са полезни, колкото и тези в залата

Понеделник, 06 Април 2020 / Хранене и Здраве
2379
  • Христиана Парова

За 40 дни можем да подобрим формата си, да видим резултати, които да ни мотивират да се движим повече, казва фитнес-инструкторът

 

Винаги е важно да се движим. Независимо от ситуацията в момента, пролетта наближава и дамите искаме да изглеждаме добре.

Ето как фитнес-инструкторът Христиана Парова ни предлага да влезем във форма и да повишим имунитета си.

Движете се, тренирайте всеки ден! Тренировките вкъщи могат да бъдат точно толкова ефикасни, колкото и тези в залата, стига да имаме желание! 

 

- Разкажете ни за Вашите първи стъпки в спорта?

 

Моите първи стъпки бяха още в детството ми, когато имах желание да се записвам на всевъзможни спортни занимания в родния ми град. Може да се каже, че най-голяма страст тогава бяха спортните танци и тениса на корт, разбира се непрофесионално. Но съм категорична, че това е една много важна част от възпитанието на всяко дете. Дори и да не намери себе си в конкретен спорт, възможността да опиташ и да се докоснеш до няколко спорта изгражда изключителна дисциплина, отговорност и уважение към околните!

До тренировките у дома и любовта ми към ластиците се стигна след най-хубавия момент в живота ми, а именно раждането на сина ми. Изцяло водена от желанието да се върна във форма и да изглеждам добре, започнах да чета изключително много и да практикувам тренировки в домашни условия, поради физическата невъзможност да ходя във фитнес залата.

 

 

- Казвате, че за 40 дни може да влезем във форма. Кои са основните упражнения, които включва подобна програма? Къде може да намерим комплекса от упражнения?

 

Смятам, че за 40 дни можем да подобрим формата си, да видим резултати, които да ни мотивират след края на програмата да се движим повече. Да създадем навика за всекидневна тренировка, която да поддържа и тялото и ума ни "живи". Определено предизвикателството ми #hpchallenge  е комплексно и не е фокусирано върху определена мускулна група. Интензивността на всяка една тренировка е също различна, което прави предизвикателството подходящо за всяка дама. Условията за самото предизвикателство могат да се видят и в двете ми социални мрежи: фейсбук и инстаграм, а всички тренировъчни клипчета са качени в YouTube канала ми.

 

- Може ли да изготвите подобен комплекс от упражнения за хора с дефицити в движението?

 

Много важно уточнение трябва да се направи, че това всъщност е предизвикателство, което не означава индивидуален тренировъчен план съобразен с нуждите на трениращия. Не случайно и в #hpchallenge сериите са среден брой 5,защото така знам, че активно занимаващите се със спорт ще се натоварят достатъчно, а тези, които сега започват ще се чувстват достатъчно изморени и на 3та серия. Моето мнение, е че това в никакъв случай не трябва да измества индивидуалните програми, които изцяло съобразявам с нуждите и целите на конкретната дама. За това и категорично заявявам, че такъв трябва да бъде и подхода към хората с някакви двигателни затруднения или дефицити, за да може времето за тренировка да е наистина пълноценно и най-вече ефикасно!

 

 

- Смятате ли да доразвиете Вашата платформа?

 

Надявам се да успея да я развия в насоката, която съм си поставила още в началото на тази година. Надявам се и да успея да осъществя и  новите си идеи и начинания въпреки ситуацията в момента. Смятам, че както винаги ще са много интересни и полезни!

 

- Кои упражнения засилват имунитета?

 

Всяко движение, всяка тренировка (без значение от какво естество е) засилват нашия имунитет. Подобряват кръвообращението ни, занижават нивата на стрес, няма да споменаваме и всички останали болести, които предотвратяват и спомагат за лечението им. За това и моят призив и призива на #hpchallenge  е точно такъв : движете се, тренирайте всеки ден! тренировките вкъщи могат да бъдат точно толкова ефикасни, колкото и тези в залата, стига да имаме желание!  Движението е здраве, движението е желание за живот във всеки един аспект!

 

Вижте още: 

Айкидо - хармония по пътя напред

Милена Тодорова: Надежда винаги има, целя се в Токио

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

фитнес, трениовки, здраве, Христина Парова

Street of Hope

Стресът за децата от празниците

Неделя, 17 Декември 2017 / Гласът на детето
Работен лист, с който да помогнем на децата с обучителни затруднения да овладеят проблемите   Празниците може да се окажат изпитание за много деца с проблеми в обучението и вниманието. По това време децата обичайно се сблъскват с изисквания, които не срещат в ежедневието си. Големи съби [...]

Осиновихме те, защото...

Понеделник, 29 Август 2016 / Гласът на детето
Родителите вече ще са длъжни да съобщават на децата си, че са осиновени. И няма да могат да се отказват от тях    Осиновителите вече ще са длъжни да информират децата за това, че са осиновени във възможно най-ранна възраст. Това е една от промените в новия Семеен кодекс, който беше [...]