Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Житният режим на Петър Дънов

Събота, 04 Януари 2020 / Хранене и Здраве
315
  • pixabay.com

Това е пречистване на тялото и душата, което се прави веднъж годишно през февруари

 

В Бялото братство спазват традицията всяка година през февруари да пречистват тялото и духа си. Това е житният режим на Учителя Петър Дънов, който се прави през февруари, веднага след пълнолунието. През тази година той трябва да започне на 12 февруари и да продължи до 21 февруари. Целта му е пречистване на организма преди пролетната енергия да е пробудила силите на природата за нов живот. Тази диета обновява тялото на клетъчно ниво и хармонизира емоциите. Резултатът е по-добра памет и концентрация, прилив на енергия, повишаване на самочувствието и външния вид, справяне със здавословните проблеми, пречистване на храносмилателния тракт и изхвърляне на всички токсини, натрупани през последната година.

Житният режим продължава десет дни, в които ядем единствено жито, ябълки, орехи и мед.

 

Колко можем да ядем на ден

 

  • 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота);
  • Три ябълки (за сърцето);
  • Девет ореха (за мозъка);
  • Мед (за кръвта) и лимон;
  • Минимум 1,5 литра преварена вода /изворна/.

 

Приготвяне на житото

 

Сто грама жито се измива много добре вечерта и с лъжица се сипва в добре запазващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да няма житото достъп до въздуха. На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон на вкус. Необходимо е тази житена вода да се задържи малко в устата, като се „дъвче“, а не да се изпива на едри глътки, защото тя представлява изключително силна и концентрирана храна. Но тя има посочената лечебна сила само ако житото е грухано.

Дневната порция жито се разпределя на три части, като е желателно след отсипване на една част, останалите части да остават в добре затворения термос. При всяко ядене се приемат: съответната част от житото, една ябълка и три ореха.

Желателно е около час преди ядене да се изпиват поне две водни чаши преварена вода с мед и лимон. Сутринта тази роля изпълнява житената вода. Ако не се пие достатъчно вода, организмът се обезводнява и житният режим се кара много трудно. Затова пийте вода колкото може повече, но само преварена и никога студена, непреварена.

Медът не се разтваря във водата, а се приема в устата преди да изпиете житната вода, в която се слага лимон. Важно е храната да се дъвче бавно и по много пъти, така според Дънов приемаме енергията й. По време на житния режим не се употребява никаква сол, а на ден се приема максимум един лимон. Медът е според вкуса и няма ограничения в приема му.

 

Отпостване

 

Отпостването се прави на обяд на десетия ден, като към житото, ябълките и орехите се добавя и ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя, като се сваряват цели обелени картофи, към които накрая се добавя магданоз, по желание и черен пипер. Няма точен брой картофи, които трябва да се изядат – това е според индивидуалното предпочитание. В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването към обичайния начин на хранене да се осъществява плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка.

 

Използвани са материали от beinsadouno.org

 

Вижте още:

Петър Дънов: Любовта не завижда

Клетъчно хранене

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

житен режим, Петър Дънов, пречистване, детоксикация, здраве

StreetBoard

Живот след радиацията: 90-годишен дядо още живее в зоната на Чернобил

Събота, 16 Март 2019 / Истории от града
  Деветдесетгодишният Иван Шамянок казва, че тайната на дългия живот е да не напускаш родното си място, дори когато това е беларуско село, отровено с радиоактивни отпадъци от ядрена катастрофа. На 26 април 1986 г., неуспешен тест в ядрената централа в Чернобил в тогавашната съветска реп [...]

За няколко часа под земята

Вторник, 06 Декември 2016 / Истории от града
Променят правилата за информиране на пътниците в метрото при аварии, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова     Вчера Альоша Шаламанов си тръгва в 17,40 часа от работа, но пътуването между "Младост 4" и "Люлин" този път му отнема 3 часа, защото е сред "заседналите" в мотрисата [...]