Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Спестете десерта в летните горещини

Понеделник, 06 Юни 2022 / Хранене и Здраве
107
  • picjumbo.com

Тежките храни повишават телесната температура

 

Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно повишава телесната температура. Лекарите често посочват, че през лятото трябва да се ограничи приемът на определени храни, защото са трудни за храносмилане и предизвикват подуване на корема, припомня БГНЕС.

Ако сте забелязали, че се потите много повече от другите, може би проблемът се крие във вашето хранене. Това означава, че трябва да избягвате мазни и трудно смилаеми храни.

Известно е, че през лятото трябва да приемаме по-малко калории, но за да избегнете прекомерно изпотяване, трябва да знаете кои храни са вредни през летните месеци. Опитайте се да ядете по-малко пикантни храни, мазни меса и месни продукти, печени и пържени храни, сладкиши, напитки с кофеин и газирани напитки.

Избягвайте зелен фасул и пушена риба.

Най-доброто, което можете да ядете през лятото, са маруля, домат, краставица, диня, пъпеш и ябълка. Средно тези храни съдържат повече от 80 процента вода и са с високо съдържание на минерали. Освен това можете да консумирате семена, нерафинирани масла и особено зехтин.

 

Кой измисли поничките?

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

сладко, десерт, здравословно хранене, здраве

StreetBoard

Всеки се ражда различен

Неделя, 03 Декември 2017 / Общество
Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания   Всеки човек се ражда уникален и единствен в този свят. Да се родиш с увреждане в България, означава, че си се родил с етикета инвалид. Негоден, невалиден за обществото. През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември [...]

Земята е плоска и не сме стъпвали на Луната

Сряда, 13 Март 2019 / Общество
 Провокативно социологическо изследване поставя темата за важността на обазованието    „Планетата Земя е плоска и не е вярно това, което пише навсякъде – че е с форма, близка до кълбо“. Може и да звучи като шега, но 8% от българите смятат, че това твъдение е [...]