Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

ABBA пяха заедно в Стокхолм след 30 години

Сряда, 08 Юни 2016 / Под прожектора
1105
  • bilboard/linkedin.com

 

Групата се събра на частно парти и имровизирано се качи на сцената

 

Четиримата членове на легендарната шведска група АББА пяха заедно за първи път от повече 30 години, съобщи „Гардиън“, цитиран от dnevnik.bg.

На частно парти в Стокхолм в неделя по повод 50 години от запознанството на творческия тандем Бьорн Улвеус и Бени Андершон (автори на музиката и текста на хитовете на групата) на сцената към тях се присъединиха и певиците Агнета Фелтског и Ани-Фрид Люнгста.

 

 

 

След като обсъдили времето, прекарано в групата през годините, четиримата са изпълнили хита си от 1980 Me and I.  Все още няма видео от изпълнението, но в социалните мрежи се появиха снимки.

Последното турне на групата бе през 1982 г. През януари четиримата изпълнители се събраха за пръв път от 7 години за откриването на увеселителна атракция в Стокхолм, вдъхновена от тeхните песни.

 След събитието Ани-Фрид Люнгста коментира пред Expressen: "Беше невероятно. Толкова емоционално. Своеобразно пътуване през историята ни, особено на Бени и Бьорн. Беше много носталгично."

"През 1982 г. решихме да направим пауза и все още е така. Никога няма да ни видите отново заедно на сцената", заяви през 2014 г. Бьорн Улвеус.

След спечелването на Евровизия през 1974 година, ABBA са продали почти 400 млн. сингли и албуми в целия свят, припомня BBC. Мюзикълът Mamma Mia!, направен от техните хитове е гледан от над 50 млн. души.

 

 

 

Thank You For The Music  ...ABBA!

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

АВВА, Стокхолм, изпълнение, парти, сцена

Street of Hope

Свободната игра е важна за концентрацията

Петък, 23 Август 2019 / Родители
Всяка дейност, която стимулира детското въображение, помага за развитието на мозъка   За много деца ваканцията продължава да бъде пълна с планирани дейности също както учебната година. Родителите имат доброто намерение да осигурят на децата си различни и полезни неща и да ги предпазят о [...]

Добри резултати от „малките матури“

Четвъртък, 08 Юни 2017 / В клас
Само 6 деца имат максималния брой точки по български език   Резултатите от националното външно оценяване в четвърти и седми клас са най-добри в сравнение с последните години, обявиха от Министерството на образованието и науката. Седмокласниците имат повече добри и много добри оценки пр [...]