Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

ABBA пяха заедно в Стокхолм след 30 години

Сряда, 08 Юни 2016 / Под прожектора
1131
  • bilboard/linkedin.com

 

Групата се събра на частно парти и имровизирано се качи на сцената

 

Четиримата членове на легендарната шведска група АББА пяха заедно за първи път от повече 30 години, съобщи „Гардиън“, цитиран от dnevnik.bg.

На частно парти в Стокхолм в неделя по повод 50 години от запознанството на творческия тандем Бьорн Улвеус и Бени Андершон (автори на музиката и текста на хитовете на групата) на сцената към тях се присъединиха и певиците Агнета Фелтског и Ани-Фрид Люнгста.

 

 

 

След като обсъдили времето, прекарано в групата през годините, четиримата са изпълнили хита си от 1980 Me and I.  Все още няма видео от изпълнението, но в социалните мрежи се появиха снимки.

Последното турне на групата бе през 1982 г. През януари четиримата изпълнители се събраха за пръв път от 7 години за откриването на увеселителна атракция в Стокхолм, вдъхновена от тeхните песни.

 След събитието Ани-Фрид Люнгста коментира пред Expressen: "Беше невероятно. Толкова емоционално. Своеобразно пътуване през историята ни, особено на Бени и Бьорн. Беше много носталгично."

"През 1982 г. решихме да направим пауза и все още е така. Никога няма да ни видите отново заедно на сцената", заяви през 2014 г. Бьорн Улвеус.

След спечелването на Евровизия през 1974 година, ABBA са продали почти 400 млн. сингли и албуми в целия свят, припомня BBC. Мюзикълът Mamma Mia!, направен от техните хитове е гледан от над 50 млн. души.

 

 

 

Thank You For The Music  ...ABBA!

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

АВВА, Стокхолм, изпълнение, парти, сцена

Street of Hope

Ще следвам – нещо, някъде

Вторник, 03 Януари 2017 / В клас
Многото университети крият младежката безработица, но не решават проблема на пазара на труда       В България има в момента огромен дефицит на кадри със средно специално образование - за енергетиката, строителството, преработващата промишленост и в много други сектори. В същ [...]

Среда за израстване: Уважение и хармония

Събота, 07 Май 2016 / В клас
  Продължение на темата „Как да създадем класна стая според пирамидата на потребностите“ Познавателна потребност, творчество, учене, съзидание, познания, открития, умения, разбиране. Това е петият етаж на пирамидата на Маслоу. За да може да учи, на човек му трябва да може д [...]