Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Queen + Adam Lambert все пак са добра комбинация

Петък, 24 Юни 2016 / Под прожектора
4460
  • tiketpro.bg

 

След десетилетия очакване българските фенове на Queen все пак видяха британската рокгрупа в България

 

Макар и само с двама от оригиналния си състав - Брайън Мей и Роджър Тейлър, Queen показаха, че пазят наследството на легендарния си фронтмен. Изборът им да направят концерт с финалиста от американския „Мюзик Айдъл“ Адам Ламберт срещна отпор от най-заклетите почитатели на Фреди Меркюри, но все пак изглежда, че това е добра комбинация.

Стадион "Георги Аспарухов" в София събра хиляди, които присъстваха на грандиозно шоу. Феновете чуха и вечните "I Want to Break Free", "Who Wants to Live Forever" и "Radio Ga Ga", макар и изпяти по нов начин – в крайна сметка Ламберт не е Меркюри, но легендарният вокал беше там – с включване от видеостената, с което музикантите от групата показаха, че Queen са това, което винаги са били, а Фреди ще остане жив завинаги.

 

 

„Да, това е денят на Queen! Днес емоциите ще се изливат на талази тук и това е обяснимо. Имам чувството, че и аз съм била снощи там. Физически не успях, но душата ми си е намерила пътя до там и сега ликува“, написа във Facebook Слава Славова, една от почитателките на легендарната група. „Хора, дайте да не се чешем вече на темата за и против Адам Ламберт. Космическите великани - Queen, показаха своята почит, огромна, неописуема любов към Фреди Меркюри и неговият НЕЗАМЕНИМ талант с този концерт. И не само с този, разбира се. Фреди никога няма да бъде забравен или заместен. Това, което са направили снощи - да изнамерят, да научат и изсвирят нашата, едва ли не емблематична песен - Хубава си моя горо, да люшнат публиката от едно състояние в друго, от плач до екстаз и небивала еуфория - ето това прави този концерт едва ли не на-добрият през последните години. Ние, които останахме тук, в изстрадалата ни България, ние, които останахме да изживеем живота си на тази земя, из тези гори, вдъхвайки от нашия си роден въздух, срещайки трудностите огромни от този ни избор - ние трябва да бъдем безкрайно поласкани от това решение и избор на Queen - да погалят чувствата ни! Музиката винаги е била и ще си остане най-точния израз на душевните ни състояния, терзания и радости. И това, че избраха тук да изнесат своя концерт - това трябва само да ни радва! За мен поне е чест...!“ коментира Слава.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Queen, Адам Ламберт, Фреди Меркюри, концерт в София

StreetInside

Правилният избор е този, който ни носи покой

Събота, 14 Декември 2019 / Към себе си
Умът ни често се опитва да ни саботира чрез поредица от отровни мисли   Малък квартален магазин. Докато пазарувах забелязах една позната, която не съм виждала от години. Излязохме заедно от магазина и за кратко вървяхме в една посока. - Видя ли собственичката? Момичето, което ни обслужв [...]

Действителността не е каквато ни изглежда

Понеделник, 06 Ноември 2017 / На предела
Вселената е енергия и всичко вибрира   Действителността, която квантовата физика ни разкрива, описва вселената като една по същество нематериална същност, в която времето и пространството са субективни и относителни понятия, а отделните елементи всъщност са взаимосвързани навсякъде и въ [...]