Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Queen + Adam Lambert все пак са добра комбинация

Петък, 24 Юни 2016 / Под прожектора
4353
  • tiketpro.bg

 

След десетилетия очакване българските фенове на Queen все пак видяха британската рокгрупа в България

 

Макар и само с двама от оригиналния си състав - Брайън Мей и Роджър Тейлър, Queen показаха, че пазят наследството на легендарния си фронтмен. Изборът им да направят концерт с финалиста от американския „Мюзик Айдъл“ Адам Ламберт срещна отпор от най-заклетите почитатели на Фреди Меркюри, но все пак изглежда, че това е добра комбинация.

Стадион "Георги Аспарухов" в София събра хиляди, които присъстваха на грандиозно шоу. Феновете чуха и вечните "I Want to Break Free", "Who Wants to Live Forever" и "Radio Ga Ga", макар и изпяти по нов начин – в крайна сметка Ламберт не е Меркюри, но легендарният вокал беше там – с включване от видеостената, с което музикантите от групата показаха, че Queen са това, което винаги са били, а Фреди ще остане жив завинаги.

 

 

„Да, това е денят на Queen! Днес емоциите ще се изливат на талази тук и това е обяснимо. Имам чувството, че и аз съм била снощи там. Физически не успях, но душата ми си е намерила пътя до там и сега ликува“, написа във Facebook Слава Славова, една от почитателките на легендарната група. „Хора, дайте да не се чешем вече на темата за и против Адам Ламберт. Космическите великани - Queen, показаха своята почит, огромна, неописуема любов към Фреди Меркюри и неговият НЕЗАМЕНИМ талант с този концерт. И не само с този, разбира се. Фреди никога няма да бъде забравен или заместен. Това, което са направили снощи - да изнамерят, да научат и изсвирят нашата, едва ли не емблематична песен - Хубава си моя горо, да люшнат публиката от едно състояние в друго, от плач до екстаз и небивала еуфория - ето това прави този концерт едва ли не на-добрият през последните години. Ние, които останахме тук, в изстрадалата ни България, ние, които останахме да изживеем живота си на тази земя, из тези гори, вдъхвайки от нашия си роден въздух, срещайки трудностите огромни от този ни избор - ние трябва да бъдем безкрайно поласкани от това решение и избор на Queen - да погалят чувствата ни! Музиката винаги е била и ще си остане най-точния израз на душевните ни състояния, терзания и радости. И това, че избраха тук да изнесат своя концерт - това трябва само да ни радва! За мен поне е чест...!“ коментира Слава.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Queen, Адам Ламберт, Фреди Меркюри, концерт в София

StreetView

Скопие – „модерната“ история

Сряда, 28 Юни 2017 / Места
Една от най-спорните забележителности е паметникът на Александър Македонски в центъра на градския площад   Когато отидох в Скопие, бях възхитена от изграденото в последните години, без да влизам в политически и естетически спорове. Имах възможност да разгледам Математическия факултет на [...]

Версайският дворец чака пратка, закъсняла с над 3 века

Понеделник, 25 Февуари 2019 / Места
Мраморен блок, предназначен за параклиса, ще бъде доставен по Сена    Блок от червен мрамор, който е бил поръчан преди 350 години, ще бъде доставен по река Сена във Версайския дворец, съобщава РИА Новости. Закъснялата пратка се очаква през 2024 година.Камъкът е бил изгубен през&nbs [...]