Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Четвърто място за България и Поли

Неделя, 15 Май 2016 / Под прожектора
1154
  • За България Поли Генова е истинският победител

 

Победител на Евровизия тази година е Украйна

 

Поли Генова се представи блестящо и снощи, но остана на четвърто място в конкурса Евровизия. Първото място през тази година е за Украйна.

Българската песен „Ако любовта беше престъпление“ обаче достига до най-високата позиция, която страната ни е печелила в този конкурс. А Поли я изпя с огромна енергия и желание за победа. Тя е получила гласовете на публиката от Македония, Словения, Франция и Малта.

 

 

За победата на украинката Джамала имаше коментари, че по традиция решението кой да победи в конкурса е политическо. Според нас Джамала категорично се открои с талантливо и изразително изпълнение на песента „1944“, която е за депортирането на кримските татари от Сталин. Естествено песента предизвика гневни реакции от страна на руската публика, а и не само. 

Певицата от Украйна беше сред очакваните от букмейкърите победители заедно с изпълнителите от Швеция, Франция, Русия и Австралия. Но прогнозите се сбъднаха само донякъде - според прогнозите победител трябваше да е или Русия, или Австралия. За тях са съответно второто място за Авсралия и Деми Им и трето за Русия и Сергей Лазарев, който получи най-голяма част от зрителския вот. На пето място е страната домакин – Швеция.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Евровизия, финал, Поли Генова, Джамала

StreetInside

Поемете контрол над живота си – 2

Сряда, 20 Юли 2016 / Към себе си
Ключът към промяната е действието    Всеки човек изживява поне един път седмично моменти на страх, напрежение и тревожност. Тези чувства може да се окажат пагубни за някои хора, защото толкова много се засилват, че в даден момент се превръщат в непреодолими, често повтарящи се съст [...]

Офицери или пешки

Събота, 07 Май 2016 / Към себе си
  Бойните изкуства ни учат на вътрешно спокойствие, за да се справим със себе си първо на татамито, а после и в живота          Много хора си мислят, че бойните изкуства са свързани с агресия. Истината е, че колкото повече тренира, толкова човек става по-спо [...]