Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сами и щастливи

Понеделник, 14 Март 2016 / Към себе си
9875
  • Снимка: gratisography.com

 

Десет удивителни неща, които се случват, когато се научим да се наслаждаваме на самотата

 

За някои хора самотата е изпитание.

Вместо да се чувстват спокойни и ведри, липсата на други хора около тях, им носи чувство на тревожност, самота и изоставяне. Ако това описва вашата реакция, когато сте сами, може би просто не сте се научили да се адаптирате към самотата. За щастие, можете да пренастроите съзнанието си, за да видите самотата по различен начин, а от това има много ползи.

Ако успеете успешно да промените начина, по който мислите за самотата, ще започнете да се наслаждавате на ползите от самота.

 

1. Започнете да се занимавате с неща, които ви радват

 

Когато винаги сте заобиколени от други хора, активностите, в които участвате са резултат от групово взети решения. Това означава, че често правим компромиси и изоставяте това, с което наистина искате да правите в името на това, което по-голмата част от групата е решила, че ще е най-забавно. Когато сте сам, вие избирате с какво да се занимавате. Това може да включва да се захванете със старо хоби, нещо, да се отдадете на развлечение, което другите може да решат че е странно или глупаво или да научите нещо ново.

 

2. Когато сте сред хора, ще им се радвате повече

 

Колкото и много да ги обичаме, нашите приятели и семейства може да бъдат дразнещи понякога. Когато сме заобиколени с хора през цялото време, малки раздразнения могат да се усещат като доста значителни. Резултатът от това може да са глупави битки или недоразумения. Тези неща може да не са опустошителни, но те водят до лоши спомени или чувства. Когато отделяте време за това да сте сами, вие ще се фокусирате в добрите неща, когато сте с вашите приятели и семейство.

 

3. Вие се учите да търсите вътрешно одобрение

В много случаи, хората, които не харесват да са сами, са склонни да получават значителна част от собствената си стойност от другите. Когато те са с другите, те повдигат духа си от комплименти за външния вид, броят на хората, които спират, за да ги поздравят, или тези, които се смеят на шегите им. Ако това ви звучи познато, няма нищо лошо в това да се чувствате добре, защото други хора се радват на присъствието ви. Въпреки това, вие също трябва да се чувствате добре в това да бъдете сами със себе си.

 

4. Ако сте „изходящ интроверт“, вие ще подновите енергийните си запаси

 

Животът може да бъде труден за изходящите интроверти. От една страна, вие обичате да сте сред хора. От друга страна, вашата интровертна натура означава, че да бъдете около други хора е абсолютно енергийно изцеждащо. Ако прекарвате дори малко време сами, вие ще откриете че имате нова енергия за следващите срещи.

 

5. Ще влезете във връзка с чувствата си

 

Понякога, нежеланието да сме сами е наистина нежелание за нашите собствени чувства. Ако сте с други хора, вие непрекъснато взаимодействате вместо да разсъждавате. Когато прекарвате време със себе си, сте само вие и вашите мисли. Това ви принуждава да посрещнете и изследвате своите емоции. Това е трудна работа, но да не отхвърляте това е извънредно полезно.

 

6. Ще имате повече време за четене

 

Трудно е да се чете, когато си постоянно заобиколен от хора. Срамно е, защото има няколко неща, които държат мозъка ни буден и здрав, така както четенето прави това. Дори да изглежда, че да прекарваш време сам е понякога страшно, опитайте се да видите в това възможност да четете, учите и растете.

 

7. Можете да развиете своите далечни отношения

 

Да сте с хората, които обичате и те да присъстват физически до вас е чудесно нещо. Но какво става с приятелте или роднините, които не живят наблизо? Можете да отделите време, когато сте сами, за да им напишете мейл или съобщение, или дори писмо на хората, които живеят далеч. Това ще ви позволи да се чувствате свързани с другите хора дори някои от тях да не са около вас.

 

8. Можете да увеличите продуктивността си

 

Нека да сме честни. Понякога да има хора около нас, ни дава извинение да не правим някои неща. Лесно е да „отвеете“ страшни задачи като чистене, плащане на сметки или учене, когато наоколо има забавни приятели или с които да се забавлявате.

Ако прекарвате дори минимално време сами, ще откриете, че сте по-фокусирани върху тези задачи и вероятно ще започнете да вършите нещата. Ако непрекъснато се проваляте с нещата, които трябва да свършите, това би могло да ви мотивира достатъчно да се научите да прегръщате самотата.

 

9. Ще дадете почивка на съзнанието и нервите си

 

Когато около вас има хора,дори в относително тиха обстановка, вие сте бомбардиран от външни въздействия. Хората говорят, движат се и околовас просто има глъчка от активности. Това може да не изглежда така, но това подлага на изпитание вашето съзнание и тяло. Когато сте сам, броят на външните въздействия, които приемате е значително намален. Ще откриете, че това помага да успокоите нервите си и да увеличите способността си да се фокусирате и концентрирате.

 

10. Хората ще ви уважават повече

 

Точно както времето, прекарано сам, ни кара да ценим приятелите си, по същия начин то ще накара вашите приятели да ви ценят. Това означава, че времето, което прекарвате с други хора, като цяло, да е по-приятно. Това може да бъде и най-голямата полза от това да се научите да се наслаждавате на времето, което прекарвате със себе си.

 

Автор:Julie Ellis

Learning-mind.com

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

статия, заглавие

Street of Hope

Дистанционното обучение: В Дания връщат децата в клас

Сряда, 06 Май 2020 / В клас
Креативността в онлайн подходите се пренася в класната стая   Тъй като често ми задават въпроса „Как е положението в Дания?“, реших да обобщя с някои заключения, които отчасти представят някои настроения в медиите, отчасти са резултат на личния ми опит. Дистанционното обучен [...]

Как детските въпроси да намерят истински ценни отговори?

Събота, 14 Декември 2019 / Родители
В дизайн мисленето всичко започва с по-доброто познаване на хората, ситуацията и средата им   Първа година съм в университета и е първи час по История на политическите идеи с един чудесен професор по арабистика. Аз нещо не можах да се ориентирам и вдигам ръка. [...]