Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изложба за нов живот

Четвъртък, 26 Октомври 2017 / Под прожектора
292
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
1 / 4

Младата художничка Александра Велева-Туши представя благотворителната изложба In Vitro - In Vivo

 

Младата авторка Александра Велева – Туши вярва, че творбите й ще се превърнат в истински деца. Материалите, които използва са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Част от произведенията са изпълнени с авторска техника, която тя разработва. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца в резултат на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Изложбата представя и фотографии, дело на Иван Дончев.
В изложбата основна роля има публиката. Творбите ще бъдат предложени на благотворителен търг под надслов „Сплотени за нов живот“, под патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център „Плей Парк”. Търгът ще води журналистът, актьор и общественик Игор Марковски, а набраните средства ще бъдат дарени за инвитро процедури чрез фондация „Искам бебе”.

 Благотворителната изложба търг ще се проведе на 30 октомври, от 18.30 ч., в галерия за съвременно изкуство София 79 (ул.Будапеща 2).

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изложба, инвитро, Александра Велева - Туши

StreetBoard

Събитията на 2017-та година

Събота, 23 Декември 2017 / Общество
  Какво се случи в политическия живот на България?   Нов президент    Новата 2017-та дойде с нов президент. На 22 януари военният пилот Румен Радев встъпи в длъжност като държавен глава на републиката и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, огласен от 21 артиле [...]

Без английското знаме в Евросъюза

Петък, 24 Юни 2016 / Общество
  52% от жителите на Острова поискаха да напуснат Евросъюза     Въпреки оптимистичните очаквания от изхода на референдума, жителите на Острова гласуваха за излизане от Европейския съюз. Според окончателните резултати, съобщени от The Telegraph, 51,9% от жителите на Остр [...]