Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Изложба за нов живот

Четвъртък, 26 Октомври 2017 / Под прожектора
269
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
  • сн. Иван Дончев
1 / 4

Младата художничка Александра Велева-Туши представя благотворителната изложба In Vitro - In Vivo

 

Младата авторка Александра Велева – Туши вярва, че творбите й ще се превърнат в истински деца. Материалите, които използва са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Част от произведенията са изпълнени с авторска техника, която тя разработва. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца в резултат на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Изложбата представя и фотографии, дело на Иван Дончев.
В изложбата основна роля има публиката. Творбите ще бъдат предложени на благотворителен търг под надслов „Сплотени за нов живот“, под патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център „Плей Парк”. Търгът ще води журналистът, актьор и общественик Игор Марковски, а набраните средства ще бъдат дарени за инвитро процедури чрез фондация „Искам бебе”.

 Благотворителната изложба търг ще се проведе на 30 октомври, от 18.30 ч., в галерия за съвременно изкуство София 79 (ул.Будапеща 2).

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изложба, инвитро, Александра Велева - Туши

Street of Hope

Ползата от писането на ръка

Събота, 02 Септември 2017 / В клас
  Изписването на думи на ръка ангажира повече мозъчни центрове и помага при запомнянето на информацията     Откакто през 1999г. открих предимствата на компютъра за писане на дълги текстове, прогресивно намалявам писането на ръка. Животът показва, че съм само един от милиард [...]

Какво е да си майка на хиперактивно дете?

Петък, 11 Януари 2019 / Гласът на детето
Тези деца са различни, не са невъзпитани   Знаете ли какво е всички да ви обясняват, че детето ви е невъзпитано? Учителите отказват да приемат, че то е различно, а родителите от площадките ви гледат с пренебрежение, че сте неспособна майка? Сблъсквате се с отхвърляне отвсякъде и във вси [...]