Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Почина Буги Барабата

Неделя, 21 Юли 2019 / Под прожектора
403
  • ZRock

Марио Събев, по-известен като Буги Барабата, е починал тази нощ, съобщиха колегите му в Z-Rock чрез „Фейсбук” страницата на радиото. Той беше основател на групата „Бараби Блус Бенд“ и водещ на шоуто „Буги Тайм“ по Z-Rock.

Известният български блус музикант е роден на 24 декември 1960. Музикалната му кариера започва през 1993 година. От тогава Буги Барабата е част от рок живота на столицата, участва в редица рок фестивали в цялата страна.

Автор е на всичките песни в шестте албума на „Бараби Блус Бенд“: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на хита на Васко Кръпката – „Няма бира“. За Георги Минчев е написал песента „Равносметка“.

 

 

 

 

Поклон пред паметта му!

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Буги Барабата, музикант, музика, Зи Рок

StreetBoard

Билетчето за автобуса влиза в телефона

Петък, 09 Декември 2016 / Истории от града
Столична община ще въведе единен електронен документ за превоз в градския транспорт    С нова система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски транспорт ще бъде въведен единен електронен превозен документ, съобщи на пресконференция днес председателят на Столичн [...]

Фирми за помощни средства източват държавата

Понеделник, 29 Май 2017 / Общество
Компании прибират огромни суми за дребни ремонти, а хората с увреждания остават без инвалидни колички, твърди Надя Борисова   Фирми печелят от дребни поправки на акумулаторни инвалидни колички, които отчитат като основни ремонти, а никой не контролира какво е свършено и платено с д [...]