Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Лесни стъпки към успеха

Петък, 21 Декември 2018 / Към себе си
920
  • unsplash.com

3 начина да препрограмирате подсъзнанието си за постигане на целите си

  

Приема се, че липсата на позитивно мислене намалява шансовете на човек да постигне целите си. Препрограмирането на подсъзнанието не е толкова трудно, колкото изглежда, макар че няма да стане за една нощ. Това обаче е постижимо, ако го приемете насериозно.

 

Защо трябва да препрограмираме подсъзнанието си?

 

Простият отговор е, че хората често се страхуват, че няма да успеят.

Трябва да призная, че съм страдал от това, когато дойдох в САЩ като студент през 1998 г. Беше в края на 90-те, бях на 24 и бях ужасен от перспективите да науча английски език за 6 месеца и да посещавам колеж на втори език веднага след завършването в рамките на четири години.

Трябваше да препрограмирам ума си, да се убедя в себе си да повярвам, че е възможно да успея в това обезкуражаващо начинание.

За да препрограмирате подсъзнанието си, за да можете да постигате целите си, правете тези упражнения за период от една година и обърнете внимание на това, което чувствате.

Следващите упражнения са точно това, което направих, за да овладея страховете си от провал в академичните среди и да успея да защитя докторска степен през 2008 г.

 

1. Бъдете смирени

 

Не си мислете, че знаете всичко.

Вслушайте се в подсъзнателната съпротива.

Когато бях млад, не бях много скромен. Предполагах, че знам всичко. Аз определено не слушах подсъзнанието ми, което ме водеше към напускане на страната, за да намеря своето място под слънцето.

Израснал съм, играейки голф в страна без история в този спорт. Бях много добър, което прави много трудно смирението. Мислех, че знам всичко за живота, защото знаех тънкостите на голфа, но дори на 16 години, подсъзнанието ми често ми казваше: "Да, ти си страхотен играч на голф, но Бразилия не е в професионалната голф лига. Не трябва ли да учиш, вместо да играеш голф?"

Дълга история, но накратко, подсъзнанието ми беше право. Прекарах много дълго време в илюзии, защото "знаех", кое е най-добро за мен, независимо от факта, че вътрешния ми глас е скептичен по отношение на перспективите ми да стана професионален играч в Бразилия. Между другото, повечето от близките ми приятели се съгласиха с това. Но аз се съпротивлявах и си платих цената.

Когато дойдох в Мисисипи през 1998 г., реших да направя нещо различно. Сядах по един час на ден и се опитвах да слушам това, което ми казва подсъзнанието. А това лека-полека ме доведе до смирение. Прегърнах подсъзнателната си съпротива и направих нещата различни. Оттогава слушам моето подсъзнание.

 

2. Слушайте страховете си и ги дефинирайте

 

Добре е да слушате страховете си и да определите кои са тези страхове.

Когато бях студент по спортен мениджмънт, исках да бъда спортен агент. Но за да бъдат успешни спортни мениджъри, хората трябва да отидат в юридическия факултет. Исках да се върна към Юридическия факултет, но се притеснявах от високите изисквания на изпита за LSAT.

Беше ме страх от провал. Спомням си, че в университета ни караха да вземем тетрадка и да запишем от какво се страхуваме – това е чудесна тренировка! Да се изправите срещу неизвестността е важно упражнение, което помага за препрограмиране на вашето подсъзнание.

Слушах моите страхове, за да разбера какви са те и да мога да управлявам живота си. Решението да не отида в по-добър университет и да не уча право се дължи на страха ми, че не говоря достатъчно добре английски език и заради високите разходи.

Мислех, че е по-трудно, и осъзнах, че отиването в друга по-малко училище, за да завърша магистратура по комуникация е много по-добра идея. В действителност, това се оказа страхотна идея.

 

3. Повтаряйте това, в което вярвате, на вашето подсъзнание

 

Да, чухте правилно, трябва да използвате утвърждения докато се убедите, че можете да го направите. Убедих себе си, че мога да стана професор в колежа, докато учех за бакалавър. В Penn State University, където завърших докторантурата си, аз се срещнах с едни от най-добрите студенти в света, интересуващи се от технологиите в образованието. Повтарях си, че съм най-добрия студент и визуализирах кариерата си като професор и преподавател в университет. И го постигнах.

Постигането на целите в живота ви е пряко свързано с това, доколко вярвате, че можете да ги постигнете с помощта на късмета.

Възможно е да препрограмирате мозъка си, за да постигнете целите си, но това ще отнеме повече от няколко часа.

Бъдете смирени, изследвайте страховете си и си повтаряйте, че можете да го направите. Използвайте предимствата на утвържденията! Силата на ума е невероятна.

 

Автор: Dr. Luis C. Almeida, Lifehack.org

 

Вижте още:

Знаците на успеха

Четирите принципа на мотивацията

Как мислят успешните хора

Изживей мечтата: Равновесието като мярка за успех

 

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

успех, подсъзнание, мотивация

StreetView

Древните хора превърнали Сахара в пустиня

Сряда, 05 Април 2017 / Места
Величествена с пясъчната си красота пустинята винаги е била символ на силата на природата     Въпреки че е трудно да си го представим, преди около 12 хиляди години безкрайните горещи и безжизнени пясъци са били кипящо от живот място с езера, зелена трева и редовни валежи. Учените [...]

Енергийни места: Караджов камък

Неделя, 05 Февуари 2017 / Места
Дотук може да стигнете само пеша, а гледката е невероятна   Караджов камък е високо скално плато на височина от 1448 м в чиито отвесни стени има тесен улей с голям заклещен в скалите камък. Това е втората точка от енергийния триъгълник Белинташ - Караджов камък - Кръстова гора. Намира [...]