Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шумахер дойде в съзнание

Сряда, 11 Септември 2019 / Под прожектора
1831

Шест години след инцидента и ден след прилагането на нова терапия за легендарния спортист има надежда

 

Легендарният състезател във "Формула 1" Михаел Шумахер е дошъл в съзнание в болницата, в която постъпи за лечение със стволови клетки само преди два дни. 

“Да, той е под мое наблюдение и мога да ви уверя, че е в съзнание” – това е заявила една от сестрите, които се грижат за легендата във "Формула 1" Михаел Шумахер в парижката болница "Жоржи Помпиду" в Париж, твърди френското издание Le Parisien, цитирано от БГНЕС.

Германецът бе настанен в кардиологичното отделение на болницата и грижите за него са поети от светилото в кардиохирургията Филип Менаш. Според изданието на легендата на “Формула 1” Михаел Шумахер е извършена операция по трансплантация на стволови клетки. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея, и по думите му тя “може да прави чудеса”.

 

Добрите новини за състоянието на Шумахер идват по-малко от 24 часа, след като той бе посетен в болницата от близкия си приятел Жан Тод. Французинът бе начело на „Ферари“ по време на най-успешния период в кариерата на Шумахер, като двамата са много близки. Тод е направил 45-минутна визитация на Шумахер вчера следобед, като след това не даде никаква информация за състоянието на германеца.

 

50-годишният Майкъл Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г.

Шампионът от „Формула 1“ претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария.

През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Шумахер е определян като един от най-големите състезателни пилоти на всички времена.

Той е спечелил 91 състезания и имаше 155 финала – повече от всеки друг пилот във „Формула 1“. Шумахер се оттегли от кариерата си на пилот в края на сезон 2012.  

 

Вижте още:

Български лекар спаси дете с уникална операция

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Михаел Шумахер, Формула, стволови клетки, инцидент

StreetBoard

Една държава на 43

Петък, 15 Април 2016 / Общество
    Това е средната възраст на населението в България. През миналата година то се е стопило с нови 48 хиляди души     Средната възраст на населението в България е 43,3 години. Това показват данните на Националния статистически институт. Нацията ни продължава да се топи [...]

40 млн. души са избягали от дома

Сряда, 11 Май 2016 / Общество
  Половината от тях са от Близкия изток   Рекордните 40 милиона души са били прокудени от дома си от война през 2015 г., предаде БТА. Половината от тях са от Близкия Изток - Сирия, Йемен и Ирак. През 2015 г. е имало 8,6 милиона нови вътрешни бежанци в резултат на въоръжени конфл [...]