Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Версия за смъртта на Принс - несъвместими лекарства

Сряда, 27 Април 2016 / Под прожектора
1039
  • БГНЕС

 

Музикантът може да е починал от неправилно съчетание на обезболяващи и сънотворни хапчета 

 

Причината за смъртта на Принс може да е неправилно съчетание на приеманите лекарства и "случайното им предозиране". Това коментира пред „Ню Йорк дейли нюз“ известният в Холивуд лекар Дрю Пински, цитиран от БГНЕС. Според него спирането на дишането е свързано най-вече с употребата на „смесица от орални опиати и бензодиазепини – изключително опасна комбинация от обезболяващи и успокоителни средства.

Лекарят предполага, че е възможно Принс да е имал хронично заболяване. "Мисля, че скоро ще получим отговор на този въпрос“, посочи Пински, напомняйки за слуховете, че музикантът бил взимал обезболяващи заради болка в тазобедрена става. „Макар че опиати може да присъстват в цялата тази история, все пак случаят не прилича на наркотичен. Дори той да е починал от употребата на някакви препарати, предизвикващи спиране на дишането, аз бих окачествил тази смърт повече като нещастен случай, отколкото като наркомания. Наред с това един здрав мъж, страдащ от болки в тазобедрената става, не трябва постоянно да взима опиати, казва още Пински.

 

Имението на Принс в Минесота

 

ще бъде превърнато в музей, съобщи съпругът на сестрата на музиканта Морис Филипс, цитиран от БГНЕС.

„Ще има много сувенири , предмети от турнетата му, както и неговите барабани. В цял коридор ще бъдат изложени всичките награди, които Принс е спечелил. Той не държеше много на тях, но знаеше, че ще зарадват почитателите му", допълва неговата сътрудничка и бивша партньорка в живота Шийла Есковедо.

Междувременно стана ясно, че

 

музикантът не е оставил завещание

 

и сестра му Тайка Нелсън се е обърнала към съда да назначи управляващ неговите активи.

Наследниците на Принс "могат да наследят значителни суми“, макар общият размер на наследството да не е определен засега. Тайка Нелсън е единствената близка роднина на 57-годишния певец, който почина на 21 април.

 

Когато Принс бе на върха на славата си, се смяташе, че по популярност в САЩ той е отстъпвал само на Майкъл Джексън. Принс бе носител на най-престижните награди "Оскар", "Грами" и "Златният глобус".

 

 

БГНЕС

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Принс, имение, Минесота, наследство, версия за смъртта на Принс

StreetInside

"Амнести интернешънъл" уволнява висши мениджъри след самоубийства на служители

Сряда, 29 Май 2019 / Кариера
  Петима от седемте висши мениджъри на правозащитната организация „Амнести интернешънъл“ ще бъдат освободени след като външен одит, провокиран от самоубийствата на нейни служители, е описал работната среда като „токсична“, , съобщава АФП. Външната проверка е устан [...]

Генетици откриха призрачна архаична популация

Четвъртък, 13 Февуари 2020 / На предела
Американски учени представят доказателства за изчезнал клон на човечеството Ново изследване, проведено от двама генетици от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, представя доказателства за изчезнал клон на човечеството. Изследователите са открили неизвестна досега древна популация [...]