Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бяло и черно в интериора или топли цветове

Понеделник, 13 Юни 2016 / Стил
836
  • indes-interior.com

 

 

 

Какви са тенденциите през 2016 г. и кои стилове са актуални?

 

През 2016 година се завръща екзотиката, поднесена с богати цветове и текстури. В цветовата палитра доминира комбинация от черно и бяло, сиво и жълто и фино рафинирани тонове.

 

Винтидж стил

 

През 2015, видяхме тенденция в обзавеждането на интериора към завръщане на ретро стил, омекотен от свежи и нежни пастелни нюанси. Тази година тонът става по-решителен: менят се диапазони в цветната палитра от маслинено зелено до електриково синьо, от коралово морско до лимонено жълто. Всекидневната в ретро стил за 2016 година ще е весела и забавна, усещането ще е за екстравагантност, но и с щипка ирония.

 

 
Индустриален стил

 

Индустриалният стил какъвто го познавахме до вчера, сега отстъпва на индивидуалността, подчертава един опитен и утвърден характер. Да го наречем индустриален еклектик стил, в който обзавеждането е вдъхновено от комбинация на ретро проектиране в изоставена индустриална среда. Резултатът е смесица от шик и изтънченост, шедьовърна панорама от силни контрасти в материалите и цветовете използвани и преди, но сега с оптимизирана функционалност.

 

 
Модерна екзотика

 

В една от модните тенденции за 2016 г. ще видим ефирното завръщане на екзотиката, която ще се прояви сред текстури и тъкани, в цветове и комбинации, вълнуващи и необичайни.
Комбинацията от черно и бяло, както беше споменато, ще бъде тенденцията на новата година: стил, който персонализира етно елементи, стил модерен, но подсилен от естествен чар изпъстрен в сложни тонове. Ефекта, от контрастни цветни ивици ще бъде уловен в разкрояването на килими, възглавници и завивки.

 

 
Скандинавско ретро

 

Скандинавският стил се утвърждава като тенденция за декора през 2016 г. Въпреки това, тук отново Винтидж стилът ще даде линията в съзвучие с новите тенденции. Естественият топъл цвят на бяло дърво, този път ще се смеси с деликатните нюанси на роза, злато и сребро. Околната среда ще бъде много шик!

 

 
Натурални мотиви

 

2016-та ще бъде година на стабилна и вълнуваща среда в обзавеждането на офиса и дома. Изборът на цветова палитра ще варира между нюанси на грубия и естествен тон на земята, както и на деликатните пастелни акценти от природата. Употребата на натуралните цветове и материи ще бъдат фаворит в налагащия се еко стил.

 

 

Източник: indes-interior.com

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

интериор тенденции, обавеждане, стил

Street of Hope

7 начина да отгледаме щастливи деца

Четвъртък, 18 Август 2016 / Родители
  Много родители вярват, че отглеждането на щастливи деца е Светия граал на успешното родителство. Твърде често за щастието се мисли в краткотрайните моменти, а не като нещо, което е трайно и цялостно. Това трайно щастие е не само сложно, но в крайна сметка много по-с [...]

Интеграцията на децата бежанци върви мъчително

Събота, 05 Ноември 2016 / Гласът на детето
Само 55 младежи са записани на училище, близо 2000 стоят в центровете на ДАБ   Интеграцията на най-рисковата група сред бежанците - децата, продължава да върви мъчително, въпреки приетите редица документи, които трябва да подпомогнат този процес. Това показват данни, изнесени на 63-тата [...]