Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бяло и черно в интериора или топли цветове

Понеделник, 13 Юни 2016 / Стил
875
  • indes-interior.com

 

 

 

Какви са тенденциите през 2016 г. и кои стилове са актуални?

 

През 2016 година се завръща екзотиката, поднесена с богати цветове и текстури. В цветовата палитра доминира комбинация от черно и бяло, сиво и жълто и фино рафинирани тонове.

 

Винтидж стил

 

През 2015, видяхме тенденция в обзавеждането на интериора към завръщане на ретро стил, омекотен от свежи и нежни пастелни нюанси. Тази година тонът става по-решителен: менят се диапазони в цветната палитра от маслинено зелено до електриково синьо, от коралово морско до лимонено жълто. Всекидневната в ретро стил за 2016 година ще е весела и забавна, усещането ще е за екстравагантност, но и с щипка ирония.

 

 
Индустриален стил

 

Индустриалният стил какъвто го познавахме до вчера, сега отстъпва на индивидуалността, подчертава един опитен и утвърден характер. Да го наречем индустриален еклектик стил, в който обзавеждането е вдъхновено от комбинация на ретро проектиране в изоставена индустриална среда. Резултатът е смесица от шик и изтънченост, шедьовърна панорама от силни контрасти в материалите и цветовете използвани и преди, но сега с оптимизирана функционалност.

 

 
Модерна екзотика

 

В една от модните тенденции за 2016 г. ще видим ефирното завръщане на екзотиката, която ще се прояви сред текстури и тъкани, в цветове и комбинации, вълнуващи и необичайни.
Комбинацията от черно и бяло, както беше споменато, ще бъде тенденцията на новата година: стил, който персонализира етно елементи, стил модерен, но подсилен от естествен чар изпъстрен в сложни тонове. Ефекта, от контрастни цветни ивици ще бъде уловен в разкрояването на килими, възглавници и завивки.

 

 
Скандинавско ретро

 

Скандинавският стил се утвърждава като тенденция за декора през 2016 г. Въпреки това, тук отново Винтидж стилът ще даде линията в съзвучие с новите тенденции. Естественият топъл цвят на бяло дърво, този път ще се смеси с деликатните нюанси на роза, злато и сребро. Околната среда ще бъде много шик!

 

 
Натурални мотиви

 

2016-та ще бъде година на стабилна и вълнуваща среда в обзавеждането на офиса и дома. Изборът на цветова палитра ще варира между нюанси на грубия и естествен тон на земята, както и на деликатните пастелни акценти от природата. Употребата на натуралните цветове и материи ще бъдат фаворит в налагащия се еко стил.

 

 

Източник: indes-interior.com

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

интериор тенденции, обавеждане, стил

StreetInside

Нещата са такива, каквито са

Сряда, 15 Март 2017 / Към себе си
Просветлението се състои в спокойното приемане на това, което съществува   Всички сме чували за Уейн Дайър и много от нас са направили първите стъпки към себе си с неговите книги. Автор е на над 30 книги и е създал много програми за личностно развитие и самоусъвършенстване. Ето и някои [...]

Хората могат да обменят енергия като растенията

Понеделник, 03 Октомври 2016 / На предела
Няколко съвета как да се предпазите от изтичане на енергия   Много неща, които смятаме за фантастика, всъщност са реални. Например филмите за вампири показват същества на мрака, крадящи кръвта на своите жертви. Защо? Защото вампирите черпят енергия от жертвите си, която помага за да се [...]