Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Брачни халки от бяло злато или традиционни? Какви да изберете?

Вторник, 27 Септември 2022 / Стил
137
  • savicki.bg
  • savicki.bg
1 / 3

 

Традицията повелява сватбената халка да е от злато, а годежният пръстен да е с диамант. Но класическото може да бъде модерно, изящно и индивидуално, така че да подхожда на стила ви в ежедневието.

 

Пръстенът, с който двама души се вричат един на друг, има особена стойност, защото символизира безкрайността на тяхната любов и свръзването им в общо бъдеще. Така е от древни времена - първите брачни пръстени датират от епохата на фараоните в Египет. А първите халки от сребро и злато идват от Англия и Франция.

У нас е прието годежният пръстен и халката да са от злато, а за онези, които не харесват жълтия цвят на ценния метал, се предлагат изящни бижута от бяло злато.

Злато ли е бялото злато? Да, при това, добавките, които се използват в сплавта, превръщат бижутата от бяло злато в скъпоценности. За производството на бяло злато бижутерите използват добавки от сребро, паладий или платина. Винаги готовото бижу от бяло злато, има лек сивкаво-жълтеникав отенък (в зависимост от използваната сплав). Затова бялото злато се покрива по електрохимичен път с родий и тогава придобива ослепителен бял цвят и блясък. Родият е много скъп метал, цената на който е около три пъти по-висока от тази на златото. Затова, ако имате съмнение, че бялата ви брачна халка не е достатъчно скъпоценно бижу, това определено не е вярно. Винаги може да изберете и класическа златна халка, но имате избор и от други варианти.

Съвременната бижутерия предлага огромен избор от изящество и стил за всеки вкус. Ако искате да сте сигурни, че залагате едновременно на традиция, съвременно излъчване и непреходен стил, можете да разгледате онлайн магазина SAVICKI. Това е единствената онлайн бижутерия, която предлага помощта на опитни консултанти в реално време (в рамките на работния ден). Бижутерите на SAVICKI ще Ви помогнат да изберете правилния размер, като Ви изпратят безплатна мярка за пръстени. Но, ако все пак нещо се обърка, магазинът предлага възможност изделието да бъде върнато или заменено в рамките на 120 дни.

Работилницата в Полша изработва от 1976 година годежни пръстени с диаманти, но предлага бижута с други скъпоценни камъни като сапфир, рубин и оливин, а също бижута от черно или розово злато. По правило годежната халка е тясна с изящен скъпоценен камък, но може да бъде и изцяло инкрустирана и обсипана с нежни камъчета. Малките вградени камъчета отдавна са част и от сватбената халка, както и различните гравирани елементи, изработени в дамски и мъжки вариант, за да може още от началото отношенията ви с любимия човек да са неповторими и уникални. Различните колекции може да разгледате тук.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бижута, сватба, годеж, пръстен, SAVICKI

StreetBoard

Още една стъпка към Шенген

Сряда, 04 Октомври 2017 / Общество
България и Румъния получават достъп до Шенгенската визова информационна система   Европейският парламент гласува "за" достъп на България и Румъния до Шенгенската визова информационна система. Това ще позволи на двете страни да проверяват чрез новата визова система граждани на трети стра [...]

Природозащитници: Концесия за плаж „Велека“ означава още един Слънчев бряг

Събота, 08 Май 2021 / Общество
Наемателят на плажа стартира петиция срещу отдаването на ивицата на концесия   Екипът на плаж "Велека" и природозащитници организираха петиция за спиране на незаконната процедура за концесия на ивицата, която попада в три защитени територии. В последния работен ден преди да подаде оста [...]