Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ако не можете да прощавате, ще останете бедни

Петък, 27 Януари 2017 / Към себе си
2081
  • pixabay.com

 

Тайната на благоденствието и законите на успеха на Ранди Гейдж

 

Успехът е да правиш това, което те прави щастлив. Щастието започва с осъзнаването на собствените ни нужди. Ако преследвате нещата, които имат значение за вас, парите сами ще дойдат. Вярвам, че има по-висша от нас сила, но също така вярвам, че имаме възможността и отговорността сами да се погрижим за съдбата си – като избираме какво и как да мислим.

Думите са на Ранди Гейдж – признат специалист в развитието на човешкия потенциал и успеха, чиито книги са преведени на 20 езика и продадени в милионнен тираж.

Преди да стане милионер, който помага на хората да открият себе си, известният американец минава през наистина труден живот. Той е израснал без баща. На 15 години попада в затвора за грабеж с взлом. След това става зависим от наркотиците и алкохола. Когато излиза от затвора, започва да работи като мияч на чинии в ресторант в Маями. Бързо се издига до управител на ресторанта, а след това навлиза в ресторантьорския бизнес и става собственик на няколко ресторанта. На 30 години обаче губи бизнеса си. Данъчните продават на търг ресторантите му заради дългове. Така той стига до момент, в който му се налага да продава мебелите си, за да има пари за храна. Самият той казва, че това променя отношението му към себе си и полага основите на принципите за постигане на благоденствие, които открива и започва да преподава.

Според Ранди Гейдж основният принцип, зад който е скрита тайната на благоденствието, е, че човек не може да управлява законите на мирозданието. Хората смятат, че благоденствие означава да получиш материални блага без да си заплатил за това със съответните усилия и отговорност, да си настроен към атмосфера на успех и да си почувствал енергията, от която е изтъкано благополучието. „Всичко в света е основано на принципа на равностоен обмен на вещи, явления, ценности. Везните, с които те се измерват, са в неустойчиво равновесие – всичко, което отдавате, ви се връща многократно умножено. Ако сеете семената на доброто, реколтата ще ви ги върне стократно.
Това винаги си остава вярно – независимо дали става дума за парите, които жертвате за благородна кауза, любовта, която дарявате, или доброто, което творите. И колкото и да се опитвате, не е възможно да регулирате законите на мирозданието. Така че, излезте навън от дома си и направете нещо добро, просто така. Посейте семето на доброто в този, който се нуждае, бъдете особено добри конкретно към някого. Без съмнение ви очаква още по-голямо благоденствие!" , казва Ранди Гейдж.

Щом започнете да изпълнявате работата, която е вашето истинско предназначение, Вселената ще ви дари благополучие. Така работят законите на мирозданието, без всякакви изключения.
Изпълнявайки своето предназначение, вие пристъпвате към работата със страстно увлечение, усърдие и самоотверженост. И тъй като вие идвате с такива мисли и нагласа, вашата работа е на необикновено високо ниво и постигате поразителни резултати.

 

Седемте закона за успеха

 

1. Закон за пустотата

 

Ако са ви нужни нови обувки, изхвърлете старите. Ако ви е нужна нова дреха, почистете шкафа си. Трябва доброволно да се разделите със своите стереотипи.

 

2. Закон за циркулацията

 

Бъдете готови да пуснете това, което имате, за да получите това, което желаете.

 

3. Закон за въображението

 

Отначало трябва да видите своето процъфтяване във вашето въображение. Направете описание на своя идеален ден и не показвайте описанието на никого, освен на този, на когото се доверявате. Пазете това описание някъде подръка и в свободното време го препрочитайте.

 

4. Закон за творчеството

 

Човек може да постигне щастие посредством енергията на своето мислене, интуицията и въображението. 

 

5. Закон за даването и получаването

 

Ако давате нещо със сърце, то ще ви се върне стократно. Когато получавате блага, много е важно да ги споделите с обкръжаващите ви. Ако имате някакъв дар, а не го използвате,това оскърбява вашата божествена същност. Отнасяйте се почтително към способностите, които имате, и ги споделяйте с другите. Ако правите това, ще привлечете още много блага в живота си.

 

6. Закон за десятъка

 

Вселената винаги взима своя десятък. Това е просто закон за благодарността към източника, който ни поддържа – 10% от това, което имате. Никога няма да узнаете как ще се върне към вас този десятък. Парите са обикновено явление. Но отдаденото в десятък може да се върне към вас във вид на сдобряване с някого, нови приятелски отношения, оздравяване и т.н.

 

7. Закон за всеопрощаването

 

Ако не можете да прощавате на хората, вие няма да можете да приемете своето богатство. Ако вашата душа е запълнена с ненавист, за любовта няма да има място да влезе. Необходимо е да се избавите от отрицателните чувства, които ви угнетяват и не ви дават покой.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Ранди Гейдж, закони на успеха, благоденствие

Street of Art

Как да се справим с тиковете

Вторник, 09 Януари 2018 / Хранене и Здраве
20% от хората страдат от тикови разстройства   Тиковете се определят като стериотипни, периодични и внезапно повтарящи се движения. Когато движенията са следствие на активност на скелетните мускули, тиковете се наричат „моторни”. Ако движенията включват диафрагмата и мускул [...]

Мястото до прозореца

Неделя, 02 Октомври 2016 / Стил
Няколко идеи за уютни местенца до прозореца    Мястото до прозореца освен романтично, много често има и практично приложение. Дали ще е в дневната, коридора, или в кухнята, то има собствена романтика и създава уют, особено, когато можем да го споделим с домашните любимци. [...]