Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Вибрациите, които лекуват

Петък, 24 Август 2018 / На предела
20432
  • pixabay.com

Честотата 528 Hz се приема за съзидателната честота на природата и се смята, че може да променя ДНК

 

Като част от планетата, хората са свързани с информационната система на Земята и нейните вибрации. Никола Тесла пръв повдига темата за наличието на планетарен електромагнитен резонанс, а през 1952 г. Уинфрид Шуман изчислява електромагнитния резонанс на Земята. Явлението, познато като Резонанс на Шуман, се случва между повърхността на Земята и йоносферата, където се образуват огромни "стоящи вълни", които резонират на определени честоти по цялата планета. Те съвпадат с основните диапазони на мозъчната активност на хората.

Дължината на вълната на основната честота на Шуман - 7.83 Hz - е много близка до обиколката на Земята, което също е любопитно, пише mindvolution.net. Тези съвпадения биха могли да обяснят квантовия механизъм на "скритите" способности на съзнанието.

Вероятно затова още от древността хората са използвали вибрациите на различните звуци за „поправяне“ и лечение на различни състояния. Впоследствие са правени изследвания, които потвърждават ползата от звуковата терапия. Д-р Джеймс Гимзевски от Калифорнийския университет например опитал да слуша звуците, издавани от отделни клетки. Той доказал, че всяка една клетка „пее“ на съседите си с различни звуци.

Смята се, че съществува честота на звука, която буквално може да трансформира нашата ДНК – един от шестте Solfeggio тона – МИ (MI), който звучи на 528 херца.

Според психолога Ралф Смарт тази честота е основна за „музикално/математическата матрица на сътворението“.

Един от основополагащите закони на физиката е законът за вибрирането. Всичко се намира в състояние на постоянно движение и всичко вибрира с бързо темпо – всяка съществуваща молекула вибрира. А това означава, че ние сме свързани с природата и се влияем от всичко около нас.

Музикалната скала Solfeggio се състои от шест тона (по-късно е увеличена до девет). Смята се, че грегорианските рицари са ги пели, защото всеки един от тези тонове звучи на специална честота, а хармонията помежду им подсилвала духовността у хората по време на религиозни събирания. Тази практика била прекратена през 1050 година, но се твърди, че документи за нея все още се пазят във Ватикана.

Всяка от честотите на Solfeggio отговаря на дадена нота, херцовете в секунда се свързват с определен цвят и в крайна сметка се отнасят към определена чакра в тялото, пише Megavselena.

Честотата 528 херца се асоциира с чакрата на сърцето и се смята, че има влияние върху любовта. Д-р Леанорд Хоровиц твърди, че „528 цикъла в секунда е основната съзидателна честота на природата“. Впоследствие тази честота е наречена „чудо“ заради влиянието ѝ върху ДНК, наблюдавано от биохимици.

 

Солфежните честоти и предполагаемото им предназначение:

 

174Hz - Облекчава болката и дава на органите ви чувство за безопасност, любов и сигурност и ги насърчава да направят всичко възможно.

285Hz  - изцелява и възстановява тъканите, преструктурира увредените органи, като изпраща съобщения до тъканите, като ги пренася в първоначалната им форма.

396 Hz – Освобождаване от вина и страх, превръща скръбта в радост

417 Hz – Предизвикване на промяна, поправяне на предишни грешки, помага ни да се справим с различни ситуации и да продължим напред, премахва отрицателната енергия

528 Hz – Трансформиране на ДНК, поправяне на ДНК

639 Hz – Свързване, социални отношения, любовни връзки, връзка с духовното семейство

741 Hz – Изражение, премахване на старите разбирания, помага за вземане на решения на проблеми, пробужда вътрешната сила

852 Hz – Пробуждаща интуиция, завръщане към духовната цел

 

Moжe дa cлyшaтe тoнoвeтe и дa мeдитиpaтe или дa cлyшaтe мyзиĸa нaпиcaлa пo Coлфeжнaтa cĸaлa, зa дa yceтитe пoзитивнaтa пpoмянa, ĸoятo нocят тeзи чecтoти. Защото, за да постигнем хармония със света, трябва да постигнем първо хармония със самите себе си.

 

 

Вижте още: 

Естествената честота на Вселената 

Действителността не е каквато ни изглежда 

Скритият потенциал на ума

Красотата е в окото на наблюдателя 

 

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

вибрации, честоти, звукова терапия, енергия, хармония, ДНК

Street of Hope

Игри за шампиони

Петък, 24 Февуари 2017 / В клас
Нова порция предизвикателства от създателите на дизайн мислене за деца   В София стартира уникално по рода си ателие по дизайн мислене за деца от 7 до 10 години. Проектът е продължение на мисиите RedPaperPlane, чиято цел е да научат децата да решават проблеми по оригинален начин, а не п [...]

Учителят следва детето

Четвъртък, 18 Август 2016 / В клас
Пет неща, които отличават Монтесори учителя    „Учителката, когато започне да работи в нашето училище, трябва да има вярата, че Детето ще разкрие себе си чрез работа (дейност)” – Д-р Мария Монтесори, „The Absorbent Mind”   Има вяра &n [...]