Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Воден лукс сред природата

Вторник, 11 Юли 2017 / Стил
638
  • hotelyouwant.com
1 / 2

 

Защо ви е да ходите на плажа, ако можете да се потопите във всичко това?

 

През лятото обикновено мечтаем за почивка, прохлада и хубаво питие в добра компания. Някои хора предпочитат морето, но други предпочитат да се потопят в басейна и да се оставят на усещането за едно по-различно сливане с природата. Спа индустрията предлага какво ли не, но ето кои са едни от най-зрелищните басейни, които ни оставят без дъх, представени от hotelyouwant.com:

 

Най-големият басейн в света

 

Сан Алфонсо дел Мар, Чили

Той е признат от Гинес, за най-големия и дълбок басейн в света. Да ви го представим в числа - почти 20 дка площ, 66 милиона галона вода и 1000 метра дължина.

 

 

Огромното водно съоръжение се намира близо до Алгаробо, Чили, до крайбрежието на Тихия океан. Пълни се с филтрирана вода от океана, която е небесно синя и се използва от цялата лагуна. Технологията, която е изградена за поддръжка, е екологична и енергийно-ефективна, защото тя спестява 98% от енергията и изисква 100 пъти по-малко химикали в сравнение с традиционните технологии за поддръжка на басейни. Басейнът в курорта Сан Алфонсо дел Мар е напълно ново ниво на аква архитектурата.

 

 

 

Над звездите

 

Марина Бей Сандс хотел, Сингапур

Как бихте се почувствали ако наблюдавате града от високо, потопени в басейн? Това не може да бъде описано, трябва да се усети. На покрива на един от най-звездните хотели в света - Marina Bay Sands, Сингапур се намира този басейн. Той създава чувство на необятност и величие - 57 нива над земята вие сте като в полет, а всъщност плувате.

 

 

 

 

Инфинити басейн на скалата

 

Хотел Карузо, Крайбрежието на Амалфи, Италия

Хотелът е една истинска римска антична красота. Построен през 11-ти век и реставриран през 17-ти век. Луксът се допълва с басейн с невероятна гледка към Амалфи – воден световъртеж, заобиколен от скали. В този басейн вие сякаш сте господар на гледката, радвайки се на прохлада и хубави питиета.

 

 

 

Кърваво червен басейн

 

Библиотеката, Кох Самуи, Тайланд

Той е кърваво червен докъдето ви стига погледът. Богата библиотека – мозайка от оранжеви, жълти и червени нюанси. Красота, изпъкваща на фона на цветни шезлонги и белите на плажове.

 

 

 

Отопляем басейн с невероятна гледка

 

Камбриан, Швейцария

Основната роля на неговия успех принадлежи на спа комплекса в хотела. Дори и през зимата можете да се насладите на снежнобелите Алпи и спокойствието докато почивате във водите на лукса.

 

 

 

 

Инфинити басейн на две нива

 

Висящите градини в Убуд, Бали, Индонезия

Курортът се състои от 38 луксозни вили, всяка с басейн за гмуркане, който отразява естествените извивки на местните хълмове. Дълбоко спокойствие и гледка към безкрайната зеленина на тропическата растителност на долината на река Аюнг.

 

 

Футуристични термални бани

 

Аква Дом, Австрия

Комплексът от басейни, спа центрове и водни атракции е изграден във футуристичен стил под формата на космически кораб. Два основни басейна са пълни с топла (34 ° -36 °), серниста термална вода, извираща от 1865 метра под земята.

 

 

Комплексът включва и величествен водопад, няколко закрити басейна, стаи за релакс, проектирани като галерии в опера, солариуми, над 90 метрова огромна водна пързалка. Отлично място за забавления, както за възрастни, така и за деца.

 

 

 

Басейн в пещера

 

Хотел Катикиес, Санторини, Гърция

Малък хотел със странен дизайн привлича хората със спокойствие и елегантност. Специално внимание е отделено на един басейн в перфектна бяла пещера, която дава усещане за спокойствие, все едно сте в двореца Олимп.

 

 

Впечатлението се подсилва от зашеметяваща гледка към калдерата на Санторини в Егейско море. Най-доброто от природата и архитектурата на Гърция се комбинира в хотела.

 

 

Басейн за съблазнители

 

Хотел Жуле, Далас, САЩ

Грандиозен басейн, разположен на покрива на хотела. Само дебел стъклен слой ви дели от тонове вода. Обновеният дизайн на фасадата през 1920 с добавянето на още 10-етажна кула, дава нова енергия в бизнес района на Далас.

 

 

Лагуна или басейн

 

Остров Лаукала, Фиджи

Курортът е създаден с идеята за запазването на уникалната екосистема на острова. Курортът се състои от села със собствени модерни басейни и консиерж услуги.

 

 

Но основната атракция е лагуната. Тя е около 2000 дка в квадрат с тюркоазени води и прекрасна гледка към тропическите планини. Природни шезлонги на безупречен бял пясък под палмови нюанси обграждат басейна.

 

 

Вижте още: 

Красиви плажове

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

басейн, вода, природа, водни атракции

StreetInside

Млада докторантка конструира сгради, устойчиви на взрив

Понеделник, 10 Декември 2018 / Кариера
Галина Соколова получи годишната стипендия на „Карол Знание“   Галина Соколова е новият носител на докторантската стипендия на Фондация „Карол Знание“, реши журито след силно представяне на трима финалисти. Победителят в конкурса е редовен докторант към катедра [...]

Добрите хора живеят по-дълго

Събота, 04 Ноември 2017 / Към себе си
Може да изглежда очевидно, но всъщност е научно доказано, че съвестта има връзка с дълголетието    Човечеството го вълнува един глобален въпрос: Как да остане по-дълго на земята? Има различни съвети как да стигнем до 100-те заветни години. Мислили ли сте обаче, че това зависи от со [...]