Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Време с децата: Помпонена елха и коледни ангели

Събота, 01 Декември 2018 / Стил
666
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
  • Сн. Надя Борисова
1 / 4

Време е да се подготвим за Коледа

 

Когато температурите падат, трябва да поддържаме сърцето си топло чрез позитивни емоции. Коледа идва и искам дома ми да се напълни с ангелчета и малко по-различна елха. Ще ви покажа как ще го направя, за да украсите домовете си и вие.

 

Ангелчета

 

Необходими материали:

- две стиропорни топки

- два листа тънка цветна хартия

- два листа оризова бяла хартия

- панделка по избор

- цветни кристалчета или мъниста - изборът е ваш за украсата

- маркер или флумастер

- ножица

- конец и игла

- силиконов пистолет

 

Вариантите за ангелчетата са два. За първото ни трябва игла и конец. Вземете синият лист хартия и го сгънете на хармоника като започнете да го сгъвате по дължина. След като сгънете и двата листа по този начин, поставете ги един върху друг и сгънете една четвърт от тях навън. След това поставете сгънатите ъгли противоположно един на друг, прокарайте иглата с конеца през хартията, като започнете от външната към вътрешната страна и по този начин съедините крилата на ангелчето. В двата изхода на хартията сложете възли, за да не се изхлузи конецът. След това дръпнете от средата останалия конец който всъщност съединява двете крила на ангелчето. Средната част на конеца вденете отново в играта и прокарайте през долната част на едното стиропорно топче така, че то да излезе на повърхността.

Дръпнете конеца и завържете възел да не може да се измъкне от главичката на вашето ангелче и то вече е готово. С помощта на маркер или флумастер очертайте устните и очите му. Разделете плисетата внимателно и, ако трябва, поставете малко лепило, за да съедините цветната хартия така, че да се получи красива плисирана рокличка.

 

Белият ангел е направен със силиконов пистолет. С оризовата хартия процедирайте по същия начин - свивате я на хармоника, поставяте двата листа един върху друг и подгъвате една четвърт, получавате крилата на вашето ангелче. Сега противоположните ъгли обаче ще ги залепим със силиконов пистолет един срещу друг и отгоре ще поставим лицето на нашето ангелче, също залепено с помощта на силиконовия пистолет. Този начин е по-лесен, защото не изисква толкова много време.

В хоби магазините се продават и готови дървени личица, които още повече ви улесняват, но, за съжаление, аз не можах да намеря и използвах стиропорени топчета.

След като вече имате готовите ангели, украсете с панделка или с каквото прецените. На единия ангел аз съм поставила само панделка, а на другия ангел от оризова хартия на всяко плисе съм поставила синьо камъче.

 

Елхичка

 

През декември елхата е неизменен гост в нашият дом, без нея не е празнично. Харесвам традиционните зелени елхи, но не отричам и онези, които мога сама да си направя, по-различни и цветни. За цветна елхичка ще ви бъдат необходими следните материали:

 

- малък конус от стиропор

- бял филц

- малки и големи помпони различни цветове

- панделка

- топлийки с главичка

 

Увийте около конуса белия филц и там, където се прехлупят двата края, залепете с лепило. За да стане по-интересно, просто поставете топлийки по краищата. След това вземете големите помпони и ги разпределете по вашата елха. С помощта на силиконовия пистолет прикрепете и малките помпончета. На върха може да поставите каквото пожелаете.Аз съм избрала панделка и помпонената ни елихичка е готова да ни радва през коледните празници.

 

Още от рубриката:

Време с децата: Шоколадова къщичка

Време с децата: Море вкъщи

Време с децата: Саксийко в света на цветята

Време с децата: Семейство Шапковци

Време с децата: Навън вали, а в къщи е царство на игри

Време с децата: Идеи за сърчица

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

време с децата, ангели, елха, Коледа

StreetView

До Черни връх по време на ураган

Понеделник, 23 Декември 2019 / Приключения
Това е истинска любовна афера между космически светове!   Днес с мъжа ми тръгнахме към Черни връх. Когато паркирахме колата на хижа Алеко и слязохме, имаше изключително силен вятър. И двамата се изненадахме, тъй като винаги следим подробно прогнозата при преходи, а тя показваше слаб вят [...]

Базата Менвит Хил, или къде живее Биг брадър

Четвъртък, 10 Август 2017 / Места
Едно място, чието съществуване и до днес е обвито в мистерия Базата Менвит Хил (Royal Air Force Menwith Hill) е един от най-добре пазените обекти във Великобритания. Намира се в северен Йоркшир и представлява най-голямата радарна система за електронен мониторинг в света. Комплексът предостав [...]