Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Време с децата: Навън вали, а в къщи е царство на игри

Четвъртък, 28 Септември 2017 / Родители
1183
  • patilanci.blogspot.bg

Няколко идеи за семейни занимания, които гарантират смях и разнообразие

 

Всеки сезон има своето очарование, но дъждът не спира, навън е студено и след цяло лято в тичане из квартала децата трудно се удържат на едно място, когато трябва да ги затворим вкъщи. Има много настолни игри, като „Не се сърди човече“, „Монополи“, пъзели или конструктори, в които може да се включите всички. Ето още някои идеи, които гарантират много смях и разнообразие в облачните дни:

 

Изследовател

 

Вземете цветна хартия, изрежете знаци (стъпчици, стрелки, човечета и много други) измислете съкровище, което ще търсите - например лакомство. Разлепете знаците из дома си, направете бележки с въпроси (всеки от тях с номер и написан на гърба отговор) и вижте кой пръв ще открие наградата.

В играта има един отговорник, който носи пликовете с въпросите на участниците във зависимост от това в коя част на къщата са и казва дали отговора на участника е правилен.

Разделете се на отбори или играйте всеки за себе си. Теглите въпрос отговаряте и тръгвате по стъпките, на всяка стъпка трябва да отговорите на въпрос. Целта е пръв да откриете лакомството.

 

Разказвач или пък поет

 

Създайте свой разказ, приказка или стихче, като всеки участник казва по една дума, която трябва да бъде свързана по смисъл с останалите, така че накрая да „напишете“ свое собствено произведение. Ако ще пишете приказва, разбира се, започвате с „Имало едно време“. Така може да направите мини книжка на малчугана с негови творби.

 

Театрална постановка

 

Поканете приятели на детето, или играйте семейно, потърсете някои стари дрехи и обувки за реквизит и създайте театрална постановка, в която всеки ще трябва да получи и изиграе своя роля. Използвайте чаршафи или стари пердета за завеси и си създайте истинска театрална емоция.

 

Художник

 

Вземете парчета от останали тапети или кадастрон и рисувайте на воля с техника и материали каквито имате под ръка. След това направете колаж копирайте и го закачете в детската стая.

Това са само малка част от нещата, които може да правите с децата вкъщи, когато времето е лошо. Опитайте ги и ни разкажете или дайте други идеи, които да споделим с останалите.

 

Вижте още: 

Време с децата: Довърши изречението 

Време с децата: Идеи за сърчица

Време с децата: Да нахраним птичките

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

време с децата, игри, деца, родители, семейство

StreetView

Езерото Керкини – светът на птиците

Вторник, 29 Май 2018 / Места
Когато искаме да се измъкнем от ежедневието, един практичен и лесен начин са еднодневните екскурзии. Не са скъпи и въпреки някои неудобства на организираното пътуване, със сигурност ще се заредите с нови впечатления. Пътуване от Кулата до езерото Керкини на цена от 25 лева е съвсем прилична о [...]

Призрачни места: Надценени инвестиции

Неделя, 12 Юни 2016 / Места
Продължаваме с поредицата за призрачните места – градове и сгради, в които никой не е живял заради недомислена правителствена или частна инвестиция, или които са изоставени по друга причина. Ето кои са едни от най-големите надценени инвестиции - проекти, погълнали милиарди и без го [...]