Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Директор на училище подаде оставка след скандал с побой

Вторник, 25 Април 2017 / Гласът на детето
680
  • wikimapia.org

Районната прокуратура в Ямбол се самосезира след като записи на побой над момиче в 4 клас беше показан в медиите

 

Прокуратурата в Ямбол се самосезира по случая с насилие на деца върху деца в училище "Христо Смирненски", а директорът Димитър Бояджиев подаде оставка, след като ученици и родители съобщиха, че тормозът в училището е бил системен, съобщи БНТ.

Случката е от миналата седмица, но реакцията на институциите идва след като съученици на битото момиче снимат сцената с телефон, а медиите показват записа.

Инцидентът е станал в междучасието. Момчета от 4 клас са заобиколили своята съученичка Гергана, докато стояла на чина си, и започнали да я удрят по главата. Нейната приятелка Мириам записала тормоза с телефона си. Пострадалото момиче Гергана разказа, че докато е стояла на чина без нищо да прави двама-трима съученици започнали да я бият и я заплашили дори с нож. Гергана и майка й твърдят, че това не е инцидент, а честа практика в училището.

„Оплаквала се е многократно, обаче мерки никакви и нищо не е направено, оправя се за момента и после пак се продължава", каза Мария Желязкова, майка на Гергана.

Класната твърди, че е научила за инцидента едва на следващия ден: "Всичко това се случва в сряда след часа по английски, децата излизат в голямо междучасие. Нито Гергана ми се е оплакала, нито до края на деня родителите на Гергана са ми звъннали, нито е потърсила медицинска помощ".

Директорът на училището Димитър Бояджиев признава, че не е подал сигнал в Регионалното управление по образование, но е категоричен, че случаят е единичен. "Не е системно, нямаме други деца по този начин да са бити, да са малтретирани. Това е инцидент, който неприятен", коментира Димитър Бояджиев.

Все пак той е решил да подаде оставката си. От регионалното управление на образованието вече са назначили комисия за проверка на случая. В училището дойдоха на проверка и от отдел „Закрила на детето".

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училище, агресия, побой, ОУ \\

StreetBoard

Възстановяват 100-годишна къща в София

Вторник, 02 Април 2019 / Истории от града
Домът на ген. Димитър Перниклийски пострадал още по време на бомбардировките   Възстановиха в автентичния й вид 100- годишна къща в центъра на столицата. Сградата е домът на генерал Димитър Перниклийски, герой от Балканската и Първата световна война, която преди четири години беше почти [...]

75-годишна жена с COVID-19 беше изписана след 33 дни на апаратно дишане

Четвъртък, 28 Май 2020 / Истории от града
Леля Здравка от Перърч е била 65 дни в реанимацията на болница "Света Анна"   75-годишна жена беше изписана от столичната болница "Света Анна" след цели 33 дни на апаратно дишане, съобщиха от болницата. С това леля Здравка от Петърч е абсолютен рекордьор сред болните с Ковид19 у нас. П [...]