Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Когато не искаш да си елф

Вторник, 24 Януари 2017 / Гласът на детето
219
  • sphink.com
  • sphink.com
1 / 2

Хиляди деца не искат да ходят на училище заради подигравките на съучениците си

 

Тормозът е едно от най-болезнените неща, които човек може да преживее. Според изследване на Университета Йейл, жертвите на тормоз много по-често мислят за самоубийство, отколкото хора с други проблеми. ABC News цитира данни, според които около 60 000 деца в САЩ не ходят на училище всеки ден заради страх от тормоз. Такава е историята и на първокласника Гейдж Бергер, когото децата наричали Елф  заради щръкналите уши.

Родителите на момчето Тим и Кали, забелязали, че синът им се гледа в огледалото и се опитва да прилепи ушите си назад заради подигравките на съучениците си. Той наистина изглеждаше разстроен и мислеше, че не е достатъчно добър, споделя майката на момчето.

Тормозът може да причини сериозни вреди на психическото, а оттам и на физическото здраве.  Емоционалната болка може да спре умственото развитие, когато става въпрос за по-малко дете. Затова и родителите на момчето се притеснили сериозно и потърсили варианти за пластична операция.

Операцията отнела около 2 часа и променила момчето напълно. Сега Бергер е щастлив, доволен и това е най-важното за родителите му. 

 

Sphink.com

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гейдж Бергер, тормоз в училище

StreetView

Последното диво място на Земята

Неделя, 08 Октомври 2017 / Места
Животът в тропическите гори на остров Суматра е сериозно застрашен     Индонезийският остров Суматра е последното място на Земята, където на едно място може да се намерят тигри, носорози, орангутани и слонове. Островът е дом на някои от най-богатите и разнообразни тропически гори [...]

Къде се женят българите?

Неделя, 06 Август 2017 / Места
Някои хора търсят нетрадиционни места, други предпочитат утъпканите пътеки и лукса   Страната ни е малка, но много красива, природата ни е неповторима и оставя всеки гост на страната ни без думи, онемял от хубостта на родината ни.  Ето няколко от най-популярните дестинации за сват [...]