Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Когато не искаш да си елф

Вторник, 24 Януари 2017 / Гласът на детето
559
  • sphink.com
  • sphink.com
1 / 2

Хиляди деца не искат да ходят на училище заради подигравките на съучениците си

 

Тормозът е едно от най-болезнените неща, които човек може да преживее. Според изследване на Университета Йейл, жертвите на тормоз много по-често мислят за самоубийство, отколкото хора с други проблеми. ABC News цитира данни, според които около 60 000 деца в САЩ не ходят на училище всеки ден заради страх от тормоз. Такава е историята и на първокласника Гейдж Бергер, когото децата наричали Елф  заради щръкналите уши.

Родителите на момчето Тим и Кали, забелязали, че синът им се гледа в огледалото и се опитва да прилепи ушите си назад заради подигравките на съучениците си. Той наистина изглеждаше разстроен и мислеше, че не е достатъчно добър, споделя майката на момчето.

Тормозът може да причини сериозни вреди на психическото, а оттам и на физическото здраве.  Емоционалната болка може да спре умственото развитие, когато става въпрос за по-малко дете. Затова и родителите на момчето се притеснили сериозно и потърсили варианти за пластична операция.

Операцията отнела около 2 часа и променила момчето напълно. Сега Бергер е щастлив, доволен и това е най-важното за родителите му. 

 

Sphink.com

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гейдж Бергер, тормоз в училище

StreetInside

Защо си поставям цели в началото на всяка година?

Вторник, 08 Януари 2019 / Кариера
Няма нищо, което да носи по-голямо удовлетворение от постигнатата цел   Зад постигнатата цел това винаги стоят усилия, воля и много малки стъпки, всеки ден с ясна посока и път напред. Еуфорията от празниците вече си е отишла, а новата година е тук и е време да подредим приоритетите. С [...]

Хората могат да обменят енергия като растенията

Понеделник, 03 Октомври 2016 / На предела
Няколко съвета как да се предпазите от изтичане на енергия   Много неща, които смятаме за фантастика, всъщност са реални. Например филмите за вампири показват същества на мрака, крадящи кръвта на своите жертви. Защо? Защото вампирите черпят енергия от жертвите си, която помага за да се [...]