Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни карти за ученици в Националната библиотека

Вторник, 20 Септември 2016 / В клас
567
  • bnr.bg

Отстъпката е за младите читатели, които са се записали до края на септември

 

Ученици над 14 годишна възраст, които имат лична карта, вече ще могат да посещават Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Досега фондът на библиотеката беше достъпен само за лица над 18 години.

От 1 септември до 30 септември всички желаещи ученици могат да се регистрират безплатно, като картата е с валидност една година. Иначе за издаване на едногодишна читателска карта за ученици, студенти и пенсионери цената е 15 лева, след това за пререгистрация се заплащат 10 лева.

Библиотеката разполага с богат книжен фонд, като на разоположение на учениците са всички видове учебници и учебни помагала, необходими за подготовка за олимпиади, изпити за прием в гимназии, кандидатстудентска подготовка, ценни документи и развлекателна литература.

„Светът става все по-отворен, България трябва да развива талантите на младото поколение от най-ранна възраст", обяснява решението си директорът на библиотеката доц. Красимира Александрова. 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

НБКМ, библиотека, книги, ученици

StreetInside

Тесла: Инстинктът надхвърля знанието

Вторник, 18 Април 2017 / На предела
Шест цитата от великия учен, които ще променят отношението ви към света   Никола Тесла е сръбско-американски изобретател, инженер и физик, работил в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Той е най-добре познат с откриването на променливия ток. Но Тесла е има дори по-големи идеи, които [...]

Как да се справим с негативизма

Неделя, 16 Октомври 2016 / Към себе си
    Четири неща, които можете да направите за повече позитивизъм   През главата на човек минават между 25 хиляди и 50 хиляди мисли на ден и ако сте песимист, или минавате през лош период, това със сигурност изглежда като огромен мрак. Повечето хора не приемат достатъчно на [...]