Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни карти за ученици в Националната библиотека

Вторник, 20 Септември 2016 / В клас
332
  • bnr.bg

Отстъпката е за младите читатели, които са се записали до края на септември

 

Ученици над 14 годишна възраст, които имат лична карта, вече ще могат да посещават Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Досега фондът на библиотеката беше достъпен само за лица над 18 години.

От 1 септември до 30 септември всички желаещи ученици могат да се регистрират безплатно, като картата е с валидност една година. Иначе за издаване на едногодишна читателска карта за ученици, студенти и пенсионери цената е 15 лева, след това за пререгистрация се заплащат 10 лева.

Библиотеката разполага с богат книжен фонд, като на разоположение на учениците са всички видове учебници и учебни помагала, необходими за подготовка за олимпиади, изпити за прием в гимназии, кандидатстудентска подготовка, ценни документи и развлекателна литература.

„Светът става все по-отворен, България трябва да развива талантите на младото поколение от най-ранна възраст", обяснява решението си директорът на библиотеката доц. Красимира Александрова. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

НБКМ, библиотека, книги, ученици

StreetView

Град на бъдещето ще изникне в Дубай

Понеделник, 05 Септември 2016 / Места
Хората ще се придвижват с въздушни гондоли    Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", с цена около 40 млрд. дирхама (10 млрд. долара). Информацията е публикувана в The National, съобщава БГНЕС. Проектът е за около 4 квадратни километра и в [...]

Народният театър на 110 години

Вторник, 19 Септември 2017 / Места
  Емблематичната сграда е възстановявана няколко пъти   Годината е 1903. Тогава Народното събрание взима решение за строителството на Народния театър, а едва ли някой е подозирал, че този проект ще създаде една от най-емблематичните сгради у нас. Новият дом на театъра е създаден [...]