Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни карти за ученици в Националната библиотека

Вторник, 20 Септември 2016 / В клас
345
  • bnr.bg

Отстъпката е за младите читатели, които са се записали до края на септември

 

Ученици над 14 годишна възраст, които имат лична карта, вече ще могат да посещават Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Досега фондът на библиотеката беше достъпен само за лица над 18 години.

От 1 септември до 30 септември всички желаещи ученици могат да се регистрират безплатно, като картата е с валидност една година. Иначе за издаване на едногодишна читателска карта за ученици, студенти и пенсионери цената е 15 лева, след това за пререгистрация се заплащат 10 лева.

Библиотеката разполага с богат книжен фонд, като на разоположение на учениците са всички видове учебници и учебни помагала, необходими за подготовка за олимпиади, изпити за прием в гимназии, кандидатстудентска подготовка, ценни документи и развлекателна литература.

„Светът става все по-отворен, България трябва да развива талантите на младото поколение от най-ранна възраст", обяснява решението си директорът на библиотеката доц. Красимира Александрова. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

НБКМ, библиотека, книги, ученици

StreetView

Три места, на които не посрещат Дядо Коледа

Вторник, 19 Декември 2017 / Места
По Коледа в Япония, Коста Рика и Колумбия   Коледа е празник навсякъде по света, но традициите са много различни. Решихме да се разходим до Япония, Коста Рика и Колумбия, за да видим как изглежда празникът през очите на местните хора. В Япония например Коледа се празнува едва от няколк [...]

Екоекспедиция на река Кастракли

Четвъртък, 12 Май 2016 / Приключения
  Можете да помогнете за възстановяването на природата в Родопите   Всеки, който обича разходките в планините, може да се включи в специална двудневна експедиция за почистване на ждрелото на река Кастракли в Родопите. Такова нещо не се е случвало в последните 40 години. Затова час [...]