Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Коледната ваканция е до 4 януари

Четвъртък, 29 Декември 2016 / В клас
2022
  • В София броят на болните расте, но засега не е обявена епидемия

Учителският синдикат към „Подкрепа“ поиска удължаването й заради грипа

 

Коледната ваканция за учениците продължава до 4 януари 2017 година, както е посочено в заповедта на министъра на образованието и науката, съобщиха от МОН. Министерството напомня, че грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град, според размера на епидемията и ако отсъстват от училище над 30 % от учениците. Заповедта се връчва на директорите на училищата, в които се налага обявяване на учебни дни за неучебни. Затова не е необходимо допълнително разпореждане от МОН. За наваксване на материала се извършва преструктуриране на учебното съдържание.
Съобщението е в отговор предложението на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" дните 5 и 6 януари 2017 г. да бъдат неучебни за всички български училищни и извънучилищни институции. От синдиката се мотивираха, че удължаването на ваканцията би допринесло за запазване на здравето на ученици, учители и помощен персонал, които не са заболели.
В момента четири общини са в официална грипна епидемия - Перник, Пловдив, Хасково и Харманли. Коледната ваканция на учениците в Пловдив е удължена с два дни заради големия брой болни и те ще се върнат в класните стаи на 9-и януари. Още четири общини са в пред епидемична обстановка. Това са Стара Загора, Добрич, Габрово и Пазарджик. София също нараства заболеваемостта.





White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училища, учители, грипна епидемия, коледна ваканция





StreetBoard

Спасените животни от Газа

Четвъртък, 15 Септември 2016 / Истории от града
  След години на изоставяне, затворени в клетки, гладуващи и без вода, и последните животни от зоопарка Хан Юнис в Газа вече са добре, съобщиха от международната организация за защита на животните Четири лапи. Всички те са на безопасно място в новите си домове, където получават подходящ [...]

Мораториумът върху лекарствата падна, аптеките останаха без пари

Четвъртък, 21 Декември 2017 / Общество
  Междувременно фармацевти предупредиха, че пациенти могат да останат без лекарства по празниците заради отложени плащания от НЗОК     Спорният мораториум върху иновативните медикаменти беше отменен, а На[ионалната здравноосигурителна каса включи още четири заболявания към [...]