Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Медитация за освобождаване и пречистване на отрицателна енергия

Вторник, 29 Август 2017 / На предела
1304
  • Myles Tan, Unsplash.com

 

 

Отдайте цялата болка, цялата негативна енергия, всичко, което задържате в себе си

 

За медитацията няма определени изисквания, единственото най-важно е сами да почувствате по кое време на деня и на кое място да я изпълните. В началото ще ви е най-лесно, ако сте усамотени и дори някъде сред природата, но с течение на времето ще можете да я правите навсякъде – в такси към работа, или дори в метрото сред много хора.

Настанете се удобно и бавно вдишайте през двете ноздри едновременно колкото е възможно по-дълбоко. След това издишайте два пъти по-бавно с леко отворена уста. Направете това няколко пъти, докато намерите ритъма на своето дишане и успокоите ума. С намерение насочете вниманието си навътре към себе си, към вътрешния си свят. Представете си, че вие сте центъра на Вселената. Вижте около вас връзките с вашето семейство, от ляво кармичната родствена линия по майчина линия, от дясно – по бащина линия. Също така и всички ваши приятели и познати навсякъде около вас. Започнете да осъзнавате болката, която изпитвате, както и моментите, когато сте се почувствали наранени. Също и тези, когато вие сте наранявали другите.

На някакво ниво това е едно и също. Спомнете си, когато колеги и приятели, семейство и роднини, са ви обвинявали, били сте осъждани, нападани, неразбрани. В момента, в който започнете да си насочвате вниманието към тези моменти, подсъзнанието ще ги изкара на повърхностно ниво. И тъй като вие вече сте израснали достатъчно, за да осъзнаете, че няма насилници и жертви, че това е просто част от пътя, започвате да прощавате и да отпускате. Когато виждате тези отрицателни моменти в себе си, в съзнанието си, чрез картини или чувства, ясно заявете: Осъзнавам. Прощавам. И отпускам.

И вижте как от центъра на вашето тяло се спуска една тръба до центъра на Земята. Вижте или почувствайте как цялата отрицателна енергия тръгва по тръбата и се спуска към земния център. Земното ядро е мястото, от което е произлязла всяка енергия на повърхността на Земята, и при нейния разпад, трябва да се върне обратно. Отдайте цялата болка, цялата негативна енергия, всичко, което задържате в себе си. Всичко, което сте приели отвън или носите по кармичен път. Пуснете го по тази тръба към центъра на Земята.

Отдайте цялата негативна енергия, която сте натрупали през този ден, през тази година, през целия си живот. Отдайте я на Земята, за да може да я трансформира и да я изпрати обратно на повърхността като положителна такава. Земята е същество от много високо ниво на съзнание и вие не трябва да се притеснявате, или да мислите за количеството отрицателна енергия, което тя поема. Вашата работа е да събирате и да отдавате на нея, тя знае как да отработи хаоса и да го върне обратно на повърхността като любов. По този начин следвайте потока от картини или чувства, които подсъзнанието ще ви подаде, спомнете си за всички обиди, които сте отправили или сте приели. Спомнете си за вината, осъждането, тъгата, злобата, съмнението и омразата към дадени хора или техните действия и отново простете и отпуснете всичко което ви тежи.

Когато изчистите себе си, ще започнете и кармичните бащина и майчина линия. Отговорността винаги пада върху най – осъзнатите в семейството. Приемете това като голяма чест, защото чрез трудностите трупате свободна воля, а тя е най – ценната валута във Вселената.

Препоръчвам ви да започнете тази медитация от новолуние, защото тогава ефектът ще бъде най – силен. Да я правите в продължение на 3 седмици и след това 7 дни да почивате до следващото новолуние. И така 3 цикъла. Ефектът ще е мигновен и уникално прочистващ, както на индивидуално, така и на колективно ниво.

Да бъде мир на Зeмята, мир сред Хората и мир в Сърцата ни!

 

Източник: evolife.bg, Пламен Топузов

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

медитация, пречистване, енергия, отрицателна енергия

Street of Hope

От двете страни на вратата на класната стая

Вторник, 12 Септември 2017 / В клас
Няколко разхвърляни мисли и вълнения на един родител на първокласник за отношенията между учителите и родителите   Днес бях за малко в училището, в което след няколко дни синът ми ще срещне първия си учител. Няколко родители отидохме да помогнем на класния ръководител на децата ни да по [...]

Джобните пари и възпитанието

Сряда, 01 Март 2017 / Родители
Средствата, които даваме на децата, са ценен инструмент за тяхното финансово възпитание    Няколко практически съвета как да научим децата да се справят с парите.    Първи крачки към спестяването   В основата на бюджетирането стои правилното разпределение на ли [...]