Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отсъствията ще се извиняват със сегашните бележки

Понеделник, 10 Октомври 2016 / В клас
2507
  • 168chasa.bg

Междувременно ще се търси друг вариант за доказване, че ученикът не е посещавал училище заради болест 

 

Съществуващата досега форма - медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остава в сила до изработването на мерки, които гарантират, че с тях няма да се злоупотребява, съобщиха от сдружението на общопрактикуващите лекари. Днес работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, на която са набелязали стъпки за решаване на проблема с фалшифицирането на извинителните бележки. 

Преди около 2 седмици зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че те ще бъдат заменени с амбулаторните листове от прегледите на децата, тъй като има много фалшификации и злоупотреби. 

От сдружението на личните лекари обаче възразиха с аргумента, че в листа от прегледа се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, медицински бележки, отсъствия, амбулаторен лист

StreetInside

Майндфулнес: Как да живеем тук и сега

Събота, 24 Август 2019 / Към себе си
Техники, които помагат за постигане на баланс между тялото и ума   Майндфулнес е подход за разрешаване на психологически проблеми, свързан с вътрешното осъзнаване и приемане. Целта на метода е да се култивира мета-перспектива на съзнанието и личността, която може да насърчи по-голяма ме [...]

Стигането до върха

Събота, 28 Септември 2019 / Към себе си
Едно изкачване по планината, е като умален филм на един цял човешки живот   "Боже, моля те, не ме оставяй без майка. Моля те, вземи рака по цялото й тяло! Остави я при мен! Ще направя каквото искаш, дори ще дойда при теб на Мусала!" - това се въртеше в детската ми главица около 11 годиш [...]