Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отсъствията ще се извиняват със сегашните бележки

Понеделник, 10 Октомври 2016 / В клас
2879
  • 168chasa.bg

Междувременно ще се търси друг вариант за доказване, че ученикът не е посещавал училище заради болест 

 

Съществуващата досега форма - медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остава в сила до изработването на мерки, които гарантират, че с тях няма да се злоупотребява, съобщиха от сдружението на общопрактикуващите лекари. Днес работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, на която са набелязали стъпки за решаване на проблема с фалшифицирането на извинителните бележки. 

Преди около 2 седмици зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че те ще бъдат заменени с амбулаторните листове от прегледите на децата, тъй като има много фалшификации и злоупотреби. 

От сдружението на личните лекари обаче възразиха с аргумента, че в листа от прегледа се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, медицински бележки, отсъствия, амбулаторен лист

StreetInside

Най-важното на интервюто - бъдете естествени

Сряда, 25 Май 2016 / Кариера
Къде бъркаме най-често, когато търсим работа и как да се подготвим    При средно 100 до над 1000 кандидати за една позиция самото достигане до интервю за работа понякога е въпрос на късмет. За голяма част от хората поканата за интервю е след десетки изпратени кандидатури и нерядко, [...]

Какво ще си обещаем и какво ще направим през 2022г.

Неделя, 02 Януари 2022 / Към себе си
Малко хора работят фокусирано в посоката, която са избрали, за да постигнат успех   „Всеки ден е битка срещу посредствеността, срещу комфорта, срещу слабостта, страха и разпада - срещу по-ниското Аз от по-висшето Аз, за да станем по-добри. По този начин един пропилян ден е ден на [...]