Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отсъствията ще се извиняват със сегашните бележки

Понеделник, 10 Октомври 2016 / В клас
2219
  • 168chasa.bg

Междувременно ще се търси друг вариант за доказване, че ученикът не е посещавал училище заради болест 

 

Съществуващата досега форма - медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остава в сила до изработването на мерки, които гарантират, че с тях няма да се злоупотребява, съобщиха от сдружението на общопрактикуващите лекари. Днес работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, на която са набелязали стъпки за решаване на проблема с фалшифицирането на извинителните бележки. 

Преди около 2 седмици зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че те ще бъдат заменени с амбулаторните листове от прегледите на децата, тъй като има много фалшификации и злоупотреби. 

От сдружението на личните лекари обаче възразиха с аргумента, че в листа от прегледа се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, медицински бележки, отсъствия, амбулаторен лист

StreetView

Мадарският конник засия

Неделя, 01 Май 2016 / Места
  Създателите на светлинните пърформанси изпращат послание за българско духовно Възкресение     Нова светлинна инсталация се появи под Мадарския конник, след мандалата на Рибното езеро в Рила, съобщиха от Рила Арт. До конника, който е глобален символ на България, засияха впи [...]

Как се раждат планетите

Сряда, 03 Май 2017 / Места
НАСА изследва планетарна система, забележително подобна на нашата   НАСА е открила близка планетарна система, забележително подобна на Слънчевата система. Тя е разположена на 10,5 светлинни години в южното полукълбо на съзвездието Еридан и е разположена около звездата Епсилон Еридан. То [...]