Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отсъствията ще се извиняват със сегашните бележки

Понеделник, 10 Октомври 2016 / В клас
3020
  • 168chasa.bg

Междувременно ще се търси друг вариант за доказване, че ученикът не е посещавал училище заради болест 

 

Съществуващата досега форма - медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остава в сила до изработването на мерки, които гарантират, че с тях няма да се злоупотребява, съобщиха от сдружението на общопрактикуващите лекари. Днес работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, на която са набелязали стъпки за решаване на проблема с фалшифицирането на извинителните бележки. 

Преди около 2 седмици зам.-министърът на образованието Диян Стаматов обяви, че те ще бъдат заменени с амбулаторните листове от прегледите на децата, тъй като има много фалшификации и злоупотреби. 

От сдружението на личните лекари обаче възразиха с аргумента, че в листа от прегледа се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ученици, медицински бележки, отсъствия, амбулаторен лист

StreetBoard

Цените на храните продължават да растат

Неделя, 13 Февуари 2022 / Общество
ЕК прогнозира инфлация от 6,3% за тази година   Цените на основните хранителни продукти продължават да се повишават. И тази седмица данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища показват ръст на индекса на цените на едро, съобщава БНР. Килограм брашно поскъпва с 2,5 на сто [...]

Как се раждат аятоласите?

Сряда, 24 Януари 2018 / Общество
В какво се превръща религията, когато излезе от рамките на духовното?    Как се раждат аятоласите? Чудили ли сте се някога? Как хора, които сами се титуловат като "духовни водачи", постепено зомбират хората до такава степен, че последните забравят всичко човешко и извършват ужасява [...]