Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ключът в нас

Четвъртък, 31 Октомври 2019 / Към себе си
742
  • unsplash.com

Нещата се случват отвътре навън

 

След като колата ми бе сериозно увредена от сблъсъка преди седмица, се очакваше над месец да бъде ремонтирана. Мъжът ми реши да ми преотстъпи неговата кола... Днес, тръгвам за уреден ангажимент с час и... Ключовете ги няма! Започвам да търся навсякъде. Обръщам цялата къща, чантата си, джобовете си... Отивам да търся около колата и последния маршрут, през който съм минала. В мен започва да назрява напрежение от мисълта, че за по-малко от седмица, оставаме без двете си коли и то по този нелеп начин. Обаждам се на мъжа ми, за да ми каже къде е резервния ключ на колата. В този момент се сещам, че когато купувах тази кола преди почти 15 години ми я дадоха с един ключ. Започвам да се потя от факта, че по този начин ни лишавам от още едно превозно средство.

В този момент спрях! Няколко секунди наблюдавах състоянието си. Усетих напрежението, потта по лицето си, яда, който изпитвам към собствената си разсеяност! Реших, че това възприятие няма да ме отведе на добро място. В този миг избрах друга мисъл! В крайна сметка всички тези емоции в мен бяха въпрос на няколко мисли. А силата бе изцяло в мен, да ги променя. Ясно и уверено си казах :" Убедена съм, че това не е случайно! Случайности няма! Източникът ме предпазва от нещо с това събитие! Убедена съм в това!". В следващата секунда вече бях отново в нормалното си сътояние на покой и вътрешна тишина. Спрях да търся ключовете и се насочих към решението. Ще я репатрират до сервиз и ще сменят ключалката, но преди това ще се предвижа, с друг транспорт, до уговорения си ангажимент. В този миг на пълно проясняване на ума, информацията за мястото на ключа изплува съвсем само. Беше в джоба на дебелото ми яке, което за първи път сложих рано тази сутрин и дори не бях регистрирала, че ми се е случило. Дали случайно се сетих? Не мисля! Когато сме в покой, и сме изчистили ума от всички мисли, които ни причиняват дисхармония и напрежение, вече имаме връзка с Цялото! Не спираме Потока да тече през нас свободно и да твори, по най-добрия начин за нас, материалния ни живот. Там е налично всичко, от което се нуждаем! Но то идва, когато не го търсим, очакваме или силно желаем.

Тези ключове са олицетворение на всичко, което ни се случва в живота! Трябва да пуснем! Едва тогава то идва само при нас, ако е нужно! Единствената ни работа е със Себе си! Не с "ключовете“! Ключът е в нас, в онова място, дълбоко в нас, където цари тишината. Само в тишината може да чуем Бог! Само във връзката си с него може да оставим благоденствието да проправи път към нас и да ни залее със светлината си. Ако работим усърдно във вътрешния си свят, в посока на постоянно допускане на Потока, точно както работим във физическия свят целодневно... Тогава цялата сложна система, наречена човешко същество, ще работи по най-добрия начин, за да ни отведе до блаженство и във външния свят. Нещата се случват отвътре навън! Това е естественият път на Живота! Тогава лекотата ни съпътства и в най-тежките ситуации. Всичко останало е неспирна борба с вятърни мелници!
Само няколко секунди осъзнаване на мига и ситуацията вече не е същата. А дори и да е същата, вече ние я възприемаме различно - това е ключът към истинската свобода на духа и разгръщането на пълния му потенциал тук на Земята! А когато съберем всички малки осъзнати мигове ще се озовем в друга реалност - онази, за която наистина сме дошли на Земята - да се наслаждаваме на нейните контрасти и богатства, такива каквито са!

 

Вижте още: 

Стигането до върха

Какви да бъдем е избор, който можем да направим във всяка секунда

Древна японска техника за постигане на хармония

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Към Себе си, аз, хармония ключ

StreetBoard

Прогресивният отказ от собствено мнение

Сряда, 12 Октомври 2016 / Общество
Без да се налага да ползваме сивото вещество в главите си ние участваме в една пиеса, в която главните герои са посредствеността, истерията, омразата ...     Преди много години гениалният драматург Йожен Йонеско (румънец по произход) се сетил, че може да вземе един разговорник по [...]

Научете се да приемате другите

Петък, 15 Декември 2017 / Истории от града
Толерантността се възпитава, като преборим първо себе си   Последните дни, освен многото скандали у нас стана популярно и едно видео. Видео на дете, което разказва как съучениците му го тормозят в училище. Видеото не е българско. И слава богу, защото ако се направи българско видео, ще [...]