Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Три олимпийски титли и 6 медала от момичетата на България

Неделя, 08 Август 2021 / Българи от ново време
416
  • facebook.com/lubomir.alamanov

„Българските жени искат и могат да се трудят, да побеждават, да мечтаят, да се развиват, да покоряват върхове, да се усмихват, да сияят, да падат, да стават, пак да побеждават..

Българските патриотари искат българските жени да стоят до печката и само да са нечия собственост. Не го забравяйте при следващите избори.

Респект, български жени! Продължавайте все така! Вие можете!“

Това написа по повод резултатите на България на олимпийските игри в Токио специалистът по комуникации Любомир Аламанов. И ако думите му са илюстрация на някои некрасиви страни от родната действителност, то радостта и гордостта от резултатите на българските момичета е обща.

България се изкачи на 29-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио след златните отличия на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

Златни медали в Токио спечелиха каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова. Така България измества Словения от 30-ата позиция във временното класиране на Игрите, които приключват днес. Начело в класирането по медали са САЩ (38, 39, 33), следвани от Китай (38, 31, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17).

 

Вижте още:

Милена Тодорова: Надежда винаги има, целя се в Токио

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Токио, олимпийски игри, медали

Street of Hope

Пренебрегваните деца се превръщат в пренебрегвани възрастни

Петък, 14 Юли 2017 / Родители
Задоволяването на детските капризи и купуването на скъпи играчки по никакъв начин не може да замени времето, прекарано с децата   Липсата на внимание в семейството винаги се отразява на децата, а когато те са пренебрегвани от родителите си, не могат да създадат здрави връзки като възрас [...]

Озарената педагогика: Философията

Събота, 25 Юни 2016 / В клас
  Създаваме на децата среда да израснат и да учат така, че да намерят своя път към хармонията   Посоката на озарената педагогика е към смяна на образователната система. Само че както споменах по-рано, хората си представят смяната на образователната система по различни начини. Ние [...]