Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Три олимпийски титли и 6 медала от момичетата на България

Неделя, 08 Август 2021 / Българи от ново време
372
  • facebook.com/lubomir.alamanov

„Българските жени искат и могат да се трудят, да побеждават, да мечтаят, да се развиват, да покоряват върхове, да се усмихват, да сияят, да падат, да стават, пак да побеждават..

Българските патриотари искат българските жени да стоят до печката и само да са нечия собственост. Не го забравяйте при следващите избори.

Респект, български жени! Продължавайте все така! Вие можете!“

Това написа по повод резултатите на България на олимпийските игри в Токио специалистът по комуникации Любомир Аламанов. И ако думите му са илюстрация на някои некрасиви страни от родната действителност, то радостта и гордостта от резултатите на българските момичета е обща.

България се изкачи на 29-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио след златните отличия на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

Златни медали в Токио спечелиха каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова. Така България измества Словения от 30-ата позиция във временното класиране на Игрите, които приключват днес. Начело в класирането по медали са САЩ (38, 39, 33), следвани от Китай (38, 31, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17).

 

Вижте още:

Милена Тодорова: Надежда винаги има, целя се в Токио

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Токио, олимпийски игри, медали

Street of Hope

Оставете бебето да си поплаче

Събота, 04 Юни 2016 / Родители
  Няма да навредите на психиката му, но ще заспи по-бързо, установили учени     За новите родители може и да е трудно да се сдържат да не успокоят бебето си докато плаче. Според учени обаче това детето да се оставя да плаче, докато заспи, не му причинява емоционална щета и [...]

Грижата за децата с увреждания: Нови къщички, стари шамари

Вторник, 12 Юли 2016 / Гласът на детето
Няма смисъл от подмяна на помещенията, а от промяна на хората и грижата за децата с увреждания, казват от НАПГ   Децата с увреждания, изведени от старите домове, продължават да не получават качествена грижа. Старите институции са заменени с нови сгради с по-добри условия, но за дец [...]