Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Градски дървета

Сряда, 21 Юни 2017 / Истории от града
330
  • greencitysolutions.de
  • greencitysolutions.de
1 / 2

Мобилни инсталации решават проблема с мръсния въздух

 

Мобилни инсталация от мъх могат да филтрират успешно въздуха в големите градове. CityTree е разработка на берлинския стартъп Green City Solutions и има същият ефект, какъвто биха имали за атмосферата 275 истински дървета.

Всяка инсталация е с широчина около 3 метра и височина от почти 4 метра.
Абсорбира около 250 грама вредни частици дневно, премахвайки и огромно количество въглероден двуокис всяка година.

Всяко "градско дърво" има WiFi сензори, които измерват качеството на въздуха наоколо.

 

 

"Мъховете имат много по-голяма площ от листата в сравнение с всяко друго растение и съответно могат да улавят много повече замърсители, казва пред CNN Женгянг Ву, съосновател на Green City Solutions.
Една такава инсталация струва около 25 000 долара. Компанията вече е поставила около 20 "градски дървета" в градове като Осло, Париж, Хонконг и Модена. Сега планира да постави такива „дървета“ в по-бедни страни, които имат висока степен на замърсяване на въздуха като Индия например.
Крайната цел на Green City Solutions е вмъкването на тази технология в съществуващи сгради. Мечтата ни е да създадем климатична инфраструктура, така че да можем да регулираме чистотата на въздуха и температурата в градовете, казва Ву.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

градски дървета, инсталация за пречистване на въздуха, екология, технологии

StreetView

Древните хора превърнали Сахара в пустиня

Сряда, 05 Април 2017 / Места
Величествена с пясъчната си красота пустинята винаги е била символ на силата на природата     Въпреки че е трудно да си го представим, преди около 12 хиляди години безкрайните горещи и безжизнени пясъци са били кипящо от живот място с езера, зелена трева и редовни валежи. Учените [...]

Ремонтират „Пътеката на смъртта“

Сряда, 06 Юни 2018 / Приключения
  Популярната туристическа дестинация в Китай всъщност е поклоннически маршрут   Наричат я Пътеката на смъртта, защото е най-опасната пешеходна пътека в света, която взима по 100 жертви на година. Днес можете да я преминете единствено с обезопасителен колан, но въпреки това прежи [...]