Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Градски дървета

Сряда, 21 Юни 2017 / Истории от града
363
  • greencitysolutions.de
  • greencitysolutions.de
1 / 2

Мобилни инсталации решават проблема с мръсния въздух

 

Мобилни инсталация от мъх могат да филтрират успешно въздуха в големите градове. CityTree е разработка на берлинския стартъп Green City Solutions и има същият ефект, какъвто биха имали за атмосферата 275 истински дървета.

Всяка инсталация е с широчина около 3 метра и височина от почти 4 метра.
Абсорбира около 250 грама вредни частици дневно, премахвайки и огромно количество въглероден двуокис всяка година.

Всяко "градско дърво" има WiFi сензори, които измерват качеството на въздуха наоколо.

 

 

"Мъховете имат много по-голяма площ от листата в сравнение с всяко друго растение и съответно могат да улавят много повече замърсители, казва пред CNN Женгянг Ву, съосновател на Green City Solutions.
Една такава инсталация струва около 25 000 долара. Компанията вече е поставила около 20 "градски дървета" в градове като Осло, Париж, Хонконг и Модена. Сега планира да постави такива „дървета“ в по-бедни страни, които имат висока степен на замърсяване на въздуха като Индия например.
Крайната цел на Green City Solutions е вмъкването на тази технология в съществуващи сгради. Мечтата ни е да създадем климатична инфраструктура, така че да можем да регулираме чистотата на въздуха и температурата в градовете, казва Ву.





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

градски дървета, инсталация за пречистване на въздуха, екология, технологии

Street of Hope

Насилие в детски център

Понеделник, 11 Юли 2016 / Гласът на детето
Запис, който показва как възпитател обижда малко дете и го заплашва с побой, обиколи социалните мрежи   Клип за насилие над дете вдигна на крак институциите в Шумен. Видеото беше качено в социалната мрежа от служител на Центъра за настаняване от семеен тип. В записа се чува как възпита [...]

Как се програмира човешкото съзнание

Събота, 13 Август 2016 / Родители
  Каква е разликата между ценности, добродетели и навици, как правим избори и как това определя живота ни   Животът е многовариантен, има повече от един начин да се изживее и ако ние имаме добродетели и мъдрост, можем да оставим свобода на съзнанието, т.е. всеки да бъде себе [...]